I dag for 60 år siden afsluttede Elvis Presley sin militærtjeneste

Kommentarer.

Du kender formentlig Elvis Presley som King of Rock ‘n Roll, geniet bag tidløse klassikere som “All Shook Up”, “Jailhouse Rock”, “Can’t Help Falling in Love” og “Love Me Tender.” Men i 1960 var han kendt af nogle som sergent Presley.

Elvis Presleys militære registreringsdokument

Elvis Presley tjente i det amerikanske militær fra 1958 til 1960. I dag er det 60 år siden at han blev frigjort fra tjenesten. Ved hjælp af MyHeritage In Color™, farvelagde vi nogle fotos af Elvis, taget under hans militærtjeneste.

Elvis var en kontroversiel person i starten af sin sangkarriere, da hans velkendte dansebevægelser blev betragtet som provokerende af den ældre generation. Da Elvis sluttede sig til hæren på højden af sin musikkarriere, mente de personer som kritiserede hans dans, at en militærtjeneste ville være godt for ham så han kunne få lidt disciplin. Selvom han fik tilbudt muligheden for at slutte sig til Special Services som en entertainer med diverse privilegier, afviste han dette til fordel for at tjene sit land som en almindelig soldat, hvilket gav ham respekt blandt de mange, som tidligere havde set ham i et negativt lys.

Elvis bliver svoret ind i hæren, 1958

Efter sin grunduddannelse, blev Elvis stationeret i Tyskland, hvor han blev i løbet af hele sin tid i militæret. Nogle betydningsfulde livsbegivenheder fandt sted under hans tjeneste: hans mor døde, hans far giftede sig igen, og han mødte Priscilla Beaulieu, som han senere giftede sig med.

Elvis tører et skilt af i Tyskland
Elvis ved en tank i Tyskland

Elvis afsluttede sin aktive militærtjeneste den 5. marts 1960 efter at have opnået en rang som sergent.

I et interview efter afslutningen på militærtjenesten sagde Elvis: ”Det har været en stor hjælp for både min karriere og mit personlige liv, fordi jeg lærte meget, jeg fik mange venner, som jeg ellers aldrig ville have fået, og jeg havde mange gode oplevelser… og nogle dårlige. Jeg tror faktisk, at det er godt at opleve den hårde side, at sætte dig selv på prøve.”

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.