Nye historiske optegnelser tilføjet i juni 2018

Kommentarer.

Vi er glade for at kunne annoncere tilføjelsen af 25 millioner nye historiske optegnelser, der blev tilføjet i juni 2018.

Disse optegnelser inkluderer opdateringer til to af vores mest spændende samlinger – Ellis Island og andre New York-passagerlister-samlingen og Sveriges Husstandsundersøgelsesbog-samling. Vi har tilføjet 16,7 millioner nye optegnelser til vores Ellis Island og andre New York-passagerlister-samling som nu indeholder hele 113,4 millioner optegnelser. Vores Sveriges Husstandsundersøgelsesbog-samling udgør nu 87,4 millioner optegnelser med denne måneds tilsætning af 3,6 millioner nye optegnelser til samlingen.

Vi har også tilføjet to helt nye samlinger; Danmarks folketælling fra 1835 fra hertugdømmet Slesvig og Holstein og West Virginia dødsregister og dødsattester, 1853-1964.

Samling
Beskrivelse
Antal optegnelser
Eksklusiv for MyHeritage
Link til søgning
Danmarks folketælling 1835
Den danske folketælling i 1835 omfatter kun hertugdømmerne i Slesvig Holsten.
291.798 optegnelser
Eksklusiv
Søg i samlingen nu
Ellis Island og andre New York-passagerlister, 1820-1957 - Opdateret
Liste over personer, der ankom til havnen i New York fra 1820-1957.
16.755.003 nye optegnelser, og i alt 113.439.616 optegnelser i samlingen
Ikke eksklusiv
Søg i samlingen nu
West Virginia dødsregister og dødsattester, 1853-1964
Dødsregister og dødsattester arkiveret i West Virginia fra 1853-1964. Det inkluderer navn, køn, dødsdato, alder ved dødsfald og ofte andre vigtige informationer.
5.113.473 optegnelser
Ikke eksklusiv
Søg i samlingen nu
Husstandsundersøgelsesbog Sverige, 1860-1930 - Opdateret
Optegnelser indeholder oplysninger om fødselsdatoer, ægteskaber, dødsfald og ændringer i bopæl mm.
3.662.252 nye optegnelser og i alt 87.401.340 optegnelser i samlingen
Ikke eksklusiv
Søg i samlingen nu

1835 Danmarks folketælling (hertugdømmerne i Slesvig Holsten)

De 291.798 optegnelser i denne folketælling omfatter optegnelser indsamlet fra dem der boede i hertugdømmerne i Slesvig Holsten. Oplysninger registreret i folketællingen omfatter navn, bopæl, alder, ægteskabelig status og samt stilling i familien eller arbejde. Selvom disse hertugdømmer var en del af Danmark i 1835, blev folketællingernes formular skrevet på tysk – et bevis på den komplicerede historie i denne region.

Henry John Temple Palmerston, en britisk politiker der specialiserede sig i britisk udenrigspolitik i midten af det 19. århundrede, blev citeret for at sige: “Spørgsmål omkring Slesvig-Holstens er så kompliceret, at kun tre mænd i Europa nogensinde har forstået det. Den ene var prins Albert, som er død. Den anden var en tysk professor, der blev skør. Jeg er den tredje, og jeg har glemt alt om det.”

Henry John Temple Palmerston

The conflict between the Danes and the Germans over this region played out until the end of The Second Schleswig War on October 30, 1864, marked by the signing of the Treaty of Vienna. The Duchies of Schleswig and Holstein were then annexed by Prussia and Austria and ultimately Germany.

Konflikten mellem danskere og tyskere over denne region fortsatte indtil slutningen af den 2. Slesvigske Krig den 30. oktober 1864, da Wienertraktaten blev underskrevet. Med Wienertraktaten gik suveræniteten på Slesvig og Holsten over til et preussisk-østrigsk kondominat, og i sidste ende under tysk kontrol.

Søg i samlingen 1835 Danmarks folketælling (hertugdømmerne i Slesvig Holsten) her.

Ellis Island og andre New York-passagerlister, 1820-1957 – opdateret

Vi har tilføjet yderligere 16,7 millioner optegnelser til vores eksisterende Ellis Island og andre New York-passagerlister, så den nu indeholder 113.439.616 optegnelser. Samlingen navnene og andre detaljer af de millioner af indvandrere der ankom til New York mellem 1820-1957.

Ellis Island var i drift fra 1892-1957, og overså mere end 12 millioner indvandrere der immigrerede til USA i denne periode.

Samlingen omfatter immigrationslister fra de 72 år der lå forud for åbningen af Ellis Island, som var i drift fra den 19. april 1890 til 31. december 1891, og så igen fra den 15. juni 1897 til 18. december 1900. Disse lister tjener som en væsentlig kilde for dem der forsker deres egen families personlige immigrationshistorie, såvel som dem der er ivrige efter at få en bredere forståelse for indvandring til USA i løbet af denne 138-årige periode.

Optegnelserne omfatter navn, alder, køn, beskæftigelse, datoer, destination, fysiske beskrivelser og oplysninger om oprindelsessted, statsborgerskabsstatus, race, nationalitet, fødested og adresser til familiemedlemmer og venner. Afhængigt af året, kan yderligere oplysninger have været medtaget. Alle navne er søgbare, og rækkerne, siderne og billederne er blevet scannet og tagged, hvilket har givet yderligere oplysninger. Optegnelserne i denne samling kommer fra National Archives (NARA) mikrofilmsamlinger. Denne opdatering er den sidste tilføjelse til vores Ellis Island og andre New York-passagerlister-samling, og indeholder primært besætningslister, tilbageholdte udlændinge, amerikanske borgerlister og lister over udlændinge der blev tilbageholdt til speciel undersøgelse.

