Titanic bragt til live med MyHeritage In Color™

Kommentarer.

Der er nok ingenting, der inspirerer til ydmyghed som fortællingen om Titanic: ”skibet, der ikke kunne synke”, som faktisk sank på sin jomfrurejse den 15. april 1912.

Skibet blev bygget i en tid, hvor rejser i højere grad blev en ting folk gjorde for nydelse fremfor af nødvendighed. Før den periode, var langdistancerejser, især til søs, fyldt med fare og ubehag. Men med fremblomstringen af bedre rejseteknologi begyndte skibsselskaber at reklamere med, at deres skibe bar hurtigere og sikrere end deres konkurrenters. Titanic var eftersigende det største, hurtigste, mest luksuriøse og – ironisk nok – sikreste af dem alle.

Da man byggede Titanic blev der ikke sparet på noget: det var udstyret med en gymnastiksal, en svømmepøl, biblioteker, luksuriøse restauranter og cafeer og overdådig indkvartering for de passergerer som rejste på første klasse. Det indeholdt også noget af det mest avancerede søsikkerhedsteknologi: 16 vandtætte afdelinger med fjernbetjente døre, som kunne holde vandet ude i tilfælde af et læk. Det var dette særpræg, der fik Phillip Franklin, vicepræsidenten af White Star Line, som ejede skibet, til at sige ”Der er ingen fare for, at Titanic synker. Skibet kan ikke synke, og passagererne vil ikke lide under andet end ubelejlighed.”

Måske på grund af denne tillid, blev andre sikkerhedsforanstaltninger meget halvhjertede: besætningen var ikke trænet i at evakuere skibet, og der var kun nok redningsbåde til omkring en tredjedel af skibets passagerer.

Titanic sejlede afsted fra Southampton, England den 10. april 1912 og tog mod New York. Ombord var cirka 2.224 passagerer og besætningsmedlemmer. Den 14. april stødte skibet sammen med et isbjerg, som punkterede fem af dets vandtætte afdelinger – og Titanic kunne kun holde til at miste fire af dem. 1.500 mennesker døde i ulykken, inklusiv mange af verdens rigeste og mest indflydelsesrige individer.

Begivenheden er gået over i historien som en grim lektie for farerne ved overmod og som en katalysator for den udvikling af sømæssige sikkerhedsregulativer, som stadigvæk ses i dag.

Fortællingen om Titanic er blevet udødeliggjort i mange bøger, folkesange, mindesmærker og film – heriblandt også den meget kendte, Oscarvindende James Cameron-film Titanic fra 1997.

Nyd billederne herunder – alle ægte billeder af Titanic, farvelagt af MyHertiage In Color™:

RMS Titanic forlader Belfast for sin sejlprøve den 2. april 1912
Den store trappe
Titanics kahyt B 59
Kahyt B-8 fra B-dækkets Salon-suite
Første klasses gymnastiksal
RMS Titanics læse- og skrivesale
Spisesalen
Tredje klasses spisesal
En af Titanics redningsbåde, som nærmer sig Carpathia - det eneste skib, som svarede på nødsignalerne og ankom halvanden time efter at Titanic sank.

Resterne af Titanic eroderer muligvis på bunden af Atlanterhavet, men mindet om dets pragt og grusomheden ved så mange unødvendige dødsfald lever videre i vores fælles bevidsthed. Synet af disse billeder i farver sætter det tragiske tab i skarp relief.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.