Nye historiske optegnelser tilføjet i december 2018

Kommentarer.

Vi er glade for at kunne annoncere at vi for nylig har tilføjet 22.718.797 nye historiske optegnelser til SuperSearch™ fra fire helt nye samlinger: Massachusetts aviser, 1704-1974, New Jersey Ægteskabsregister, 1915-2016, New York State indeks over dødsfald, 1880-1956, og U.S. indfødsretsregistreringer, nordlige Californien, 1852-1989.

Her er flere oplysninger om disse fire samlinger:

Samling
Beskrivelse
Antal optegnelser
Eksklusiv for MyHeritage
Link
Massachusetts aviser, 1704-1974Et kompendium af aviser udgivet i forskellige byer og landsbyer i staten Massachusetts fra 1704 til 19746.072.877 sider i 239 avistitler
EksklusivSøg i samling nu
New Jersey Ægteskabsregister, 1915-2016
Et indeks over vielsesattester arkiveret fra New Jersey staten fra 1915 til 2016. Indekset indeholder for- og efternavne på brud og brudgom, året for vielsesansøgningen samt statens arkiveringsnummer.11.368.616 optegnelser
Ikke eksklusiv
Søg i samling nu
New York State indeks over dødsfald, 1880-1956
Et indeks over dødsfald i staten New York mellem 1880 og 1956. Indekset indeholder information om sted og dato for dødsfald, køn, alder ved død og statens filnummer.4,733,112 optegnelser
Ikke eksklusiv
Søg i samling nu
US indfødsretsregistreringer, Northern Californien, 1852-1989
Et indeks for andragender for indfødsret indgivet i Northern Californien, 1852-1989544.192 optegnelser
Ikke eksklusiv
Søg i samling nu

Massachusetts aviser, 1704-1974

Samlingen, som er en af vores største avissamlinger, er et kompendium på 6.072.877 sider i 239 aviser udgivet i forskellige byer i delstaten Massachusetts fra 1704 til 1974. Der lægges særlig vægt på aviser fra Boston og de omkringliggende områder. Denne omfattende samling spænder  fra kolonitiden gennem slutningen af det 20. århundrede, og er blevet produceret i samarbejde med  i partnerskab med Boston Public Library. Det meste af indholdet fra denne samling kan kun findes på MyHeritage og i Boston Public Library.

Aviser som indeholder nekrologer og andre vigtige optegnelser som f.eks fødsels-, ægteskabs- og dødscertifikater er et vigtigt værktøj til slægtsforskning. Derudover indeholder samfundssider og historier af lokal interesse vigtige informationer om aktiviteter og arrangementer i et samfund og giver ofte detaljer om de involverede personer. Det er muligt at opdage en lang række vigtige informationer fra disse samfundssider. Blandt andet fra hvad der kan blive opfattet som kedelige certifikater og rapporter om begivenheder som fester, jobskifte, hospitalsophold og sociale besøg af venner eller familiemedlemmer. Disse sider er et knudepunkt for historiske begivenheder, der sandsynligvis ikke kan findes på andre måder.

Fra denne samling kan Boston Post-artiklen fra 18. december 1900, som beskriver amerikansk forfatters Helen Kellers første offentlige optræden, findes. Keller henvendte sig til sine klassekammerater på Radcliffe College, og blev hilst velkommen med et begejstret bifald.

Historical Records: The Boston Post, Boston, Massachusetts, Dec 18, 1900
The Boston Post, Boston, Massachusetts, 18. dec., 1900

Søg i Massachusetts aviser, 1704-1974

New Jersey Ægteskabsregister. 1915-2016

Denne samling bestående af 11.368.616 optegnelser, er et indeks for ægteskabscertifikater som er blevet arkiveret ved New Jersey State Clerk Offices fra 1915 til 2016. Registret indeholder for- og efternavne på begge ægtefæller, året for licensansøgningen og nummeret i statsarkivet.

Ægteskabscertifikater er vigtige for slægtsforskning, da de i tillæg til at dokumentere informationer om paret og hvor de boede da de blev gift, ofte også indeholder andre informationer som fødselsdatoer, fødselssteder, erhverv og om hver af dem var single, enke eller skilt på tidspunktet for ægteskabet.

Indholdet stammer fra et ægteskabsregister over brude og et særskilt register over brudgommes ægteskaber. Disse registreringer har i de fleste tilfælde været sammenkædet for at identificere informationer om brud og brudgom i deres respektive ægteskaber. Samlingen indeholder et mindre antal registreringer, som ikke har kunnet sammenkædes.

Kopier af de oprindelige ægteskabsregistreringer fundet i dette register kan rekvireres hos State Archive. Billederne i samlingen er opstået gennem en fremragende indsats af Reclaim the Records.

I denne samling finder man ægteskabsregistreringen for den amerikanske tegneserieskaber, Charles Samuel Addams, og Barbara Day.

