PhotoDater™ er nu tilgængelig i MyHeritage og Reimagine-mobilappen

PhotoDater™ er nu tilgængelig i MyHeritage og Reimagine-mobilappen

Vi er glade for at kunne annoncere, at PhotoDater™ nu er tilgængelig i MyHeritage-mobilappen og i Reimagine-appen! PhotoDater™ er en nytænkende GRATIS funktion, der bruger AI-teknologi til at estimere, hvornår historiske fotos blev taget, og den er kun tilgængelig på MyHeritage. Først lancerede vi PhotoDater™ på MyHeritage-hjemmesiden i august 2023. Nu kan vores brugere få glæde af PhotoDater™ i MyHeritage-appen til iOS og Android og i Reimagine-appen. Den er også tilgængelig via en mobil webbrowser!

PhotoDater™ sparer dig for det besvær, der tidligere har været forbundet med at skulle gætte oprindelsen af udaterede historiske fotos. Et datoestimat kan give dig flere oplysninger om et foto og hjælpe dig med at finde ud af, hvem der optræder på det, og hvornår det blev taget. Ethvert nyt spor kan potentielt åbne op for nye opdagelser i din familiehistorieforskning. Hvis du endnu ikke kender til PhotoDater™, kan du se denne video for at finde ud af, hvad den kan bruges til.

PhotoDater™ er en nyttig tilføjelse til vores fotofunktioner, og den blev varmt modtaget af vores brugere, der har udforsket de nye spor, som den bidrager med til deres slægtsforskning. Med julen lige om hjørnet er det oplagt at benytte familiesammenkomster som en lejlighed til at mindes, scanne gamle familiefotos og opklare mysteriet om, hvornår de blev taget – alt sammen fra din mobilenhed.

Adgang til PhotoDater™ på mobilen

For at bruge PhotoDater™ skal du åbne MyHeritage-appen på din enhed og trykke på “Fotos” på startskærmen.

MyHeritage app home screen

Startskærm på MyHeritage-app

Vælg et foto i galleriet ved at trykke på det. Hvis fotoet mangler en dato, vil PhotoDater™ automatisk køre i baggrunden for at analysere fotoet og give et datoestimat. Hvis træfsikkerheden er god nok, vil estimatet efter få sekunder fremgå under fotoet, hvor metadataene vises.

Date estimate mobile

Datoestimatet vil automatisk fremgå ved udaterede fotos (klik for at zoome)

Der kan være fotos, som PhotoDater™ ikke er i stand til at estimere på grund af lavere kvalitet eller andre faktorer. Første gang et estimat beregnes, kan det tage et par sekunder, før det vises, men derefter vil det blive vist med det samme.

Tryk på datoestimatet for at åbne et pop op-vindue med flere oplysninger. Pop op-vinduet viser et histogram med oplysninger om hvilket årti, det er mest sandsynligt at fotoet blev taget, estimatets sandsynlighedsgrad og det gennemsnitlige fejlinterval. I det nedenstående eksempel viser histogrammet, at der er en sandsynlighedsgrad på 95% for, at fotoet blev taget i 1973 med et gennemsnitligt fejlinterval på 4 år. Det betyder, at fotoet sandsynligvis blevet taget i årene mellem 1969 og 1977. Ifølge histogrammet er der også en lille chance for, at fotoet blev taget i 1960’erne. I dette tilfælde var estimatet på år 1973 utroligt tæt på, da fotoet faktisk blev taget i 1972.

Histogram of decades

Histogram med årtier og datoestimatets sandsynlighedsgrad (klik for at zoome)

`Datoestimater gemmes ikke automatisk under fotoets metadata. De skal gemmes manuelt, fordi de er estimater. Husk, at datoestimater er netop det: estimater. Selvom PhotoDater™ har en høj grad af nøjagtighed, kan den ramme op til flere år ved siden af. Når du gemmer et datoestimat under fotoets metadata vil det derfor blive vist som et datoestimat i GEDCOM-format og ikke som en præcis dato.

For at gemme et datoestimat skal du trykke på knappen “Gem”, som er markeret med rødt nedenfor. Alternativt kan du afvise det.

Save or reject an estimate

Gem eller afvis et estimat

PhotoDater™ i Reimagine-appen

Reimagine er MyHeritages nye app, der er dedikeret til fotos, og den kommer med en avanceret fotoscanner. PhotoDater™ er nu tilgængelig i Reimagine-appen til iOS og Android. For at få adgang til PhotoDater™ skal du åbne appen og trykke på “Galleri“ nederst til højre på startskærmen.

Accessing the gallery from the Reimagine app home screen

Adgang til galleriet fra Reimagine-appens startskærm

Tryk på et foto i galleriet. Nå du er i billedvisning, skal du følge de samme trin som beskrevet ovenfor for at bruge PhotoDater™ i Reimagine.

Filtrering af udaterede fotos i Reimagine

På nuværende tidspunkt kan fotos i Reimagine kun vises i et galleri. Hvis du allerede har tilføjet datoer til nogle af dine fotos og kun ønsker at se de udaterede, skal du besøge din MyHeritage-familieside og bruge Listevisning for fotos.

Beskyttelse af privatliv

Når PhotoDater™ behandler et foto for at give et datoestimat, sker det på MyHeritages servere, og fotoet vil ikke blive delt med nogen tredjepart.

PhotoDater™ kan være et ekstremt nyttigt redskab, og mens mange brugere er begejstrede for de nye forskningsmuligheder, kan der være andre, som foretrækker helt at undgå estimater. Hvis du foretrækker at ikke modtage estimater for dine fotos, skal du gå til din MyHeritage-familieside via din computer for at deaktivere det. Fra din familieside skal du gå til Sideindstillinger > Mine private oplysninger > Indhold og fjerne markeringen ved boksen ud for PhotoDater™.

Prøv PhotoDater™ i dag!

Hos MyHeritage udvikler vi hele tiden nye funktioner, der gør din familiehistoriske forskning nemmere og mere intuitiv. Vi arbejder fokuseret på at kunne understøtte alle vores funktioner på tværs af alle platforme, og vi fortsætter med at udforske nye måder, hvorpå kunstig intelligens (AI) kan strømline slægtsforskning – alt imens vi giver den bedst mulige brugeroplevelse. Vores næste store AI-drevne innovation kommer snart, så hold øje med de kommende opdateringer!