Ny opdatering til Theory of Family Relativity™

Ny opdatering til Theory of Family Relativity™

Gode nyheder! Vi har lige opdateret dataene for Theory of Family Relativity™ og tilføjet millioner af nye teorier for at hjælpe dig med at opklare, hvordan du er beslægtet med dine DNA-matches.

Theory of Family Relativity™ er en banebrydende funktion, der kan spare dig timevis af arbejde, når du prøver at forstå sammenhængen mellem dine DNA-matches. Den udnytter millioner af datapunkter på tværs af de 53 millioner slægtstræer og 19,4 milliarder historiske optegnelser på MyHeritage, så du kan få plausible teorier omkring relationen mellem dig og dine DNA-matches.

Siden den seneste opdatering er vores DNA-database vokset, og det samme er antallet af slægtstræsprofiler og historiske optegnelser på MyHeritage. Som følge heraf er det overordnede antal af teorier vokset betydeligt.

Har du ikke taget en DNA-test endnu? Bestil MyHeritage DNA i dag!

Theory of Family Relativity™ i tal

Takket være denne nye opdatering:

  • Det samlede antal teorier er vokset til 136.713.021, hvilket er en stigning på 61%.
  • Antallet af DNA-matches med en teori er steget til 95.691.486, hvilket er en stigning på 78%.
  • Det samlede antal af stier er steget til 998.325.515, hvilket er en stigning på 51,2%.
  • Antallet af DNA-kits med minimum én teori er steget til 2.353.769, hvilket er en stigning på 23,6%.
  • Yderligere 402.255 brugere har én eller flere Theories of Family Relativity™.

Udforsk Theories of Family Relativity™

Se videoen nedenfor for at se, hvordan du bruger Theory of Family Relativity™:

Besøg hjemmesidens afsnit for DNA-matches for at tilgå dine Theories of Family Relativity™. Hvis der blev fundet nye teorier, vil du se et lilla banner øverst på siden. Klik på “Vis teorier” for at se alle matches, der har en teori.

Du kan også filtrere dine DNA-matches for kun at se dem med en Theory of Family Relativity™. Klik på knappen “Filtre” i øverste højre hjørne af siden. Klik derefter på “Detaljer for slægtstræ” yderst til venstre og vælg “Har Theory of Family Relativity™.” Dette viser alle DNA-matches med en teori. En “NY”-badge vises ved siden af teorien på DNA-matchkortet i 30 dage.

Klik på “Vis teori” for at se den detaljerede sti, der viser, hvordan algoritmen nåede frem til det foreslåede slægtskab. I visse tilfælde kan der være flere stier til en given teori. Hvis der er mere end én sti, kan du skifte mellem dem på siden. Det at have mere end én sti til en given teori gør pålideligheden stærkere.

Det er vigtigt at gennemgå slægtskabetssti(er) for hver teori og selv vurdere, om teorien er plausibel. Hvis en teori lader til at være rigtig, kan du bekræfte den med knappen, der vises over diagrammet med slægtskabsstien. Hvis teorien lader til at være forkert, kan du afvise den.

Confirming or rejecting a theory

Sådan bekræfter eller afviser du en teori (klik for at zoome)

Forbedret slægtskabsterminologi

I marts 2023 udgav vi cM Explainer™, , som forudsiger relationen mellem DNA-matches med større nøjagtighed. I cM Explainer™ gik vi væk fra tvetydige slægtskabstermer, man ofte så i branchen, såsom “halvfætter” og erstattede dem med tydelige relationer såsom “forældres første fætter” eller “kusines barn”. Vi har nu anvendt samme terminologi på andre af hjemmesidens DNA-sider, inklusive DNA-matchkortet og siden til at gennemgå DNA-matches. Derudover, når du kigger på en Theory of Family Relativity™, gør denne ændring det muligt for dig at se den nøjagtige relation til DNA-matchet ud fra teorien.

Improved relationship terms for DNA Matches

Forbedrede, ikke-tvetydige slægtskabstermer for DNA-matches (klik for at zoome)

Improved relationship terms for a Theory of Family Relativity™

Forbedrede, ikke-tvetydige slægtskabstermer for Theory of Family Relativity™ (klik for at zoome)

Tips til at øge dine chancer for at modtage teorier

Hvis du har taget en MyHeritage DNA-test eller uploadet dine DNA-data til MyHeritage fra en anden tjeneste, vil vi give dig besked, hvis nye teorier findes, når vi opdaterer dataene for Theory of Family Relativity™.

Jo mere detaljeret dit slægtstræ er, desto større er chancen for at modtage en teori. Øg dine chancer for at modtage en teori ved at udvide dit slægtstræ. Jo flere oplysninger du tilføjer, især om dine oldeforældre og andre fjerne forfædre, desto flere opdagelser modtager du. Dette kan få algoritmen til at opdage nye teorier om dine relationer til dine DNA-matches. Du kan også tilskynde din familie til at udvide deres slægtstræer og tage en DNA-test for at øge dine chancer for nye opdagelser.

Alle brugere, som får nye teorier, modtager en e-mail fra MyHeritage om, at der er en ny teori at gennemgå. Theory of Family Relativity™ er en betalt funktion på MyHeritage. For at se en fuld teori er et abonnement (Premium, PremiumPlus eller Komplet) påkrævet. Brugere, som uploader deres DNA-data til MyHeritage, kan betale et engangsbeløb for at låse op for adgang til avancerede DNA-funktioner.

Har du endnu ikke taget en MyHeritage DNA-test? Så er tiden inde! Vær med og bestil dit DNA-kit i dag!