Historical records: New Jersey Marriage License Record of Barbara Day and Charles Samuel Addams, 1943 (click to zoom)
New Jersey Marriage License Record of Barbara Day and Charles Samuel Addams, 1943 (click to zoom)

Charles er mest kendt for “The Addams Family”-tegneserien. Det siges at han fik inspiration fra sin kone Barbara da han skitserede Morticia Addams-karakteren.

Historical records: Charles Addams sketching Barbara Addams for The Addams Family Cartoon, photo credit: animatededucation
Charles skitserer Barbara til The Addams Family Cartoon, Foto kredit: animateducated.blogspot.com

Søg i New Jersey Ægteskabsregister, 1915-2016

New York State indeks over dødsfald, 1880-1956

Indekset over dødsfald i staten New York indeholder information om dødsfald registreret i staten New York. Samlingen hjælper enkeltpersoner til at finde dødsattester mellem 1880 og 1956. Dette indeks indeholder information om sted og dato for dødsfald, køn, alder ved død og statens filnummer. Billederne i samlingen er blevet til gennem et fornemt arbejde og energi af Reclaim the Records.

I denne samling findes dødsregistreringen for Carrie Chapman Catt.

Dødsregistreringen for Carrie Chapman Catt, 9. marts 1947, New Rochelle, Westchester, New York (klik for at zoome)

Catt var kampgneleder for de amerikanske kvinders stemmeret. Hun kæmpede for den 19. Amendment, som giver kvinderne stemmeret. Catt tjente som præsident for National American Suffrage Association og etablerede både League of Women Voters og The International Alliance of Women.

Historical Records: Carrie Chapman Catt (rt) and Mary Garrett Hay (lt) cast their first votes for President, St. Louis Post, November 5, 1920
Carrie Chapman Catt (til højre) og Mary Garrett Hay (til venstre) afgiver for første gang stemmer i et præsidentvalg, St. Louis Post, 5. november 1920

Søg i New Jersey Ægteskabsregister, 1915-2016

U.S. indfødsretsregistreringer, nordlige Californien, 1852-1989

Denne samling er et kortregister for naturaliseringsoptegnelser i det nordlige Californien distriktdomstole for årene 1852 til 1989. Naturaliseringskravene blev betydeligt forandret i 1906. Før 1906 krævede naturaliseringssøgninger en begrænset mængde informationer, ofte kun navnet på søgeren, navnet på domstolen, dokumentnummeret, søgerens oprindelsesland og dato for naturalisering. Efter 1906 inkluderede naturaliseringsdokumenter yderligere oplysninger, som søgerens adresse, fødselsdato, dato og ankomststed i USA, samt navne og adresser på eventuelle vidner. Det bør nævnes at selv om kravene efter 1906 havde til formål at indsamle disse yderligere oplysninger, blev det ikke altid gjort i praksis.

Ansøgninger for naturalisering var et af de sidste skridt mod amerikansk statsborgerskab. Disse dokumenter er af særlig interesse for slægtsforskere, eftersom de nogle gange inkluderede flere efternavne, alternative stavemåder eller deres “old country”-navn i tillæg til deres “amerikaniserede” navn.

The California Gold Rush fik så mange som 300.000 mennesker til at flytte til Californien i håb om velstand og rigdom. San Francisco var den største og mest betydningsfulde indvandrerdestination. Med opdagelsen af guld i 1848, voksede San Franciscos befolkning fra 1.000 indbyggere til 25.000 indbyggere på et år. Denne hurtige vækst skyldes ikke blot amerikanske statsborgere som rejste mod vest på jagt efter rigdom, men også mange immigranter som søgte en lysere fremtid. Denne tilstrømning resulterede i oprettelsen af mange indvandrersamfund. Den største af disse er San Franciscos Chinatown.

I 1859 bekræftede Comstock Lodes sølv-opdagelse, at Californien var et sted hvor rigdom var opnåelig. I tillæg blev Californien, med fuldførelsen af Transcontinental Railroad i 1869, mere tilgængelig for europæiske indvandrere som ankom via det østlige USA.

Sammen med indvandringsbølgen var der imidlertid også en stigning i fremmedfrygten. Godkendelsen af Chinese Exclusion Act i 1882 begrænsede den kinesiske indvandring til USA betydeligt indtil 1943.

Derefter i 1921, efter den russiske borgerkrig, ankom en bølge af russiske indvandrere i det nordlige Californien. Russiske indvandrere, især russiske jøder som flygtede fra Sovjetunionen, bosatte sig i San Francisco.

The “California Dream” har lokket millioner af indvandrere i løbet af to århundreder, hvilket gør indvandring- og naturaliseringsoptegnelser i Californien til værdifulde kilder for slægtsforskere.

Søg i U.S. indfødsretsregistreringer, nordlige Californien, 1852-1989

Opsummering

Alle disse spændende samlinger er nu tilgængelige via MyHeritage SuperSearch™. At søge i disse samlinger er helt gratis, men et MyHeritage Data-abonnement er påkrævet for at se optegnelserne fra disse samlinger og gemme dem til dit slægtstræ, eller for at bekræfte Record Matches.

Vi håber du får glæde af at søge gennem disse samlinger. Del gerne hvad du opdager i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.