MyHeritage tilføjer 71 millioner historiske optegnelser i marts 2024

MyHeritage tilføjer 71 millioner historiske optegnelser i marts 2024

I marts 2024 offentliggjorde vi 71 millioner historiske optegnelser i 17 historiske samlinger fra USA, Australien, Danmark, England, Frankrig, Nordirland og Wales. Optegnelserne omfatter fødsels- og dåbsattester, ægteskabs- og skilsmisseattester, døds- og begravelsesattester, folketællinger, immigrations- og emigrationsattester, passagerlister og telefonbøger. Nogle af samlingerne indeholder også billeder. Søg i dem for at finde en familieskat!

Her er flere detaljer om kollektionerne.

Australske aviser

Dette indeks over historiske lokale, regionale og nationale australske aviser, tidsskrifter og gazetter inkluderer MyHeritages avancerede optiske tegngenkendelse (OCR) af artikler, der går tilbage til 1803. Alle stater og territorier er repræsenteret, men størstedelen af samlingen består af materiale fra New South Wales og Victoria. Aviser er en fantastisk ressource til historisk og genealogisk forskning, da de kan indeholde berigende oplysninger om personer i dit slægtstræ, gennem vitale optegnelser som fødsels-, vielses-, dødsannoncer og nekrologer.

Mere information om et lokalsamfunds historie kan findes i begivenheds sektionerne med historier som er af lokal interesse. Disse indeholder detaljerede optegnelser over aktiviteter og begivenheder, og giver ofte mere information om de involverede personer samt konteksten for den tid, en forfader kan have levet i.

Søg i australske aviser

Danmark, Telefonbøger

Denne samling indeholder telefonbogsoptegnelser fra Danmark fra årene 2001 og 2003. Optegnelserne indeholder typisk personens navn, bopælsår og -sted samt eventuelle slægtninge.

Søg i danske telefonbøger

England, Vielser i Cheshire Sogn

Denne samling indeholder vielsesregistre fra Cheshire, England fra år 1538 og frem. Registrene indeholder typisk navnene på brudgommen og bruden, deres alder på vielsestidspunktet, deres bopæl, dato og sted for vielsen og navnene på deres fædre.

Søg I England, Vielser i Cheshire Sogn

England, Fødsler og dåb i Cornwall Sogn

Denne samling indeholder fødsels- og dåbsregistre fra Cornwall Sogn i England, mellem år 1571 og 1960. Registrene indeholder typisk barnets navn, fødselsdato, dato og sted for dåben samt forældrenes navne.

Søg i England, Fødsler og dåb i Cornwall Sogn

England, Begravelser i Cornwall Sogn

Denne samling indeholder kirkebøger over begravelser fra Cornwall Sogn i England, fra år 1572 og frem. Registrene indeholder typisk den afdødes navn, bopæl samt dato og sted for begravelsen. Nogle optegnelser indeholder også navnene på forældrene og ægtefællen.

Søg I England, Begravelser i Cornwall Sogn

England, Vielser I Cornwall Sogn, 1569-1938

Denne samling indeholder vielsesregistre fra Cornwall Sogn, England, mellem år 1569 og 1938. Optegnelserne indeholder typisk navnene på brudgommen og bruden, dato og sted for vielsen, deres alder på tidspunktet for vielsen, bopæl og navnene på deres fædre.

Søg i England, Vielser I Cornwall Sogn, 1569-1938

England, Dåb I Lancashire, Manchester Sogn, 1571-1907

Denne samling indeholder dåbsregistre fra bispedømmet Manchester, Lancashire, England, mellem år 1571 og 1907. Optegnelserne indeholder typisk barnets navn, dato og sted for dåben, samt forældrenes navne.

Søg i England, Dåb i Lancashire, Manchester Sogn, 1571-1907

England, Begravelser i Lancashire, Manchester, 1603-1910

Denne samling indeholder begravelsesprotokoller fra bispedømmet Manchester, Lancashire, England, mellem årene 1603 og 1910. Optegnelserne indeholder typisk den afdødes navn, dødsår, dato og sted for begravelsen samt faderens navn. Nogle optegnelser indeholder også navnene på moderen og ægtefællen.

Søg i England, Begravelser i Lancashire, Manchester, 1603-1910

England, Vielser i Lancashire, Manchester Sogn, 1570-1940

Denne samling indeholder vielsesregistre fra bispedømmet Manchester, Lancashire, England, mellem år 1570 og 1940. Optegnelserne indeholder typisk navnene på brudgommen og bruden, deres alder på vielsestidspunktet, dato og sted for vielsen og navnene på deres fædre.

