Mors dag: Fejr en #StrongMom for chancen for at vinde præmier!

Mors dag: Fejr en #StrongMom for chancen for at vinde præmier!

“Sommetider er moderskabets styrke stærkere end naturlove.” – Barbara Kingsolver

I anledning af mors dag, vil vi gerne fremhæve hvad der skal til for at være en #StrongMom. Mødre er nogle af de mest enestående mennesker vi kender. De inspirerer os til at være vores bedste selv, udvise mod når vi står over for vanskelige tider, indføre værdier i os, og vise os deres ubetingede kærlighed.

Vi har ledt i vores arkiver og fundet fem utrolige mødre, som er rollemodeller for deres børn og for andre mødre overalt, demonstrerer usædvanlig styrke i lyset af enorme udfordringer, alt sammen imens de gør deres bedte for at udmærke sig som mødre.

Marie Skłodowska Curie

Marie Skłodowska Curie var den første kvindelige vinder af en nobelpris. Hun fik denne store ære for sine innovative opdagelser inden for radioaktivitet; en betegnelse som hun opfandt. Curie var oprindeligt fra Polen, og den første kvinde til at blive professor ved universitetet i Paris. Hun var derudover mor til to. Udover hendes innovationer inden for kemi og fysik, gjorde Curie en stor indsats for at gøre sine to døtre bevidste om deres arv. Mens hun boede i Frankrig, sørgede Curie for at hendes døtre studerede polsk, og hun tog dem ofte til Polen på besøg.

Indira Gandhi

Som den første, og hidtil eneste, kvindelige premierminister i Indien, såvel som en af de længst siddende, var Indira Gandhi indbegrebet af lederskab. Gandhi søgte, ligesom sin egen rollemodel, Joan of Arc, at styrke kvinderne. Hun etablerede kongrespartiets kvindeafdeling for at skride til handling omkring spørgsmål som børns velfærd og kvinders rettigheder. Foruden alle disse præstationer, blev Gandhi ofte citeret for at sige at opdragelsen af hendes to børn var den vigtigste del af hendes liv.

Sojourner Truth

På trods af at hun blev født i slaveri i 1797, var Sojourner Truth en modig afroamerikansk abolitionist og kvindeaktivist. Hun bliver husket for sine modige taler, og som fortaler for afskaffelse af slaveri og flere rettigheder for kvinder. Hun var mor til fem børn, og blev den første afroamerikanske kvinde til at vinde en retssag mod en hvid mand, da hun kæmpede for hendes ret til at være mor for sin egen søn.

 

Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg, COO of Facebook og den første kvinde til at slutte sig til bestyrelsen, er et stort forbillede for kvinder og mødre overalt. Hun har samtidigt udvist stor styrke, da hun på chokerende vis blev enlig mor af to børn efter den tragiske død af hendes mand.

 

 

Serena Williams

Serena Williams har haft en imponerende tenniskarriere. Hun er vinder af 36 Grand Slam titler, samt den første tennisspiller i historien – mand eller kvinde – til at vinde 10 Grand Slam single titler i to separate årtier. Det var også historisk da hun vandt Australian Open mens hun var gravid i ottende måned. Hendes styrke er også tydelig uden for banen, og hun har inspireret en ny generation af tennisspillere gennem sin positivitet og karisma. Efter selv at være blevet mor i 2017, takkede hun sin egen mor for at hjælpe hende med at opnå sine bedrifter.

J.K Rowling

Den fantastisk kreative og fantasifulde Harry Potter-serie, gav J.K Rowling milliardærstatus. I stedet for at holde fast i sin rigdom, donerede hun størstedelen af hendes indtjening til forskellige velgørenhedsorganisationer og dannede endda sin egen velgørenhed som hun kaldte Lumos, som har til formål at hjælpe millioner af forældreløse børn med at finde adoptivfamilier. Rowling kender selv til modgang. Før succesen med Potter-bogserien, gik hendes mor bort, blev skilt, var en enlig mor, og levede i fattigdom.

Disse kvinder har muligvis fanget offentlighedens opmærksomhed, men vi ved at hver mor har sine egne styrker.

Fortæl os om din #StrongMom for chancen for at vinde et MyHeritage DNA-sæt + Komplet abonnement!

Del med os din mors unikke styrke ved at kommentere nedenfor eller under blog-opslaget på Facebook. Sørg for at inkludere hashtag #StrongMom. To heldige vindere modtager et gratis MyHeritage DNA-sæt samt et MyHeritage komplet abonnement.

Er du stadig på udkig efter den perfekte mors dag gave? Et MyHeritage DNA-sæt er en fantastisk måde at fejre din unikke mor og hjælpe hende med at opdage mere om hendes etniske rødder. Tjek vores specialtilbud for mors dag!