MyHeritage opdaterer samlingen Sverige Husstandsundersøgelsesbøger, 1840-1947 

MyHeritage opdaterer samlingen Sverige Husstandsundersøgelsesbøger, 1840-1947 

For nylig opdaterede vi en af vores mest populære samlinger, Sverige Husstandsundersøgelsesbøger, ved at tilføje 19,35 millioner historiske optegnelser. Den indeholder nu 144,5 millioner optegnelser. Husholdningsundersøgelsesbøgerne er den primære kilde til at forske i personers og familiers liv i sognene i Sverige, fra slutningen af 1600-tallet og frem til moderne tid. Fordi bøgerne blev opdateret hvert år, kan familier spores år til år og ofte fra sted til sted i hele landet. MyHeritage-versionen af samlingen tilbyder et robust indeks med mulighed for at bladre mellem forskellige optegnelser for den samme person fra forskellige faser i personens liv. Samlingen er uvurderlig, da den kan give indsigt i sammensætningen af familier i Sverige, fra fødsel til død eller udvandring.

Søg i Sverige Husstandsundersøgelsesbøger, 1840-1947 

Hver bog eller serie af bøger, som blev oprettet og opbevaret af den svenske lutherske kirke, repræsenterer en periode på 3-10 år inden for et sogn. Hvert år indtil 1894 besøgte sognepræsten hvert hjem og testede alle personers viden om katekismen. De ville også indsamle oplysninger om fødselsdatoer, ægteskaber, dødsfald, hvor folk var flyttet til eller fra osv. Hvert år vendte præsten tilbage for at opdatere oplysningerne fra det foregående år og bemærke ændringer inden for befolkningen i hjemmet.

MyHeritage har produceret et navneindeks til næsten 8 millioner billeder leveret af vores svenske partner ArkivDigital. Indtil 1894 besøgte sognepræsten hver gård eller hjem inden for hans sogn for at klassificere og dokumentere den enkeltes forståelse af katekismen. Efter 1894 blev bøgerne erstattet af Församlingsbok: optegnelser fra den svenske kirke, der blev brugt til officielt at tælle befolkningen fra år til år. Undersøgelserne i dette nye format var mindre fokuseret på doktrinær viden og mere fokuseret på at tælle den svenske befolkning.

Eksempler

August Strindberg

En optegnelse for forfatteren August Strindberg findes i denne samling. August var dramatiker og forfatter af fagbøger, men er bedst kendt for sine værker af moderne fiktion. Hans optegnelse indeholder oplysninger om hans fødsel, bopæl, ægteskab og børn.

Sweden Household Examination Record of August Strindberg [Credit: MyHeritage Sweden Household Examination Books, 1820-1947]

Sveriges husholdningsundersøgelsesoptegnelse for August Strindberg [Kredit: MyHeritage Sverige Husholdningsundersøgelsesbøger, 1820-1947]

Selma Lagerlöf

Samlingen indeholder også en oversigt over den svenske forfatter og lærer Selma Lagerlöf. Selma var den første kvindelige forfatter, der vandt Nobelprisen for litteratur og blev medlem af det svenske akademi. Hendes første roman, Gösta Berlings Saga, blev udgivet, da hun var 33 år gammel.

Optegnelsen indeholder oplysninger om hendes fødsel, bopæl, hendes fars og mors navne og søskendes navne.

Sweden Household Examination Record of Selma Lagerlöf [Credit: MyHeritage Sweden Household Examination Books, 1820-1947]

Sveriges husholdningsundersøgelsesoptegnelse for Selma Lagerlöf [Kredit: MyHeritage Sverige Husholdningsundersøgelsesbøger, 1820-1947]

Lars Magnus Ericsson

Optegnelsen over den svenske opfinder Lars Magnus Ericsson kan ses i denne samling. Lars var grundlægger af telefonselskabet Ericsson.

Optegnelsen indeholder detaljer om hans fødsel, bopæl i Stockholm, hans kone, hans vielsesdato, samt navnene på hans børn.

Sweden Household Examination Record of Lars Ericsson [Credit: MyHeritage Sweden Household Examination Books, 1820-1947]

Sveriges husholdningsundersøgelsesoptegnelse for Lars Ericsson [Kredit: MyHeritage Sverige Husholdningsundersøgelsesbøger, 1820-1947]

Opsummering

Takket være sit fyldige indeks, er MyHeritages Sverige Husstandsundersøgelsesbøger, 1820–1947, en vigtig samling for alle, der forsker i deres svenske arv.

Det er gratis at søge i Sverige Husstandsundersøgelsesbøger, 1840-1947 . For at se disse optegnelser eller gemme optegnelser i dit slægtstræ skal du have et Data- eller Komplet-abonnement. Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, underretter vores Record Matching-teknologi dig automatisk, hvis optegnelser fra disse samlinger matcher dine slægtninge.

Nyd samlingen og held og lykke med søgningen!