Nye historiske optegnelser tilføjet i august 2019

Kommentarer.

Vi har i denne måned tilføjet 13.717.047 optegnelser til SuperSearch™ fra tre spændende nye historiske samlinger: Dødsfaldsindeks i Pennsylvania, 1906-1964; Nederlandske Aviser, 1659-1899; og Frankrig, Nord borgerlige vielser, 1792-1937.

Her er en oversigt over de nyligt tilføjede optegnelsessamlinger:

SamlingBeskrivelse
Antal optegnelser
Eksklusiv for MyHeritage
Link for søgning
Dødsfaldsindeks i Pennsylvania, 1906-1964Dødsfaldsindeks i delstaten Pennsylvania fra 1906-1964. Indekset indeholder oplysninger om sted og dato for dødsfald, alder ved dødsfald og komplet certifikatnummer.6.562.484 optegnelser
Ikke eksklusivSøg i samling nu
Nederlandske aviser 1659-1899Denne samling er et udvalg af aviser, der hovedsagelig er udgivet i diverse byer i Nederlandene mellem 1659 og 1899.1.730.885 sider fra 194 avistitlerIkke eksklusivSøg i samling nu
Frankrig, Nord borgerlige vielser, 1792-1937Et indeks over civile vielser i det franske departement Nord fra 1792 til 1937.5.423.678 optegnelser
Ikke eksklusivSøg i samling nu

Dødsfaldsindeks i Pennsylvania, 1906-1964

Dødsfaldsindeks i Pennsylvania indeholder oplysninger om dødsfald, der er registreret i delstaten Pennsylvania fra 1906 til 1964. Dødsattester indeholder nøgleinformationer om en persons liv og repræsenterer en af de vigtigste kilder til familieoplysninger.

De 6.562.484 optegnelser i denne samling giver informationer om sted og dato for dødsfald, alder ved dødsfald og komplet certifikatnummer.

Dødsattesten for Henry Heinz, den tysk-amerikanske iværksætter, der er mest berømt for at være skaberen bag Heinz Ketchup i 1876 i Pittsburgh, Pennsylvania, er vist i denne samling.

Historical records: Henry John Heinz (October 11, 1844–May 14, 1919) [Credit: Smithsonianmag.com]
Henry John Heinz (11. oktober 1844 – 14. maj 1919) [Kredit: Smithsonianmag.com]
Historical records: Early styles of Heinz Ketchup bottles [Credit: Mercury Press & Media Ltd.]
Tidlige versioner af Heinz Ketchup-flasker [Kredit: Mercury Press & Media Ltd.]
I 1888 grundlagde Heinz H. J. Heinz Company, et ikonisk amerikansk fødevarefirma. Han introducerede en høj sanitær standard i fødevareindustrien, var fortaler for Pure Food and Drug Act i 1906 og tilbød gratis varme brusebad og manicure til sine egne medarbejdere. Heinz var præsident for firmaet indtil hans død den 14. maj 1919.

Historical records: Death record of Henry Heinz, May 14, 1919; Pittsburgh, PA [Credit: MyHeritage Pennsylvania Death Index 1906-1964]
Dødsattest for Henry Heinz, 14. maj 1919; Pittsburgh, PA [Kredit: MyHeritage Dødsfaldsindeks i Pennsylvania, 1906-1964]

Søg i Dødsfaldsindeks i Pennsylvania, 1906-1964

Nederlandske aviser, 1659–1899

Nederlandske aviser, 1959-1899 er blevet tilføjet til Supersearch denne måned med 1.730.885 sider fra 194 avistitler udgivet i årene 1659-1899.

Aviser er en vigtig kilde til slægtsforskning og forskning i familiehistorie. De indeholder nekrologer og andre vigtige informationer såsom fødsels-, ægteskabs- og dødsannonceringer. Familiemedlemmer kan også have været nævnt i artikler, der rapporterer om lokale nyheder, begivenheder og sociale aktiviteter. Mange sådanne artikler giver detaljer om historiske begivenheder, der sandsynligvis ikke kan findes i andre optegnelser.

Disse samlinger udgør et kompendium af aviser udgivet i forskellige byer og landsbyer i Nederlandene. Derudover er nogle titler fra nederlandske territorier og hollandske samfund i USA fra samme tidsperiode inkluderet. Aviser der præsenteres her, blev indsamlet fra Delpher-webstedet, et digitalt biblioteksinitiativ fra Koninklijke Bibliotheek (Det Kongelige Bibliotek i Holland).

