Genforeningen i farver og forbedret kvalitet 100 år efter

Kommentarer.

Den 15. juni 1920 er en helt særlig dag i Danmarkshistorien, da Sønderjylland, efter 56 år under tysk styre, endelig blev genforenet med resten af Danmark.

Dette skete i kølvandet på Tyskland nederlag i Første Verdenskrig, hvor Sønderjylland, også kaldt Nordslesvig, i februar 1920 fik mulighed for at stemme om de fortsat ville høre under Tyskland, eller ville vende tilbage til at blive en del af Danmark. Afstemningen gav som forventet på forhånd et klart dansk flertal, med 74% af stemmerne for at blive en del af Danmark, mens Mellemslesvig, som også drog til stemmeurnerne, fik et klart tysk flertal.

En måned efter den officielle overdragelse for præcis 100 år siden, rejste kong Christian X gennem Sønderjylland på sin hvide hest med stor folkefest til følge. Dette ikoniske symbol på Genforeningen var en festlig seance, som vi i dag kun har slørede sort-hvide fotos af. For at fejre det store jubilæum og bringe fortiden til live, besluttede vi os for at gøre nogle af disse fotos mere festlige og klare ved at farvelægge og forbedre dem med MyHeritage In Color™ og den netop udgivne funktion, MyHeritage Photo Enhancer.

Kong Christian X ridende gennem Sønderjylland. Foto: Scanpix Nordfoto
Kong Christian X i Sønderjylland i forbindelse med Genforeningen, med sønnerne kronprins Frederik (tv) (senere Kong Frederik IX) og arveprins Knud (th).
Hejsning af Dannebrog i forbindelse med Genforeningen.
Flensborgs ældste vælger på 96 år
Kong Christian X ridende gennem Sønderjylland på sin hvide hest.
Afstemningslokale i Sønderjylland. Foto: Claus Fisker
Zoom ind på mand i afstemningslokale.
Kong Christian X krydser den gamle Kongeågrænse ved Frederikshøj.
Kong Christian X hilser på de sidste veteraner fra krigen i 1864.
Veteran fra krigen i 1864 helt tæt på.

Det er fantastisk så mange år efter at kunne se den flotte hvide farve på kong Christian X’s hest, de rød-hvide farver på Dannebrog og de tydelige ansigtstræk på de tilstedeværende ved den historiske begivenhed.

Se din egen families fortid i et helt nyt lys ved at farvelægge sort-hvide fotos med MyHeritage In Color™, og ved at forbedre de slørede ansigter så du ser dem helt tydeligt med MyHeritage Photo Enhancer. Du kan kombinere disse to funktioner for at farvelægge et forbedret foto eller forbedre et farvelagt foto for det optimale resultat.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.