Vi introducerer Photo Discoveries™

Vi introducerer Photo Discoveries™

Hos MyHeritage arbejder vi konstant på at forbedre vores matchningsteknologier, så din forskning i familiens historie bliver lettere tilgængelig. Et af vores hovedmål er at gøre forskningssamarbejdet i familiens historie lettere, hvilket er til gavn for vores brugere, der kan dele viden og lære fra hinanden, mens de sparer en del tid og kræfter, da de ikke skal igennem den samme forskningsproces, som andre slægtsforskere været igennem.

Vi er derfor begejstret over, at Photo Discoveries™ er gået i luften, da det er en spændende ny funktion, der kun findes på MyHeritage, hvis mål er at fremme samarbejdet. Photo Discoveries™ gør det lettere for dig at tilføje fotografier af mennesker i dit stamtræ, der på nuværende tidspunkt ikke har billeder. Med enkelte klik kan du bruge andres billeder i dit eget træ. Mange af os påskønner de særlige øjeblikke, hvor vi ser et fotografi af forfædre eller slægtninge, vi aldrig har set før, for første gang. Photo Discoveries™ gør det endnu mere muligt for dig at få sådanne oplevelser. Selv erfarne slægtsforskere har noget særligt i vente.

 

Fotografier er vigtige

Billeder gør stamtræet mere levende, hvilket vi illustrerer i det nedenstående eksempel.

Et stamtræ uden fotografier:

Det selvsamme stamtræ efter tilføjelsen af Photo Discoveries™:

Stamtræet er meget mere interessant og ser bedre ud nu. Det er ikke kun de personlige fotografier, der forbedre det, men også de originale fotoer i fuld størrelse, hvorfra disse portrætter er beskåret fra.

 

Det handler om at samarbejde

Photo Discoveries™ er samarbejde inden for slægtsforskning, når det er bedst. Mange brugere har svært ved at finde historiske fotografier af deres forfædre. Men forfædre er noget, man deler med fætre, kusiner og slægtninge længere ude i familien. Det er derfor sandsynligt, at fotografierne du har ledt efter hele livet, de findes hos nogle af dine slægtninge, som med glæde vil dele dem med dig. Med Photo Discoveries™ har vi gjort det nemmere for folk at dele historiske fotografier af folk, som betyder noget for én.

 

Hvordan virker det?

Vores brugere har i mange år haft glæde af Smart Matches™, der er matches mellem stamtræer. Vi ved dog, at man skal bruge lang tid på at gennemgå hver eneste match, før man kan tilføje personens informationer til ens eget træ. Derfor opfandt vi Instant Discoveries™, der giver dig muligheden for at at tilføje en hel gren af individer til dit stamtræ – ud fra én Smart Match. Da vi ved, at fotografier har en stor betydning for familiehistorien, ønskede vi at udvikle en forbedring af Smart Matches, som er fokuseret på fotografier. Vi tog teknologien bag Instant Discoveries et skridt videre, da Photo Discoveries™ ikke handler om tilføjelse af mennesker eller fakta, men tilføjelse af fotografier. Vi kigger på alle dine Smart Matches (sommetider tusinde af dem) og isolerer dem, der matcher med andre stamtræer med fotografier, hvor de tilsvarende personer i dit træ, som ikke har foto, men er repræsenteret med en silhouette i dit stamtræ. Vi samler derefter alle disse fotografier i små pakker med op til 10 fotografier i hver og kalder hver enkelt af dem for en Photo Discovery. Hver Photo Discovery er en samling af personlige fotografier, som kommer fra forskellige familiesider, og hver af dem er baseret på en enkelt Smart Match, og du kan tilføje hele Photo Discovery-pakken til dit træ med et enkelt klik.

Photo Discoveries™ er en fornøjelse at bruge. Med ét klik kan du tilføje ti personlige fotografier til ti forskellige personer i dit stamtræ, der indtil nu ikke havde billeder. Dagen efter kan du tilføje endnu en Photo Discovery og så videre. Du modtager ikke bare et personligt foto; når fotografier bliver kopieret til de associerede profiler i dit stamtræ, bliver det originale foto også kopieret til din familieside i dets højeste opløsning. Fotoets metadata, såsom tags, datoer og stednavne, medfølger også. Fotografierne kommer kun fra familiesider, hvis privatlivsindstillinger tillader, at billederne bliver kopieret fra Smart Matches. Før Photo Discoveries™ blev lanceret skulle du gennemgå alle dine Smart Matches manuelt, og du skulle specifikt være på udkig efter muligheder for at kopiere billeder, du ikke selv havde, og dette kunne tage uger – sågar måneder. Nogle af vores brugere har hundredetusinde Smart Matches, som de ikke har tid til at gennemgå – Photo Discoveries™ automatiserer dette for dig.