Søg I England, Vielser i Lancashire, Manchester Sogn, 1570-1940

Folketælling i Frankrig fra 1911

Denne samling indeholder folketællinger fra 1911 fra en række forskellige områder i Frankrig. Optegnelserne omfatter typisk navne, fødselsår og -sted, slægtninge i husstanden og bopælsoplysninger. Yderligere detaljer kan findes på hver optegnelses tilknyttede billede.

Fra 1836 til 1936 blev der gennemført en folketælling hvert femte år i Frankrig med undtagelse af 1871 (som blev forsinket et år og gennemført i 1872) og 1916 (som blev sprunget over). Folketællinger er en fremragende ressource til at finde familiemedlemmer, der bor sammen, og identificere deres relationer, fødselsår og fødesteder.

Søg i Frankrigs folketælling fra 1911

Folketælling i Frankrig fra 1921

Denne samling indeholder folketællinger fra 1921 fra en række forskellige områder i Frankrig. Optegnelserne omfatter typisk navne, fødselsår og -sted, slægtninge i husstanden og bopælsoplysninger. Yderligere detaljer kan findes på hver optegnelses tilknyttede billede.

Fra 1836 til 1936 blev der gennemført en folketælling hvert femte år i Frankrig med undtagelse af 1871 (som blev forsinket et år og gennemført i 1872) og 1916 (som blev sprunget over). Folketællinger er en fremragende ressource til at finde familiemedlemmer, der bor sammen, og identificere deres relationer, fødselsår og fødesteder.

Søg i Frankrigs folketælling fra 1921

Folketælling i Frankrig fra 1931

Denne samling indeholder folketællinger fra 1931 fra en række forskellige områder i Frankrig. Optegnelserne omfatter typisk navne, fødselsår og -sted, slægtninge i husstanden og bopælsoplysninger. Yderligere detaljer kan findes på hver optegnelses tilknyttede billede.

Fra 1836 til 1936 blev der gennemført en folketælling hvert femte år i Frankrig med undtagelse af 1871 (som blev forsinket et år og gennemført i 1872) og 1916 (som blev sprunget over). Folketællinger er en fremragende ressource til at finde familiemedlemmer, der bor sammen, og identificere deres relationer, fødselsår og fødesteder.

Søg i Frankrigs folketælling fra 1931

Dødsfald i Frankrig

Denne samling er et dødsregister over franske borgere og statsborgere udgivet af det nationale institut for statistik og økonomiske studier (På fransk: Institut national de la statistique et des études économiques) forkortet INSEE. Indekset indeholder hver afdød persons fulde navn, køn, fødselsdato og -sted samt dødsdato og -sted. Dette indeks vil være nyttigt for slægtsforskere, der leder efter flere oplysninger om deres franske familiemedlemmer, der er døde siden begyndelsen af 1970’erne.

Antallet af dødsfald, der er rapporteret og indeholdt i denne samling for årene 1970 og 1971, ligger langt under det forventede antal, og det skyldes sandsynligvis, at de lokale franske kontorer i højere grad rapporterede dødsfald til INSEE i løbet af disse to år. I denne samling ser antallet af indberettede dødsfald for 1970 ud til kun at være omkring 8% af det faktiske antal, og for 1971 er antallet omkring 50% af det faktiske antal. I 1972 var der opnået næsten omfattende rapportering i hele Frankrig og dets territorier.

Mens de fleste fødesteder og dødssteder er i Frankrig, er der over 2,5 millioner optegnelser i denne samling af personer, der blev født eller døde i andre lande – med nabolande og nærliggende lande (såsom Belgien, Tyskland, Spanien, Italien og Polen) og lande, der var tidligere franske kolonier (såsom Algeriet, Marokko, Tunesien, Madagaskar og Vietnam) som de mest almindelige.

Søg i dødsfald i Frankrig

Nordirland, testamenter og administration

Denne samling indeholder testamenter og administrative optegnelser fra forskellige bispedømmer i The Church of Ireland i Nordirland. Langt de fleste optegnelser er fra mellem 1621 og 1965 og indeholder typisk navnet på den afdøde, datoen og stedet, hvor testamentet blev underskrevet, bekræftet eller administreret ved brev eller obligation, samt dødsdatoen.

