MyHeritage udgiver samlinger af fødsels-, vielses- og dødsoptegnelser fra New York City

MyHeritage udgiver samlinger af fødsels-, vielses- og dødsoptegnelser fra New York City

Vi er glade for at kunne annoncere udgivelsen af tre nye og vigtige samlinger af historiske arkivalier: New York Citys fødsels-, ægteskabs- og dødsoptegnelser. Disse samlinger indeholder nogle af de vigtigste optegnelser i USA, der er tilgængelige online i dag, og MyHeritage er den eneste slægtsforskningsplatform, der har indekset for disse optegnelser med scannede billeder tilgængeligt. Efter mange måneders proces med at skabe dette helt nye indeks er vi glade for at kunne dele samlingerne med dig. New York City har spillet en central rolle i historien om USA som nation og i utallige amerikanske familiers personlige historier. Hvis du har amerikanske rødder, er der gode chancer for, at mindst én person i dit slægtstræ blev født, blev gift eller døde i New York City og kan findes i disse samlinger.

Søg efter fødsler i New York City, 1866-1909 på MyHeritage

Søg efter vielser i New York City, 1866-1949 på MyHeritage

Søg efter dødsfald i New York City, 1866-1948 på MyHeritage

Samlingerne indeholder i alt 37,4 millioner optegnelser og inkluderer et komplet indeks oprettet af MyHeritage sammen med smukt scannede farvebilleder af de originale certifikater og licenser.

Ud over at indeksere millioner af primære personer i arkiverne har vi investeret en masse tid og kræfter på at indeksere millioner af sekundære personer, som også er søgbare. For eksempel er bruden og brudgommen de primære personer i en vielsesattest, mens brudens og brudgommens forældre er sekundære personer, som man normalt ikke finder indekseret i denne type optegnelser. Men på MyHeritage har vi gjort en særlig indsats for også at indeksere disse personer. Når det er sagt, er der yderligere personer – for eksempel vidner til et ægteskab eller personen, der rapporterer et dødsfald – som er nævnt i mange af optegnelserne, men som ikke er indekseret, så det er altid klogt at se på det scannede billede.

Lad os dykke længere ned i disse samlinger:

New York, Fødsler i New York City, 1866–1909

Denne samling indeholder 7.560.069 fødselsoptegnelser fra New York City, New York, USA, mellem årene 1866 og 1909. Optegnelserne indeholder typisk barnets navn, fødselsdato og -sted, forældrenes navne og oplysninger om deres fødsel.

Søg i New York, Fødsler i New York City, 1866–1909

New York, Vielser i New York City, 1866–1949

Denne samling indeholder 20.912.650 ægteskabsoptegnelser fra New York City, New York, USA, mellem 1866 og 1949. Optegnelserne indeholder typisk navnene på brudgommen og bruden, deres fødested, deres alder, dato og sted for vielsen og navnene på deres forældre.

Der er to forskellige typer ægteskabsprotokoller i denne samling: vielsesattester udstedt af New York City Health Department og ægteskabstilladelser udstedt af New York City Clerk.

NYC’s Health Department udstedte vielsesattester frem til 1937, og fra 1908 fik par, der planlagde at blive gift, i overensstemmelse med loven i staten New York, en licens gennem byens embedsmand. Bykontorets licens indeholdt typisk en erklæring udfyldt af parret, licensen udstedt af bykontoret og certifikatet udfyldt af den person, der foretog vielsen.

Vi har sammenlagt de mange vielsesoptegnelser for de samme personer og sat dem sammen som et sæt, så hvis der både er en vielsesattest og en licens (som findes for årene 1908-1937), vil du se begge dele som en del af den samme optegnelse. Hvis der kun er den ene eller den anden, vil du kun se den en optegnelse.

Oplysningerne i disse to forskellige typer optegnelser er for det meste de samme. Dog indeholder vielsesattesterne yderligere oplysninger om parrets forældre og erhverv, hvilket kan være yderst nyttigt.