Det er interessant at bemærke at mange tilbageholdte på Ellis Island var kvinder der rejste alene uden et mandligt familiemedlem. Kvinder blev på det tidspunkt ikke accepteret i landet før en mand eller et mandligt familiemedlem tog ansvaret for dem. Hvis det mandlige familiemedlem ikke personligt tog ansvaret for kvinden, blev der sendt et telegram til det prospektive familiemedlem. Kun når der blev sendt et svar tilbage, var kvinder fri til at rejse til deres endelige destination. “Årsag til tilbageholdelsen” blev i disse tilfælde skrevet som “til mand” eller til far, mor, søster, bror, svoger, onkel osv.

Nedenfor er Ellis Island optegnelse af Irving Berlin, berømt sangskriver og komponist af “God Bless America” og “White Christmas”. Berlin emigrerede fra Rusland med sin familie da han var 5 år gammel, og ankom til Ellis Island under navnet Israel Beilin den 14. september 1893. Berlin komponerede 1500 sange, 19 Broadway-shows og 18 Hollywood-film. Han døde i New York og blev 101 år.

Ellis Island optegnelse af Irving Berlin (Israel Beilin)

Vores egen Mike Mansfield, direktør for Content Operations hos MyHeritage, gav i et webinar et indblik i Ellis Islands historie og de familiehistorieopdagelser han lavede takket være denne samling.

Du kan se webinaret her.

Søg i Ellis Island og andre New York-passagerlister-samlingen her.

West Virginia dødsregister og dødsattester, 1853-1964

West Virginia dødsregister og dødsattester, 1853-1964, er et kompendium på 5.113.473 optegnelser. Denne samling er unik, fordi den giver billeder af høj kvalitet og scanninger af dødsattester, der ikke kun indeholder dødsdato og dødsdato, men mange supplerende detaljer vedrørende personen, som f.eks. dødsårsag, ægtestand, fødselsdato, begravelsesdato, kirkegård, og detaljer om personens beskæftigelse, kone, far og mor. Nogle af disse oplysninger er indekseret, og nogle kan kun findes ved at undersøge selve billedet af dødsattesten. Indekset og billederne af West Virginia dødsregister og dødsattester, 1853-1964, leveres af West Virginia afdeling for kultur og historie.

Dødsattesten for den berømte countrysanger og sangskriver, Hank Williams, der døde i Fayette, West Virginia den 1. januar 1953 kan findes i denne samling.

Hank Williams

Dødsattesten indeholder en detaljeret redegørelse for hans død, herunder årsag, hospital og lægens navn mm.

Hank Williams’ dødsattest

Søg i West Virginia dødsregister og dødsattester, 1853-1964 samlingen her.

Husstandsundersøgelsesbog Sverige, 1860-1930 – opdateret

Denne samling med 3.662.252 millioner nye historiske optegnelser til svenske husstandsundersøgelsesbøger, markerer den sidste opdatering af samlingen, som nu består af 87.401.340 optegnelser.

De svenske husstandsundersøgelsesbøger tjener som den primære kilde til forskning af individers og familiers liv i hele Sverige, fra slutningen af 1600’erne til nyere tider. Bøgerne blev organiseret af den svenske lutherske kirke, der opretholdt den svenske befolknings officielle optegnelser indtil 1991. Hvert år indtil 1894 besøgte sognepræsten hvert hjem. I starten testede han hver enkelt persons kendskab til katekismen, og derefter indsamlede han oplysninger om fødselsdatoer, ægtestand, dødsfald, ændringer i bopæl osv. Efter 1894 fortsatte sognepræsterne deres besøg, men havde tendens til at være mindre fokuserede på de doktrinære eksamener og mere fokuseret på at indsamle befolkningsinformation. Alle disse optegnelser som blev udgivet efter 1894, blev kendt som Församlingsboken.

Man kan finde optegnelsen for den svenske forfatter, Johan August Strindbergs, i denne samling.

Johan August Strindberg
Johan August Strindberg

Johan August Strindberg, født den 22. januar 1849, var en svensk dramatiker og romanforfatter, ofte betegnet som faderen af den moderne svenske litteratur. Han skrev mere end tredive fiktionsværker og var samtidig en berømt ekspressionistisk maler.

Optegnelsen indeholder oplysninger om Strindbergs fødested og bopæl. Den inkluderer også hans ægteskab med Sigrid Sofia Mathilda Von Essen den 30. december 1877, og navnene på deres tre børn – Carin, Greta og Hans.

Johan August Strindbergs fødselsdato, bopæl, kone og børn

Søg samlingen Husstandsundersøgelsesbog Sverige, 1860-1930 her.

Opsummering

Alle disse spændende samlinger er nu tilgængelige via MyHeritage SuperSearch™. Søgning på disse samlinger er helt gratis, men et MyHeritage Data-abonnement er påkrævet for at se optegnelserne fra disse samlinger og gemme dem til dit slægtstræ eller for at bekræfte Record Matches. Vi håber at du vil få glæde af disse samlinger og skriv endelig til os hvad du finder i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.