Historiske optegnelsessamlinger tilføjet i februar 2020

Historiske optegnelsessamlinger tilføjet i februar 2020

Kommentarer.

Sikke en måned! 815 millioner optegnelser blev føjet til MyHeritage i februar 2020: 545 millioner optegnelser fra Byregistre fra USA, 250 millioner opfindere af historiske patenter, 6,9 millioner fra Canadiske aviser 1752 til 2007, 4,7 millioner berømte mennesker gennem historien, 3,4 millioner fra Minnesota Fødselsregister 1900–1934 og 4,5 millioner fra Minnesota Dødsindeks 1904–2001. Denne opdatering bringer det samlede antal historiske optegnelser i MyHeritage SuperSearch™ op på 11,9 milliarder.

Her er en liste over de nye samlinger:

SamlingBeskrivelse Antal optegnelser Eksklusiv for MyHeritageLink til søgning

Byregistre fra USA
En kæmpe samling af historiske amerikanske byregistre produceret fra 25.000 offentlige amerikanske byregistre udgivet mellem 1860 og 1960.545.346.859 optegnelserIkke eksklusivSøg i samlingen nu

Opfindere af historiske patenter, 1904-2019
Et indeks over opfindere af historiske patenter udstedt over hele verden.250.469.807 optegnelserIkke eksklusivSøg i samlingen nu

Canada Aviser, 1752-2007
En samling af aviser, der blev udgivet i forskellige byer i Canada fra 1752 til 2007.6.961.070 optegnelserIkke eksklusivSøg i samlingen nu

Berømte personer i historien
Samlingen indeholder biografiske resuméer om flere millioner berømte personer fra hele verden.4.700.220 optegnelserIkke eksklusivSøg i samlingen nu

Minnesota, Fødselsregister, 1900-1934
Denne samling omfatter et indeks over fødselsoptegnelser fra Minnesota mellem 1900 og 1934.3.406.802 optegnelserIkke eksklusivSøg i samlingen nu

Minnesota, Dødsindeks, 1904-2001
Denne samling omfatter et indeks over dødsoptegnelser fra Minnesota mellem 1904 og 2001.4.460.579 optegnelserIkke eksklusivSøg i samlingen nu

Byregistre fra US

Byregistre indeholder en alfabetisk liste over voksne beboere, ofte med deres ægtefælle, med adresser, erhverv og yderligere oplysninger. Denne samling er en kæmpe samling fra 25.468 byregistre, som blev udgivet i 1860–1960 overalt i USA, skabt udelukkende af MyHeritage ved hjælp af avancerede maskinlæring-teknologier. Det omfatter 1,3 milliarder individuelle optegnelser, der blev konsolideret til hundreder af millioner aggregerede optegnelser, som hver havde den samme person, der boede på det samme sæt adresser i en årrække. Konsolideringen reducerer dobbeltarbejde og gør denne samling særlig let og praktisk at navigere.

Eksempel: Thomas A. Edison, som i vid udstrækning betragtes som en af de største amerikanske opfindere, er opført i Fort Myers byregister sammen med sin anden kone, Mina, fra 1921, 1925–1926 og 1927, som boende på 606 McGregor Boulevard, hvor hans erhverv er opført som opfinder. Edison opfandt den elektriske pære, fonografen og filmkameraet. Han åbnede sit første laboratorium i Menlo Park, New Jersey, men flyttede senere ned til Fort Myers og åbnede et botanisk laboratorium.

Thomas Edison i Byregistre fra USA (klik for at forstørre)

Lær mere om Byregistre fra USA i dette dybdegående blogindlæg.

Søg i Byregistre fra USA

Berømte personer i historien

Denne gratis samling af 4,7 millioner optegnelser indeholder biografiske resuméer og tilknyttede data om flere millioner berømte personer fra hele verden – både nulevende og historiske. Nulevende og afdøde personer i samlingen omfatter skuespillere, musikere, forfattere, opfindere, kunstnere og politikere.

Optegnelserne kan indeholde følgende søgbare oplysninger: navne (herunder pseudonymer og navne med andet end latinske bogstaver), fødselsdatoer og fødesteder, vielsesdatoer og -steder, dødsdatoer og -steder, navne på slægtninge, ægtefæller, tidligere ægtefæller og børn. Beskæftigelse, begravelsessted og beskrivelser findes også i visse optegnelser.

