DNA løser et mysterium og forener en familie

DNA løser et mysterium og forener en familie

Susie W., 39 år, har brugt MyHeritage siden december 2015. Hun voksede op med sin mor på Papua Ny Guinea og er nu gift og har seks børn. Da hun voksede op, følte Susie altid, at hun så og opførte sig anderledes end resten af sine søskende. Hun spurgte sin mor om hendes rødder, men hendes mor svarede altid, at Susie tog efter sin bedstemor, som hun aldrig kendte.

4 måneder gamle Susie med sin mor

4 måneder gamle Susie med sin mor

I 1994 fortalte Susies bedstefar hende sandheden. Susie, som på det tidspunkt var 16 år gammel, havde altid troet at hun havde en anden far, men hun var stadigvæk chokeret og vred. Hun konfronterede sin mor, der bekræftede at Susie var et produkt af et kort møde med en mand der forblev ukendt. Susie havde ikke noget navn eller land at gå efter. Baseret på de begrænsede informationer fra sin mor, var han en amerikansk turist som arbejdede for en luthersk missionærorganisation.

I årevis efter søgte Susie efter flere informationer om sin biologiske far. Hun vendte alle sten, og spurgte alle der muligvis vidste noget, for at finde flere spor. Men ingen vidste noget om hendes far. Hun kunne ikke komme videre, og hun blev meget modløs. Efter en udmattende og stressende søgning, besluttede hun sig for at give helt op.

Adskillige år senere, efter at have taget en DNA-test, kunne Susie endelig få nogle svar om sin biologiske far.

Da hun i 2014 hørte om DNA-testning, blev hun forbløffet over, at en person kan finde pårørende gennem en simpel DNA-prøve. Hun besluttede sig for at prøve det selv. Hendes resultater viste, at hendes far var af overvejende nordvestlig europæisk arv. Det kom som en overraskelse for hende, at hendes nærmeste DNA-matches alle var britiske.

Da jeg så mine resultater omkring oktober 2015, blev jeg meget overrasket! Jeg loggede ind på min konto, og dér var en liste over komplet fremmede, der tilfældigvis var mine fætre og kusiner i fjerde og femte led. For første gang vidste jeg hvor min biologiske far kom fra … Europa.

Det var et spændende øjeblik for Susie, men hun var ikke tilfreds endnu. Hun forstod ikke hvordan hun kunne komme videre, og hvordan hun kunne bruge hendes DNA-matches til at få flere informationer om sin far. Men hun besluttede for at tiden ikke var inde til at stoppe. Hun begyndte at søge online, og snart fandt hun frem til MyHeritage.

Mit instinkt fortalte mig, at jeg ville finde noget på MyHeritage, så jeg tilmeldte mig og begyndte at kigge på historiske optegnelser. Mens jeg søgte på MyHeritage, faldt jeg over linket til at “ansætte en ekspert.”

Hun hyrede vores partnere, Legacy Tree Genealogists, til at komme videre med sin søgning. Som det første skridt, fandt forskerne fødsels-, ægteskabs- og dødsattester, samt folketællinger, fra Storbritannien for hendes DNA-matches. Dette hjalp med til at gøre det klart, at matchene var efterkommere af Charles A. og Louisa V. fra Grays Thurrock, Essex i England. De konkluderede, at Susie sandsynligvis også var efterkommer af Charles og Louisa.

Én af Charles og Louisa’s efterkommere, delte DNA med Susie på X-kromosomet. Da den genetiske kusine ikke havde nogle forfædre fra Papua Ny Guinea, blev det antaget, at hun delte DNA med Susie på hendes faderlige X-kromosom. Derfor kunne det konstateres, at Susie var efterkommer af Charles og Louisa gennem hendes farmor. Susie’s farmor var barnebarn af Charles og Loisa.

Én af Susie’s andre tætte genetiske kusiner havde ikke noget delt DNA med Susies andre slægtninge. Hun havde på den anden side kun en enkelt linje af afstamning fra Storbritannien. Et enkelt par blev indsnævret til de sandsynlige forfædre af kusinen; Charles P. og hans kone, Mary.

Efter at have identificeret to sandsynlige par som Susies forfædre, blev efterkommerne af hvert par opsporet. Holdet søgte efter ægteskaber og forhold mellem efterkommere af de respektive familier. De fandt ud af, at et barnebarn af Charles og Louisa havde giftet sig med et barnebarn af Charles og Mary P. Dette par havde to sønner, hvoraf begge kunne have været Susies far!

Susie var ekstatisk! Hun kontaktede en af sønnerne, og fandt ud af, at han aldrig selv havde været i Papua Ny Guinea, men det havde hans ældre bror. En slægtsforsker fra Legacy Tree i Australien blev kontaktet for at finde indvandringsoptegnelser for ham. Disse optegnelser viste, at den ældre bror havde en datter der boede i Queensland, Australien.

Susie henvendte sig til sin halvsøster i januar 2017, og selvom halvsøsteren var meget overrasket over opdagelsen, var hun også begejstret. De udvekslede informationer og fotos, og halvsøsteren kunne ikke tro sine egne øjne da hun så hvor meget Susie lignede deres far. De arrangerede derefter at mødes.

Genforeningen var ekstremt følelsesladet. Vi klikkede fra starten af, og talte sammen i timevis. Det var som om vi altid havde kendt hinanden. Følelsen var forbløffende. Vi omfavnede hinanden for første gang i 40 år, og græd sammen af glæde.

Siden mødet med halvsøsteren, er forholdet mellem Susie og hendes far blevet bekræftet gennem en MyHeritage DNA-test. De har været i kontakt med hinanden, og Susie lærte om endnu en halvsøster.

Vores liv er ændret nu da vi er har en ny familie. Vi er glade for at skabe nye minder sammen med vores børn. Min ældre søsters børn er spændte på at møde mig, og mine børn er ligeledes spændte på at møde dem. Vi ser frem til snart at holde en stor familiesammenkomst.

Chris og hans døtre

Chris og hans døtre

Da hun begyndte på sin forskning af hendes familie, søgte Susie efter at finde flere informationer om hendes arv, og for at få en følelse af hvor hun kommer fra.

Det viser sig, at mine fund i sidste ende udviklede sig til noget smukt. Min far accepterede mig som sin datter. Jeg fik to nye søstre, en niece og en nevø. Jeg har også lært navnene på mine bedsteforældre, oldeforældre og tip-oldeforældre på min fars side.

Efter en søgning der varede over to årtier, er Susie endelig færdig med hendes fund.

Takket være MyHeritage og deres partner, Legacy Tree Genealogists, har jeg fundet min familie og er endelig i stand til at få lukket det kapitel i mit liv som jeg virkelig havde brug for. MyHeritage DNA-matching er fantastisk, fordi du får en opdeling af din etnicitet som er tydelig og let at forstå. MyHeritage har også milliarder af historiske optegnelser, så du kan grave dybere i din familiehistorie.

Jeg vil gerne fortælle andre der har spørgsmål som mig om deres familie, at de aldrig skal opgive håbet. Hvor der er vilje,er der vej.

Har du overvejet at finde ukendte familiemedlemmer? Eller har du allerede haft en succesfuld genforening? Del dine historier i kommentarfeltet nedenfor.