Søg i New York, vielser i New York City, 1866–1949

New York, Dødsfald i New York City Deaths, 1866–1948

Denne samling indeholder 8.893.688 dødsoptegnelser fra New York City, New York, USA, mellem årene 1866 og 1948. Optegnelserne indeholder typisk navnet på den afdøde, fødselsdato og -sted, alder på dødstidspunktet, dødsdato og -sted, navnene på forældrene og navnet på ægtefællen.

Søg i New York, Dødsfald i New York City, 1866–1948

Eksempler

I et nyligt webinar om New York Citys historiske arkivsamlinger, der blev afholdt på Legacy Family Webinars, dykkede vores indholdsdirektør, Mike Mansfield, ned i de nye New York Citys fødsels-, vielses- og dødsregistre og viste nogle eksempler.

Hvert af eksemplerne fremhæver det væld af oplysninger, der findes i New York Citys historiske optegnelser. Fra fødsler til vielser og dødsfald er disse dokumenter uvurderlige ressourcer til at forstå tidligere generationers liv, samt til at spore slægtslinjer.

Fødselsattest for Sophia Wilhelmina Henrietta Wiggins

Sophia Wilhelmina Henrietta Wiggins fødselsattest fra 1882 afslører mere end blot hendes fødselsdato og fødested. Den indeholder vigtige detaljer som hendes forældres navne, herunder hendes mors pigenavn – en afgørende oplysning, når man skal spore sin slægt. Derudover viser den begge forældres fødesteder og giver indsigt i deres oprindelse. I dette tilfælde er kun landet, Tyskland, angivet, men der er mange optegnelser med endnu mere detaljerede steder, såsom det specifikke amt i Irland for en person med irsk afstamning. En anden bemærkelsesværdig detalje er optegnelsen over antallet af børn, Sophias mor har fået, og hvor mange der stadig er i live, hvilket kaster lys over familiedynamik og potentielle søskende.

Fødselsattest for Edward Braithwaite

Når vi går videre til Edward Braithwaites fødselsoptegnelse, ser vi lignende omfattende detaljer som barnets navn og fødselsdato. Når vi ser på det scannede billede af optegnelsen, kan vi se, at optegnelsen indeholder yderligere oplysninger såsom forældrenes erhverv – i dette tilfælde ser faderen ud til at være chauffør – og barnets race eller farve; i dette tilfælde hvid. Vi ser også moderens pigenavn, hvor begge forældre kommer fra, hvor mange børn de har, og hvor mange der stadig lever. Disse optegnelser udvikler sig over tid, og formen varierer afhængigt af, hvornår de blev oprettet.

Vielsesattest for George Eugene Ottosen og Mary Emma MacKey

Vielsesattesten for George Eugene Ottosen og Mary Emma MacKey giver et indblik i deres forhold. Ud over aldersforskellen mellem brudgommen (49) og bruden (23) indeholder optegnelsen vigtige detaljer som deres erhverv, bopæl, forældrenes navne, herunder mødrenes fulde pigenavne. George står opført som en kok, der kommer fra Norge. Som en ekstra bonus indeholder optegnelsen deres underskrifter!


Som nævnt ovenfor er nogle ægteskabsregistre sammensat af flere forskellige typer optegnelser. Dette er et sådant eksempel, og du vil se muligheden for at bladre gennem andre sider. I dette tilfælde er der fire forskellige sider med optegnelser.

Den tredje side er vielsesattesten. Den er mest bureaukratisk, men den indeholder yderligere oplysninger, som f.eks. bopælen for både brudgommen og bruden.


Det fjerde dokument er det endelige certifikat, der blev udfyldt af præsten, med hans oplysninger, ceremoniens oplysninger, og det indeholder også vidnernes navne, deres adresser og deres underskrifter – en detalje, der ofte overses, men som er værdifuld for at afdække potentielle familieforbindelser eller venskaber.