Søg i Berømte personer i historien

Opfindere af historiske patenter

Denne samling er et indeks over patenter udstedt over hele verden. De hyppigst forekommende ophavslande er Japan, Kina og USA, der tilsammen udgør over halvdelen af samlingen. Optegnelserne kan indeholde følgende søgbare oplysninger: for- og efternavn på ejeren eller medejeren af patentet, landet patentet er offentliggjort i samt dato for offentliggørelsen. Følgende oplysninger findes også i de fleste optegnelser: titel, resumé, publikationsnummer, ansøgningstidspunkt og erhververen

Eksempel: Jonas Edward Salk, den kendte amerikanske medicinske forsker og virolog, der opdagede og udviklede en af de første succesrige poliovacciner, nægtede at patentere den og sagde “Patenterer man solen?” Han mente, at folkesundhed skulle betragtes som et “moralsk forpligtelse” og havde ingen interesse i personlig fortjeneste. Hans senere undersøgelser – forskning for at udvikle en vaccine mod AIDS som en del af Immune Response Corporation – blev imidlertid patenteret og kan findes i denne samling.

Et patent af Jonas Salk (klik for at forstørre)

Bonus: du kan i denne samling finde et patent, som blev tildelt den berømte slægtsforsker Randall (Randy) Seaver i 1984, der beskriver et tryk reverseringssystem til styring af ventilationsgasserne fra en trykproducerende flymotor.

Søg i Opfindere af historiske patenter

Canada Aviser, 1752-2007

Denne samling er et sammendrag af aviser, der er udgivet i forskellige byer i Canada fra 1752 til 2007 og indeholder mange lokaliteter før sammenslutningen i 1867. Aviser er en vigtig kilde for slægtsforskningen, da de har nekrologer og kan indeholde erstatninger for officielle optegnelser, fx notitser om fødsler, vielser og dødsfald. Desuden kan “sladrespalterne” og historier af lokal interesse indeholde nyttig information om aktiviteter og begivenheder i lokalsamfundet med oplysninger om involverede personer.

Søg i Canada Aviser

Minnesota, Fødselsregister, 1900-1934

Denne samling omfatter et indeks over fødselsoptegnelser fra Minnesota mellem 1900 og 1934. Oplysninger kan være: barnets for-, mellem- og efternavn. Der kan også være oplyst fødselsdato og fødeamt, fødselsattestens nummer. Det kan også indeholde moderens pigenavn.

Fødselsattester blev brugt til at registrere oplysninger om fødsler fra 1907. Når et barn blev født, samlede lægen eller jordemoderen oplysninger om barnet på en fødselsattest. Attesten blev registreret hos myndighederne i amtet. Fødselskort anvendtes til at notere fødselsoplysninger mellem 1900 og 1907. I modsætning til fødselsattester var kortene ikke helt udfyldt. 80% af samlingen stammer fra 1907 til 1937, 19% fra 1900 til 1907 og 1% fra før år 1900.

Søg i Minnesota, Fødselsregister, 1900-1934

Minnesota, Dødsindeks, 1904-2001

Denne samling omfatter et indeks over dødsoptegnelser fra Minnesota mellem 1904 og 2001. Oplysninger kan være den afdødes navn, dødsdato, amtet hvor dødsfaldet fandt sted, fødselsdato, fødeamt og dødsattestens nummer. Moderens pigenavn kan også være oplyst.

Oplysninger i perioden 1908-2001 stammer fra dødsattester udfyldt af en læge eller bedemand. Oplysningerne i denne samling fra før 1908 er taget fra dødskort. Til forskel fra dødsattester var dødskortene mangelfuldt udfyldt. Kort, især fra byerne Minneapolis og St. Paul, indeholder ofte kun navn på den afdøde, dødsdato, køn, ægteskabelige status, fødested, dødsårsag og navn på personen, der har indrapporteret dødsfaldet.

Søg i Minnesota, Dødsindeks, 1904-2001

Opsummering

Det er gratis at søge i disse samlinger på MyHeritage SuperSearch™, og du kan også se optegnelser fra de gratis samlinger gratis. Hvis du vil se optegnelser fra de betalte samlinger eller for at gemme optegnelser fra alle samlinger på dit slægtstræ, skal du have et Data eller et Komplet abonnement.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi automatisk give dig besked, hvis optegnelser fra disse samlinger matcher dine slægtninge eller forfædre. Du kan derefter optegnelsen og beslutte dig for om du vil føje de nye oplysninger til dit træ.

Nyd de nye samlinger!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.