Historiske optegnelser tilføjet i første halvdel af december

Historiske optegnelser tilføjet i første halvdel af december

MyHeritage har netop tilføjet syv nye samlinger, som inkluderer 16,2 millioner optegnelser fra hele verden: Danmark, Københavns Politis Udvandrerprotokoller; Nederlandene, Notariale optegnelser; Uassisterede passagerer til Victoria; Jødiske Holocaust-mindesmærker og jødiske indbyggere i Tyskland 1939-1945; og begravelsessamlinger fra Canada, Irland og Storbritannien.

Her er den komplette oversigt over optegnelserne i disse samlinger:

SamlingBeskrivelse Antal optegnelser Eksklusiv for MyHeritage Link til søgning
Danmark, Københavns Politis Udvandrerprotokoller, 1869-1908Et indeks over politiets udvandrerprotokoller for personer, der emigrerede fra København mellem 1869-1908.386.077 optegnelser

Ikke eksklusiv Søg i samlingen nu
Nederlandene, Notariale optegnelser, 1600-1935Et indeks over notariale optegnelser fra Nederlandene fra 1600 til 1935.10.677.361 optegnelserIkke eksklusiv Søg i samlingen nu
Canada, begravelser, 1800-2019Et indeks over begravelsesoptegnelser fra Canada mellem 1800-2019.
2.137.853 optegnelser
Ikke eksklusiv Søg i samlingen nu
Uassisterede passagerer til Victoria, 1852-1923
En liste over personer, der ankom til Victoria fra udenlandske havne mellem 1852-1923.

1.813.245 optegnelserIkke eksklusiv Søg i samlingen nu
Jødiske Holocaust-mindesmærker og jødiske indbyggere i Tyskland, 1939-1945Optegnelser af mindesmærker for Holocaustofre fra Tjekkiet, Nederlandene, Frankrig, Østrig, Belgien og Luxembourg. Samlingen inkluderer også jøder, der boede i Tyskland fra 1933 til 1945.
848.844 optegnelser

Ikke eksklusiv Søg i samlingen nu
Irland, Indeks over begravelser, 1900-2019Et indeks over kirkegårdsoptegnelser fra diverse kirkegårde i Irland fra 1900 til 2019.205.995 optegnelserIkke eksklusiv Søg i samlingen nu
Storbritannien, Indeks over begravelser, 1900-2019Samme som ovenfor for Storbritannien.158.099 optegnelser

Ikke eksklusiv Søg i samlingen nu

Danmark, Københavns Politis Udvandrerprotokoller, 1869-1908

Denne samling er et indeks over politiets udvandrerprotokoller for personer, der emigrerede fra København mellem 1869-1908. Optegnelser kan indeholde følgende søgbare oplysninger: for- og efternavn, fødested, estimeret fødselsår, tidligere opholdssted og dato for registrering hos Københavns politi. Personens alder på tidspunktet for udvandringen, skibets navn, beskæftigelse, kontraktnummer og yderligere kommentarer kan også ses.

København Politiets Udvandrerprotokoller blev indført i det danske parlament den 1. maj 1668. Langt de fleste af disse optegnelser viser personer, som emigrerede til USA. Registrering i protokollerne var påkrævet både for at emigrere direkte fra Danmark eller ved hjælp af en anden europæisk by, og optegnelserne repræsenterer ikke nødvendigvis emigrantens endelige afgangssted. Størstedelen af optegnelserne er for danske statsborgere, men der findes også over 150.000 optegnelser over ikke-danske emigranter, primært svenskere.

Nederlandene, Notariale optegnelser, 1600-1935

Denne samling på over 10,6 millioner optegnelser er et indeks over notariale optegnelser fra Nederlandene. Notariale optegnelser føres af notarer, offentlige personer som er udpeget af den hollandske regering til at levere tjenester, som udarbejdelse, autentificering og registrering af juridiske dokumenter. Dokumenter, som er notarbekræftet i denne samling, der er nyttige til slægtsforskning, inkluderer testamenter og testamenter, ejendomsbeholdninger, ægteskabskontrakter, værgemål og boliglån.

Notarisering i Nederlandene begyndte i det 16. århundrede. På det tidspunkt blev der ikke opbevaret nogen notariale optegnelser i provinserne Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg og Overijssel. I 1811 blev Nederlandene dog annekteret af det franske imperium, hvilket førte til en standardisering af notar lov og at notarer blev ansat i disse provinser.

Oplysningerne i disse optegnelser inkluderer navnene på ansøgerne, deres bopæl, beskæftigelse og dato og type af notarial optegnelse.