I år er 350-årsdagen for Rembrandt Harmenszoon van Rijns død. Rembrandt er formentlig en af de mest berømte hollandske malere gennem tiderne, og er kendt for at være utrolig detaljeorienteret og for hans ekstraordinære evne til at vise følelser og stemninger. Hans bemærkelsesværdige værker omfatter en bred vifte af stile og emner: portrætter, selvportrætter, landskaber, scener fra Bibelen og mytologien og meget mere. Tidsperioden hvor han levede og skabte kunst blev kendt som den hollandske guldalder, hvilket delvist var hans fortjeneste.

Blot én af de mange historiske skatte du kan finde i samlingen Nederlandske aviser 1659-1899, er en artikel med en biografi om Rembrandt.

Historical records: Rembrandt Self-Portrait with Beret and Turned-Up Collar, 1659 [Credit: Google Art Project]
Rembrandt Selvportræt, 1659 [Kredit: Google Art Project]
I Rotterdams avis, Rotterdamsch Nieuwsblad, fra 17. juli 1893, er der en artikel om berømte jubilæer der forekommer den uge i historien. Et af de nævnte jubilæum, er datoen for Rembrandts fødsel – 15. juli 1607. Efter fødselsdatoen er en kort biografi om Rembrandts liv.

Historical records: Short Biography of Rembrandt in the Rotterdamsch Nieuwsblad, July 17, 1893
Kort biografi om Rembrandt i Rotterdamsch Nieuwsblad, 17. juli 1893

Artiklen beskriver blandt andet hans fødested, uddannelse, familieliv og mest berømte malerier.

Historical records: The Night Watch, 1642, on display at the Rijksmuseum was one of Rembrandt van Rijn’s most famous paintings
Nattevagten fra 1642, som er udstillet på Rijksmuseum, var et af Rembrandt van Rijns mest berømte malerier

Søg i Nederlandske aviser, 1659–1899

Frankrig, Nord borgerlige vielser, 1792-1937

Du kan nu finde 5,4 millioner nye registre over borgerlige vielser i det franske departement Nord fra 1792–1937 i SuperSearch™, hvilket giver en skattekiste af informationer til dem der ønsker at lære mere om deres franske arv og forfædre.

Samlingen indeholder navnene på bruden, brudgommen, deres fødesteder, vielsens dato og sted og navnene på parrets forældre. Det indeholder også spændende informationer, som du ikke finder på andre hjemmesider – som alderen på bruden og brudgommen, og deres estimerede fødselsdato.

Blandt optegnelserne i denne samling er vielsesregistret for forældrene til den franske hær officer og statsmand, Charles de Gaulle.

Historical records: De Gaulle during World War II [Credit: Office of War Information, Overseas Picture Division, 1945
De Gaulle under 2. verdenskrig [Kredit: Office of War Information, Overseas Picture Division, 1945]
Efter at have ledet den franske modstand under 2. verdenskrig, hjalp De Gaulle med at etablere en ny fransk forfatning og var formand for den første midlertidige regering efter krigen (1944–1946). I 1959, efter han egentlig var gået på pension, blev han valgt til at tjene som præsident for Frankrig fra 1959 til 1969.

De Gaulle forældre – Henri Charles Alexandre De Gaulle og Jeanne Caroline Marie Maillot – blev gift i byen Lille den 30. juli 1886.

Historical records: Marriage record of Charles De Gaulle’s Parents, Henri Charles Alexandre De Gaulle and Jeanne Caroline Marie Maillot, 1886
Vielsesattest for Charles De Gaulles forældre, Henri Charles Alexandre De Gaulle og Jeanne Caroline Marie Maillot, 1886

Flere franske samlinger er planlagt til at blive udgivet i den nærmeste fremtid, herunder Frankrig, Nord fødsels- og dødsindeks.

Søg i Frankrig, Nord borgerlige vielser, 1792-1937.

Opsummering

Alle disse nyligt opdaterede samlinger er nu tilgængelige i MyHeritage SuperSearch™. Vores Record Matching-teknologi vil underrette dig automatisk, hvis en af disse optegnelser nævner en person i dit slægtstræ. Du har derefter muligheden for at gennemgå optegnelsen og beslutte, om du vil tilføje de nye informationer til dit slægtstræ. Det er gratis at søge i disse optegnelser, men et Data eller Komplet abonnement er påkrævet for at se optegnelserne, gemme dem i dit slægtstræ og få adgang til Record Matches.

God fornøjelse med at søge i disse tre nye samlinger. Fortæl os hvis du finder nogle spændende nye familiehistoriske opdagelser i kommentarfeltet nedenfor.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.