Fra slutningen af det 17. århundrede og frem til 1857 var den irske kirke (dengang statskirken) ansvarlig for testamentarisk administration. Et dødsbo blev administreret baseret på, om den afdøde havde lavet et testamente, værdien af den ejendom, de ejede, og om deres ejendom var placeret i mere end ét bispedømme. Optegnelserne i denne samling stammer fra følgende bispedømmer i Church of Ireland: Bispedømmet Armagh, Bispedømmet Clogher, Bispedømmet Connor, Bispedømmet Derry, Bispedømmet Down, Bispedømmet Dromore og Bispedømmet Kilmore.

Søg i Nordirland, testamenter og administration

Californien, San Francisco Immigration, tilbageholdt til særlig undersøgelse, 1910-1941

Denne samling indeholder optegnelser over personer, der immigrerede til USA og blev tilbageholdt til særlig undersøgelse på San Francisco Immigration Office mellem 1910 og 1941. Optegnelserne omfatter typisk personens navn, ankomstår og skibets navn.

Søg i Californien, San Francisco Immigration, tilbageholdt til særlig undersøgelse, 1910-1941

New York, indeks over passagerlister 1906-1942

Denne samling indeholder optegnelser over passagerer, der ankom med skib til New York, USA, mellem 1906 og 1942. Nogle passagerer sluttede deres rejse i New York, mens andre havde andre endelige destinationer andre steder i USA og i udlandet. Optegnelserne omfatter typisk passagerens navn, fødselsår, ankomstår og skibets navn.

De første passagerlister var en-sides optegnelser og registrerede minimal information om passagererne. Med tiden blev formularerne standardiseret, og der blev tilføjet flere spørgsmål. I 1907 indeholdt passagerlisterne 29 kolonner og var på to sider. Fra 1907 blev der også tilføjet navne og adresser på slægtninge både i USA og i hjemlandet.

En almindelig forglemmelse for slægtsforskere, når de har med to-siders fortegnelser at gøre, har været at finde den første side og overse eksistensen af den anden. Denne samling indeholder billeder, der er blevet syet sammen, så man ikke går glip af vigtige oplysninger.

Søg i New York, indeks over passagerlister 1906-1942

Wales, Vielser i Glamorgan Sogn

Denne samling indeholder kirkebøger over vielser fra det historiske Glamorgan Sogn i Wales mellem 1802 og 1958. Registrene indeholder typisk navnene på brudgommen og bruden, dato og sted for vielsen, deres alder og navnene på deres fædre.

Søg Wales, Vielser i Glamorgan Sogn

Eksempler

I de nyligt tilføjede New York, indeks over passagerlister 1906-1942, finder vi den anerkendte kunstner Marc Chagalls indrejsepapirer. Chagall ankom i 1941, dengang 53 år gammel, og tog hul på et nyt kapitel i sit liv sammen med sin ægtefælle. Som jødisk kunstner strakte Chagalls indflydelse sig over kontinenter, han var banebrydende for modernistiske bevægelser og efterlod et uudsletteligt præg på kunstverdenen. Fra hans farverige malerier til farvede glasmosaikker, fortsætter hans mangfoldige arbejde med at betage publikum verden over, og afspejler hans enestående kreativitet og dybe kunstneriske vision.

I samlingen fra England, Vielser i Lancashire, Manchester Sogn finder vi vielsesattesten for Richard Marsden Parkhurst og Emmeline Goulden. Emmeline Goulden, en berømt engelsk politisk aktivist, stod i spidsen for den britiske suffragettebevægelse og talte ihærdigt for kvinders rettigheder. Hun er anerkendt som en af de “100 vigtigste personer i det 20. århundrede” af Time Magazine, og hendes arv fortsætter med at inspirere generationer. Richard Marsden Parkhurst, en advokat, delte hendes passion for sociale reformer, herunder kampen for kvinders stemmeret. De fik fem børn og delte et livslangt engagement i kampen for lighed og retfærdighed.

Sammenfatning

Vi håber, at disse værdifulde samlinger hjælper dig med at gøre nye opdagelser i din familiehistoriske forskning. Det er gratis at søge i samlingerne på MyHeritage. For at se optegnelserne eller gemme optegnelser i dit slægtstræ, skal du bruge et Data-, Komplet- eller Omni-abonnement .

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi automatisk give dig besked, hvis optegnelser fra disse samlinger matcher dine slægtninge. Du vil derefter kunne gennemgå optegnelsen og beslutte, om du vil tilføje de nye oplysninger til dit slægtstræ.

Nyd de nye kollektioner!