Dødsattest for Alice Mary Balchen

Alices dødsattest består af to sider. Den giver os en masse oplysninger såsom hendes forældres navne, hendes bopæl, dødssted, det nøjagtige dødstidspunkt og oplysninger om den behandlende læge. Den indeholder også oplysninger om hendes ægtefælle, kirkegården, hvor hun er begravet, begravelsesdatoen, den person, der anmodede om begravelsen, og meget mere.

Udtalelser og anbefalinger

MyHeritage-brugeren Leah Snider fra USA fortalte os, at da hun kiggede på de nyligt udgivne registre fra New York City, fandt hun en optegnelse over sin mors oldefars andet ægteskab, som hun havde ledt efter i årevis. Hun var begejstret for de mange oplysninger i optegnelserne og blev endnu mere begejstret over at se sider med hendes forfædres egen håndskrift med deres underskrifter, samt indekserede oplysninger, der yderligere bekræftede, hvad der var skrevet i hånden.

“Oplysningerne i min oldefars vielsesattest viste flere velkendte fakta for mig – fødselsdato og -sted, hans første kones navn og at hun var død, hans erhverv og hans fars navn og fødested. Jeg var også glad for at lære lidt mere om hans anden kone. Alt i alt er jeg ret sikker på, at disse optegnelser stemmer overens med min oldefar. Jeg var også i stand til at finde en dødsattest for en af min oldefars brødre, som også boede i New York.”


Dianne Ward fra Vestaustralien siger, at opdagelsen af de nye NYC-samlinger har været vigtig for hendes slægtsforskning: “Blandt de mange optegnelser, jeg har fundet, skiller en særlig perle sig ud: den anden vielsesattest for min uægte fætter, i tre led, Heinrich Theodor Georg Liebenow” siger Dianne. “Dette fascinerende dokument kaster lys over Heinrichs rejse fra Tyskland til New York, hvor han giftede sig med Henriette Lisette Alwine Pisch i 1867. Mens jeg stadig leder efter deres første ægteskabspapirer, var det et bemærkelsesværdigt fund at falde over deres anden vielsesattest.”

Mike Mansfield, vores indholdsdirektør, sagde: “Et af højdepunkterne i min karriere har været at arbejde på denne samling.”

Vores seniorskribent Daniella Levy fandt sin mors oldemors fødselsattest og vielsesattest i disse samlinger: “Det var kun takket være det faktum, at teamet indekserede sekundære personer i disse optegnelser, at jeg var i stand til at finde fødselsattesten,” siger hun, “for det viste sig, at min oldemor fik et andet navn ved fødslen! Det dukkede op, da jeg søgte efter hendes mor.” Begge optegnelser afslørede detaljer, som hun ikke kendte til før, og hjalp hende med at identificere og rette en fejl i sit slægtstræ.

Sammenfatning

De nye New York City-samlinger af personregistre er rige ressourcer fulde af fascinerende oplysninger for alle, der forsker i forfædre, der boede i New York City i det tyvende århundrede.

Kombineret med MyHeritages mange andre værdifulde samlinger fra New York City og fra USA kan disse optegnelser hjælpe med at tegne et mere fuldstændigt billede af dine forfædres liv og føre til vigtige opdagelser for din familiehistorie..

Det er gratis at søge i denne samling på MyHeritage. Hvis du vil se optegnelserne eller gemme dem i dit slægtstræ, skal du have et Data, Komplet-, ellerOmni-abonnement.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi automatisk give dig besked, hvis optegnelser fra denne samling matcher dine slægtninge. Du kan derefter gennemgå optegnelsen og beslutte, om du vil føje de nye oplysninger til dit slægtstræ.

Søg efter fødsler i New York City, 1866-1909 på MyHeritage

Søg efter vielser i New York City, 1866-1949 på MyHeritage

Søg efter dødsfald i New York City, 1866-1948 på MyHeritage