Et vigtigt aspekt af Photo Discoveries™ er deres nøjagtighed. Da Photo Discoveries™ funktionen er baseret på vores underliggende Smart Matching™ teknologi, sorterer vi langt størstedelen af ukorrekte matches fra automatisk. Du kan være sikker på, at vi leverer billeder til dig af personer, som optræder i dit stamtræ, og billederne er rent faktisk af disse personer, men i tilfælde af, at du stadig har lyst til det, kan du stadig dykke ned i hver Photo Discovery og afvise de fotografier, du ikke ønsker, før du tilføjer resten. Du har stadig fuld kontrol over, hvad du tilføjer til dit stamtræ.

 

Sådan får du adgang til nye Photo Discoveries

Besøg Instant Discoveries™ siden gennem Discoveries drop-down menuen i hovedmenuen på din familieside.

 

På instant Discoveries siden kan du se en liste med Person Discoveries (opdagelser, som kan tilføje nye individer til dit stamtræ) og Photo Discoveries™ (opdagelser, der kan tilføje fotografier til eksisterende individer i dit træ). Du får adgang til Photo Discoveries™ ved at klikke på “Photo Discoveries™” filteret, som vist nedenfor:

Photo Discoveries (Klik for at forstørre)Klik på hvilken som helst af de orange “Se opdagelse”-knapper for at dykke ned og se fotografierne, der er inkluderet i den pågældende Photo Discovery-pakke, som vist nedenfor:

Se en Photo Discovery (Klik for at forstørre)

For hvert foto, der er inkluderet i en Photo Discovery, vil du kunne se navnet på familiesiden, som det stammer fra, og du kan også se navnet på sideadministratoren. Du kan også se yderligere informationer, der er tilgængelige, om billedet såsom navn, dato, sted og beskrivelse – derudover kan du se informationer om personen, som optræder på det.

Kører du musen henover sideadministratorens navn, åbner du en kontaktboks. Herfra kan du kontakte brugeren og kommunikere direkte. Du kan bruge denne funktion til at takke sideadministratoren for billederne, ligesom du kan spørge vedkommende om yderligere materiale.

Kontakt til sideadministratoren (Klik for at forstørre)Du kan klikke på “Se originalt foto”, hvis du vil se en forstørret version af fotografiet og se, hvem der ellers er tagget i det.

Visning af det originale fotografi i en Photo Discovery (Klik for at forstørre)

Visning af et originalt fotografi (Klik for at forstørre)

 

Tilføjelse af en Photo Discovery

Som udgangspunkt vil alle fotografier i en Photo Discovery blive kopieret til dit træ, når du tilføjer opdagelsen. Hvis du ønsker at ekskludere specifikke fotografier, som du ikke ønsker, klikker du blot på fluebenet ved siden af billedet. Endelig kan du bruge “Tilføj”-knappen i det øverste højre hjørne af siden, hvis du vil tilføje alle fotografierne til dit træ med ét klik.

Tilføj en Photo Discovery til dit træ (Klik for at forstørre)Hvis du fuldkommen til afvise en Photo Discovery, skal du klikke på “Afvis denne opdagelse” i bunden af listen med fotografier, du får vist i den pågældende opdagelse. Afviste opdagelser vil ikke blive vist igen.

Afvisning af en Photo Discovery (klik for at forstørre)Har du mindre end 50 personer i dit stamtræ, vil du, Når du har tilføjet en Photo Discovery, blive ført tilbage til dit træ for at se de nye fotografier, du netop har tilføjet. Har du flere end 50 personer i dit træ, vil du blive ført over til Fotosektionen, hvor du kan se billederne, du lige har tilføjet.

 

E-mail Notifikationer

Vi vil informere dig via en Photo Discovery e-mail, når der venter en ny Photo Discovery og venter på dig, så du ikke går glip af den. Du vil højest modtage én af denne type notifikationer om ugen.

Ny Photo Discovery e-mail meddelelse (Klik for at forstørre)

 

Hvor meget koster det?

Photo Discoveries er tilgængelige for alle brugere på MyHeritage, som har et stamtræ. Opdagelserne bliver vist i en lille thumbnail, uden det koster noget. Vil du tilføje eller se fotoopdagelserne i original størrelse, kræver det et PremiumPlus eller et Kompletabonnement.

Har du et PremiumPlus eller Kompletabonnement, kan du tilføje en Photo Discovery om dagen. Når du har tilføjet en opdagelse, kan du vende tilbage dagen efter og tilføje endnu en.

 

Kombinér Person Discoveries og Photo Discoveries

Med lanceringen af denne nye type af opdagelser, er der nu to typer Instant Discoveries; Person Discoveries og Photo Discoveries. Du kan nu anvende en Person Discovery ved at tilføje en gren af personer til dit træ, og derefter kan du anvende Photo Discovery til at overføre fotografier af personerne (og andre personer) fra andre stamtræer til dit træ. Du kan gentage denne proces så ofte, som du ønsker, så længe yderligere opdagelser er tilgængelige.

 

Go’ fornøjelse!

MyHeritage Teamet