Rejs ind i fortiden med gratis indvandrings- og rejseoptegnelser!

Rejs ind i fortiden med gratis indvandrings- og rejseoptegnelser!

Med sommeren i fuld gang, er nu en god tid at lære om de veje, som dine forfædre har rejst. MyHeritage tilbyder gratis adgang til alle indvandrings- og rejseoptegnelser fra 24-30. juni 2021. Ved at lære om deres rejser, lærer du dine forfædre at kende på en mere meningsfuld måde.

Mennesker har migreret gennem historien, men indtil det sidste århundrede eller to var rejser farlige og dyre, kun udført ved absolut nødvendighed, for at undslippe krig, hungersnød eller anden katastrofe, eller for at tjene penge. I takt med at  ny teknologi ha gjort det hurtigere og mere sikkert at rejse i det 19. århundrede, begyndte de øvre klasser at rejse for afslapning og oplevelser, og folk, der ellers ville have brugt hele deres liv i den samme landsby, hvor deres bedsteforældre blev født, begyndte at forlade det for at forfølge bedre muligheder. Mange af os stammer fra disse modige eventyrere.

Hvor kom dine forfædre fra? Og hvor drog de hen?

Nu har du chancen for at finde ud af det med denne fantastisk mulighed.

Kategorien Indvandring og rejser på MyHeritage inkluderer 57 samlinger med 181.280.020 historiske optegnelser fra hele verden. De inkluderer ankomstoptegnelser om passagerer, naturalisationsoptegnelser, grænseovergange, emigrationsoptegnelser, pas og registre over fangetransporter. Fra Danmark kan du finde samlingen Københavns udvandringsfortegnelse, 1869-1908, som indeholder 386.077 optegnelser, fra politiets udvandringsprotokoller for personer, der udvandrede fra København mellem 1869 og 1908.

Disse optegnelser er ofte vitale for slægtsforskere, da det at opdage informationer om hvor dine forfædre var fra, kan hjælpe dig med at forstå, hvor du skal lede efter yderligere optegnelser om deres barndom og deres familier i det land de kom fra. I dokumenterne i denne samling finder du, ud over personlige oplysninger so navn og erhverv på de rejsende og deres familiemedlemmer, muligvis detaljer om rejsen, såsom navnet på det skib, som de sejlede på, og byen, hvor de sejlede fra.

Normalt er de fleste af disse optegnelser gratis at søge efter, men kun MyHeritage-brugere med et Data- eller Komplet abnnement har fuld adgang til dem. Fra i dag, den 24. juni, indtil den 30. juni har alle adgang til dem helt gratis.

Er du klar til at gå på udforskning for at opdage dine forfædres rejser? Klik her for at starte med at søge i optegnelserne i kategorien Indvandring og rejser på MyHeritage!