The Doctors tester sig med MyHeritage DNA-testen for Sundhed på TV

The Doctors tester sig med MyHeritage DNA-testen for Sundhed på TV

MyHeritage DNA blev for nylig præsenteret i det Emmy-prisvindende talkshow The Doctors. Programværterne fik vist deres resultater for MyHeritage DNA-testen for Sundhed, som indeholder detaljerede informationer om deres genetiske risici.

The Doctors stræber efter at uddanne seerne om enkle måder at sikre og bevare deres sundhed. Et af hovedformålene med showet er at give seerne viden, der kan forbedre deres velbefindende – og det er netop formålet med MyHeritage DNA-testen for Sundhed. At vide, hvordan dine gener kan påvirke din egen risiko for at udvikle visse medicinske tilstande eller overføre dem til dine børn, kan give dig muligheden for at træffe bedre sundheds- og livsstilsvalg, hvilket kan forbedre dit fremtidige velvære.

MyHeritages genetik-konsulent, Jessica Greenwood, MS, LGC, var med i programmet og præsenterede resultaterne for værterne – ER-læge Dr. Travis Stork, plastikkirurg og ekspert i rekonstruktiv kirurgi, Dr. Andrew Ordon, og Dr. Judy Ho.

Se hele segmentet her:

MyHeritage DNA-testen for Sundhed leverer letforståelige sundhedsrapporter, der kan hjælpe med at forklare den genetiske risiko forbundet med adskillige sundhedstilstande. Resultaterne inkluderer også indsigter til slægtsforskning fra den originale MyHeritage DNA-test: En detaljeret etnicitetssammensætning, matches til slægtninge baseret på fælles DNA, en kromosombrowser og mere.

Her er hvad vi afslørede for værterne i programmet

Dr. Ordon

Dr. Ordon var glad for at se, at hans resultater viste en reduceret risiko for at udvikle hjertesygdomme og type 2-diabetes.

Han lærte også at hans etniske sammensætning er 49,2% østeuropæisk, 24,8% nord- og vesteuropæisk og 18,7% baltisk.

Hans familie blev født og opvokset i Polen, så det var en bekræftelse for ham at se sine rødder i hans etnicitetsresultater. ”Dette var fedt at opdage! Jeg har endda besøgt General Ordons grav i Ukraine! ”

Dr. Travis

Dr. Travis’ etnicitetsrapport viser en meget klar etnisk oprindelse i to regioner. Han er 59,4% nord- og vesteuropæisk og 40,6% skandinavisk.

Dr. Judy

Dr. Judys sundhedsrapporter viser, at hun har en gennemsnitlig risiko for at udvikle sent indsættende Alzheimers og Aldersbetinget makulær degeneration. Hun fandt også ud af, at hun har en markant reduceret risiko for at udvikle cøliaki.

Desværre kunne Dr. Judy ikke modtage sine polygene risikorapporter for brystkræft, type 2-diabetes og hjertesygdom. Disse tre rapporter er baseret på undersøgelser foretaget blandt europæiske befolkninger, så de er i øjeblikket kun tilgængelige for personer, der hovedsageligt er af europæisk oprindelse. MyHeritage foretager yderligere forskningsarbejde for at gøre det muligt for de polygene rapporter at dække et bredere spektrum af befolkninger i fremtiden.

Konklusion

Lægerne havde en ekstremt positiv oplevelse efter at have lært om sine sundhedsrisici og etniske oprindelse. De kan nu yderligere udforske alle disse oplysninger på MyHeritages hjemmeside.

De blev vist den vigtige værdi af hjemme-DNA-testning for sundhed som kan give indsigt til familier, som muligvis har almindelige medicinske tilstande. Tests, som den fra MyHeritage, kan også være meget nyttig for personer som er adopterede, eller som af andre grunde ikke kender deres families medicinske historie. Derudover kan informationerne, som MyHeritage DNA-testen for Sundhed giver, hjælpe læger med at afgøre om der er behov for yderligere tests, vælge det rigtige behandlingsforløb og endda hjælpe patienter med at forhindre visse sygdomme.

Har du lyst til at lære mere om dine genetiske sundhedsrisici? Køb testen, eller opgrader din eksisterende MyHeritage DNA-test.