Canada, begravelser, 1800-2019

Denne gratis samling af over 2 millioner optegnelser er et indeks over begravelsesoptegnelser fra Canada. Registreringer viser typisk navnet på den afdøde, året for dødsfaldet, fødselsår og begravelsessted. Begravelser blev normalt foretaget få dage efter dødsfald. Kirkegårde kan hjælpe dig med at spore begravelse eller dødsfald af canadisk slægtning. Begravelsesoptegnelser kan også hjælpe med identificere forfædre som ikke vises i andre optegnelser. 

Uassisterede passagerer til Victoria, 1852-1923

Denne samling på 1,8 millioner optegnelser inkluderer personer der ankom til Victoria fra fra udenlandske havne mellem 1852-1923. Listerne kaldes nogle gange “uassisterede passagerlister”, da immigranter finansierede udgifterne til deres egen rejse. Optegnelserne inkluderer generelt fornavn og efternavn, ægteskabelig status, alder, køn, nationalitet og beskæftigelse.

Oplysninger registreret om skibet inkluderer navnet på skibets kaptajn, afrejsedato og det samlede antal passagerer.

Jødiske Holocaust-mindesmærker og jødiske indbyggere i Tyskland, 1939-1945

Denne gratis samling inkluderer optegnelser af mindesmærker for Holocaustofre fra Tjekkiet, Nederlandene, Frankrig, Østrig, Belgien og Luxembourg. Samlingen inkluderer også 442.972 jøder, som boede i Tyskland fra 1933 til 1945. En optegnelse kan inkludere: fornavn, efternavn, pigenavn, fødselsdato, fødested, opholdssted, dødsdato, dødssted, opholdssted og deportation eller emigration.

Listen over jødiske indbyggere i det tyske rige mellem 1933–1945 registrerer de individuelle livs- og biografidatoer for omkring 600.000 personer, som boede inden for det tyske riges grænser (pr. 31. december 1937), og som blev forfulgt på grund af deres jødiske oprindelse eller religion.

Folketællinger blev registreret den 16. juni 1933 og den 17. maj 1939. Disse 2 folketællinger giver informationer om antallet af jødiske indbyggere i Tyskland, og afslører den dramatiske tilbagegang for den jødiske befolkning i Tyskland i 1930’erne som et resultat af nazisternes forfølgelse: mange jøder emigrerede eller blev udvist, den resterende befolkning blev ældre, mens fødselsraten faldt. I juni 1933 blev der registreret næsten 500.000 medlemmer af det jødiske samfund, mens der i maj 1939 kun var ca. 234.000 personer af jødisk oprindelse tilbage.

Irland, Indeks over begravelser, 1900-2019

Denne gratis samling inkluderer optegnelser fra diverse kirkegårde i Irland. En optegnelse kan indeholde navnet på kirkegården, den afdødes for- og efternavn, alder, by, fødselsdato, dødsdato og religion. Bemærk, at nogle optegnelse er fra før år 1900.

Kirkegårdsoptegnelser er især nyttige til at identificere forfædre, som ikke blev optaget i andre optegnelser, såsom børn der døde i en ung alder eller kvinder.

Storbritannien, Indeks over begravelser, 1900-2019

Denne gratis samling inkluderer optegnelser fra diverse kirkegårde i Storbritannien. En optegnelse kan indeholde navnet på kirkegården, den afdødes for- og efternavn, alder, by, fødselsdato, dødsdato og religion. Bemærk, at nogle optegnelse er fra før år 1900.

Kirkegårdsoptegnelser er især nyttige til at identificere forfædre, som ikke blev optaget i andre optegnelser, såsom børn der døde i en ung alder eller kvinder.

Opsummering

God fornøjelse med at søge i alle disse nye samlinger, som nu er tilgængelige i MyHeritage SuperSearch™. Det er altid gratis at søge i disse optegnelser, og du kan også se og gemme optegnelser til dit slægtstræ fra fire samlinger i denne opdatering: Jødiske Holocaust-mindesmærker og jødiske indbyggere i Tyskland 1939-1945 og de tre begravelsessamlinger fra Canada, Irland og Storbritannien. Vores Record Matching-teknologi vil automatisk give dig besked, hvis nogen af disse optegnelser nævner en person i dit slægtstræ. Du kan derefter gennemgå optegnelsen og beslutte dig for, om du vil tilføje de nye oplysninger til dit træ. For at få fuld adgang til Record Matches eller for at se eller gemme optegnelser fra de andre samlinger, kræves der et Data- eller Komplet abonnement.

Hvilke skatte har du opdaget i vores samlinger? Fortæl os om det i kommentarfeltet nedenfor!