MyHeritage udgiver to samlinger af optegnelser fra Østrig og Østeuropa

MyHeritage udgiver to samlinger af optegnelser fra Østrig og Østeuropa

Vi er glade for at kunne annoncere tilføjelsen af 10,7 millioner østrigske romersk-katolske kirkebøger i to nye samlinger, som ikke kan findes på andre kommercielle hjemmesider. Den første er et indeks over optegnelser fra en række samfund omkring Østrig-Ungarn såvel som Østeuropa, der dækker det moderne Østrig, Ungarn, Tjekkiet, Polen og Tyskland. Det andet fokuserer på Wien, hovedstaden i Østrig, og nogle omkringliggende områder. Samlingerne inkluderer vitale optegnelser, dåb, ægteskab og begravelse, der dækker en periode af 4 århundreder, fra det 16. århundrede til det 20.. Samlingerne er uvurderlige for alle, der ønsker at lære mere om deres arv fra Østrig og Østeuropa.

Områderne, der er inkluderet i denne samling, blev styret af Habsburgs monarkiet, som startede i 1273, var på sit højeste under Karl V i midten af 1500’erne og derefter blev opdelt i to: en vesteuropæisk region og en centraløsteuropæisk region, som dækker Østrig, Ungarn, Bøhmen og de omkringliggende områder. Optegnelserne i denne samling kommer fra kirkerne i den centraløsteuropæiske Habsburg-styre, hvor romersk katolicisme var den fremherskende religion.

Her er flere informationer om hver af samlingerne:

Østrig-Ungarn, Romersk-katolske registre, 1612-1966 

De 6,8 millioner optegnesler i denne samling inkluderer et register over dåbs-, ægteskabs- og begravelsesoptegnelser for det Romersk-katolske samfund i Østeuropa. Dåbsoptegnelserne inkluderer navnet på barnet, dåbsdatoen og stedet. Ægteskabsoptegnelserne inkluderer navnene på brud og gom, navnene på brudens forældre, navnene på gommens forældre, bryllupsdatoen og stedet. Begravelsesoptegnelserne inkluderer navnet på afdøde, begravelsesdatoen og stedet.

Dækningen for denne samling inkluderer optegnelser fra det nutidige Østrig (inklusive Nedre Østrig, Øvre Østrig, Steiermark, Tyrol, Salzburg og Kärnten), Ungarn, Tjekkiet (Bøhmen og Mæhren), Polen og Tyskland. Denne samling inkluderer ikke Wien.

Søg i Østrig-Ungarn, Romersk-katolske registre, 1612-1966

Østrig, katolske kirkeindeks fra Wien, 1585–1918

Denne samling med 3,8 millioner optegnelser er et register fra den Romersk-katolske kirke over fødsler, vielser og begravelser fra byen Wien i Østrig og nogle omkringliggende områder. Optegnelserne kan indeholde personens fulde navn, dato og sted for begivenheden (dåb, ægteskab eller begravelse), kommentarer og diverse indikatorer såsom bog- og sidenummer. Stedsbetegnelsen inkluderer som regel navnet på sognet såvel som distriktet i Wien.
Wien er opdelt i distrikter (Bezirk), og hvert distrikt har et navn og nummer. Dåbsoptegnelserne omfatter sogne fra følgende distrikter: 1-10, 12-13, 15-16 og 18-21; ægteskabsoptegnelserne omfatter sogne fra alle distrikter i Wien med undtagelse af distrikt 20 og begravelsesoptegnelserne omfatter sogne fra distrikter 1-3, 9-10, og 21. Et udvalg af ægteskabsoptegnelser vedrører områder uden for Wien i enten Niederösterreich, Oberösterreich eller militære områder.

Søg i Østrig, katolske kirkeindeks fra Wien, 1585–1918

Eksempel på optegnelse

Begravelsesoptegnelsen for den verdenskendte komponist Wolfgang Amadeus Mozart kan findes i Østrig, katolske kirkeindeks fra Wien, 1585–1918. Optegnelsen viser datoen for begravelsen; hans alder da han døde, 36; og hans begravelsessted, Sankt Stephan, i Wien.

Burial Record of Wolfgang Amadeus Mozart

Begravelsesoptegnelse for Wolfgang Amadeus Mozart

Opsummering

Disse to nye samlinger er en vigtig ressource for alle, der søger efter flere informationer om deres forfædre fra Østrig og Østeuropa.

Det er gratis at søge i samlingerne på MyHeritage. Hvis du vil se disse optegnelser eller gemme optegnelser i dit slægtstræ, skal du have et Data- eller Komplet abonnement. Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi underrette dig automatisk, hvis optegnelser fra disse samlinger matcher dine slægtninge.

God fornøjelse med de nye samlinger!