Nye samlinger af historiske optegnelser tilføjet i januar 2020

Kommentarer.

Vi har fået en fantastisk start på 2020! MyHeritage har alene i januar måned allerede tilføjet over 50 millioner optegnelser: en tilføjelse af 21 millioner optegnelser til de nuværende svenske husholdningsundersøgelsesbøger, 24,7 millioner optegnelser fra et fransk dødsindeks og 4,5 millioner optegnelser fra et New York fødselsindeks. Denne opdatering bringer det samlede antal historiske optegnelser i MyHeritage SuperSearch™ op på 11.095.874.587.

Her er en liste over de opdaterede og nye samlinger:

SamlingBeskrivelse Antal optegnelser Eksklusiv for MyHeritageLink til søgning
Sverige Husstandsundersøgelsesbog, 1860-1947Et indeks af personer og familier i sognene i Sverige, fra sidst i 1600 tallet frem til nyere tid.Tilføjelse af 21.286.366 optegnelserIkke eksklusivSøg i samlingen nu
Frankrig Dødsindeks, 1970–2019Et indeks over dødsfald for franske borgere og statsborgere.24.725.677 optegnelser
Ikke eksklusivSøg i samlingen nu
New York, Fødselsindeks, 1881-1942Et indeks over over fødsler i staten New York mellem 1881 og 1942.4.550.484 optegnelserIkke eksklusivSøg i samlingen nu

Sverige Husstandsundersøgelsesbog, 1860-1947

Denne tilføjelse af 21 millioner optegnelser inkluderer optegnelser fra 1840-1859 og 1930–1947. Tidligere omfattede samlingen kun optegnelser fra 1860 til 1930. Denne seneste opdatering udvider samlingen i SuperSearch™ og bringer det samlede antal optegnelser i de svenske husholdningsundersøgelsesbøger op på 125,67 millioner. Disse bøger er den primære kilde til at undersøge enkeltpersoner og familiers liv i alle Sveriges sogne, fra slutningen af 1600-tallet til moderne tid. Bøgerne blev oprettet og vedligeholdt af den svenske lutherske kirke, som havde til opgave, at vedligeholde de officielle registreringer af den svenske befolkning indtil 1991.

Hver bog eller serie af bøger repræsenterer en 3-10 års periode inden for et sogn. Hvert år indtil 1894, besøgte sognepræsten alle hjem og testede hver persons kendskab til katekismen. De indsamlede også information om fødselsdatoer, ægteskaber og dødsfald, hvorhen folk flyttede eller kom fra osv. Hvert år kom præsten tilbage for at opdatere informationen fra sidste år, og notere husstandsændringer. Efter 1894 kom der mindre fokus på medicinsk information, og mere fokus på optælling af den svenske befolkning.

MyHeritage har lavet et arkiv med alle navne til næsten 8 millioner billeder leveret af den svenske partner ArkivDigital. Denne del af de svenske husstandsundersøgelsesbøger (Husförhörslängder), dækker primært årene 1840-1947, med enkelte undtagelser fra det tidlige 1800 tal og sene 1700 tal. Undersøgelsesbøger er en uvurderlig samling som kan give indsigt i udviklingen af de svenske familier fra fødsel til død eller med emigration. Eftersom at bøgerne blev opdateret hvert år, kan familierne spores fra år til år, og ofte fra sted til sted over hele landet.

Søg i denne samling nu.

Frankrig Dødsindeks, 1970–2019

Dette dødsindeks på 24,7 millioner optegnelser indeholder optegnelser for franske borgere og statsborgere, og blev frigivet af franske institut for statistiske og økonomiske studier (på fransk: Institut national de la statistique et des études économiques). Indekset indeholder afdødes fulde navn, køn, fødselsdato og fødested samt dødsdato og -sted. Indekset kan være en hjælp for slægtsforskere, der søger oplysninger om franske slægtninge, der er afgået ved døden efter 1970.

Selvom de fleste føde- og dødssteder er i Frankrig, er der over 2,5 millioner optegnelser af personer, der blev født eller døde i andre lande. Mest almindeligt er det i nabolande (som Belgien, Tyskland, Spanien, Italien og Polen) eller i tidligere franske kolonier (f.eks. Algeriet, Marokko, Tunesien, Madagaskar og Vietnam).

Søg i denne samling nu.

New York, Fødselsindeks, 1881-1942

Denne samling af 4,5 millioner optegnelser består af indekser over fødsler i staten New York mellem 1881 og 1942. Staten New York begyndte at registrere fødsler i 1881 under det lokale sundhedsudvalgs kontrol. En optegnelse kan indeholde følgende oplysninger: For- og efternavn, fødselsdato, fødeby og køn.

New York City regnes for en separat jurisdiktion hvad angår personoplysninger i forhold til staten New York, og derfor har byen sine egne fødselsoptegnelser. Imidlertid er der et mindre antal fødselsoptegnelser fra New York City i dette indeks. Grunden er at disse fødsler fandt sted i byer, der var uafhængige før sammenlægningen af byen i 1898 (f.eks. kan en fødsel fra før 1898 i Canaris, Brooklyn, eller Flushing, Queens, være registreret her) eller fordi fødslen blev anmeldt sent.

Denne samling indeholder fødselsoptegnelsen for Andy Rooney, der er mest berømt for sit segment A Few Minutes with Andy Rooney, som blev vist i slutningen af den populære ugentlige CBS-nyhedsshow, 60 Minutes.

Andy Rooney in June 2008
Andy Rooney fotograferet i juni 2008

Selvom han var mest berømt for sine tv-optrædener, startede Andy sin karriere som nyhedsjournalist under 2. verdenskrig, hvor han var en af de første amerikanske journalister, der skrev om nazistenes koncentrationslejre.

Optegnelsen viser, at Andrew A. Rooney blev født den 14. januar 1919 i Albany, New York.

Birth Record of Andy Rooney from the MyHeritage New York Birth Index Collection, 1881–1942
Fødselsoptegnelse for Andy Rooney fra MyHeritages samling New York Fødselsindeks, 1881–1942

Søg i denne samling nu.

Opsummering

Det er gratis at søge i disse samlinger på MyHeritage SuperSearch™. Hvis du vil se eller gemme optegnelser til dit slægtstræ, skal du have et Data- eller Komplet-abonnement.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi automatisk underrette dig, hvis optegnelser fra disse samlinger matcher dine slægtninge. Du kan derefter undersøge optegnelsen nærmere og beslutte dig for om du vil tilføje de nye oplysninger til dit træ.

God fornøjelse med at søge i de nye samlinger!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.