MyHeritage udgiver tre samlinger fra New Zealand

MyHeritage udgiver tre samlinger fra New Zealand

Vi er glade for at kunne annoncere 4,7 millioner optegnelser fra tre nye samlinger fra New Zealand: New Zealand, fødselsindeks, 1840–1901, New Zealand, vielsesindeks, 1840–1901 og New Zealand, dødsindeks, 1840–2021. Optegnelserne i disse samlinger leveres af New Zealand Department of Internal Affairs og er hovedkilden til vitale optegnelser i New Zealand. Hvis du har rødder på denne ø, giver disse samlinger vigtige detaljer om dine forfædre.

Her er flere detaljer om hver af samlingerne:

New Zealand, fødselsindeks, 1840–1901

Denne samling på 2 millioner optegnelser er et indeks over fødselsregistreringer fra hele New Zealand. Optegnelser kan indeholde personens for- og efternavn, farens og morens navn, personens fødselsår og registreringsnummer.

Fødsler er blevet officielt registreret i New Zealand siden 1848 og var oprindeligt under kolonialsekretærens jurisdiktion. Hvis en fødsel var en dødfødsel, er dette angivet i optegnelsen.

Søg i New Zealand, fødselsindeks, 1840–1901

New Zealand, vielsesindeks, 1840–1901

Denne samling er et indeks over vielsesregistreringer fra hele New Zealand. Optegnelser kan indeholde brudens for- og efternavn, brudgommens for- og efternavn, året hvor ægteskabet fandt sted og registreringsnummeret.

Vielser er blevet officielt registreret i New Zealand siden 1854 og var oprindeligt under kolonialsekretærens jurisdiktion.

Søg i New Zealand, vielsesindeks, 1840–1901

New Zealand, dødsindeks, 1840–2021

Denne samling på 2,4 millioner optegnelser er et indeks over dødsregistreringer fra hele New Zealand. Optegnelser kan indeholde individets for- og efternavn, dødsår, alder ved dødsfald, fødselsdato og registreringsnummer.

Dødsfald er blevet officielt registreret i New Zealand siden 1848 og var oprindeligt under kolonialsekretærens jurisdiktion. En lov i 1913 krævede, at også Mäori-dødsfald blev registreret, og disse optegnelser var en del af et separat registreringssystem indtil 1961.

Søg i New Zealand, dødsindeks, 1840-2021

Eksempel på optegnelse

Optegnelsen for Eileen May Duggan, digter og journalist i New Zealand, kan findes i fødselsamlingen.Birth record of Eileen Duggan [Credit: MyHeritage New Zealand, Birth Index, 1840-1901]

Eileen Duggans fødselsoptegnelse [Kredit: MyHeritage New Zealand, fødselsindeks, 1840-1901]Vielsessamlingen indeholder en optegnelse over vielsen mellem den berømte fysiker Ernest Rutherford og Mary Georgina Newton i 1900. Blot få år senere, i 1908, vandt Ernest Nobelprisen i kemi for sit arbejde med radioaktive halveringstider. Han var den første nobelprisvinder med oceanisk afstamning.

Marriage record of Ernest Rutherford and Mary Georgina Newton [Credit: MyHeritage New Zealand, Marriage Index, 1840–1901]

Vielsesoptegnelsen for Ernest Rutherford og Mary Georgina Newton [Kredit: MyHeritage New Zealand, Vielsesindeks, 1840–1901]

I dødssamlingen er optegnelsen over den berømte apoteker og opfinder, Colin Albert Murdoch, der opfandt den børnesikre medicinhætte samt andre velkendte sundhedsrelaterede opfindelser.

Death record of Colin Albert Murdoch [Credit: MyHeritage New Zealand, Death Index, 1840-2021]

Dødsoptegnelsen for Colin Albert Murdoch [Kredit: MyHeritage New Zealand, dødsindeks, 1840-2021]

Opsummering 

New Zealands samlinger for fødsels-, vielses- og dødsoptegnelser er et stort aktiv for alle, der forsker i deres New Zealand-arv, da de udgør en vigtig ressource for vitale optegnelser.

Det er gratis at søge i samlingerne på MyHeritage. For at se disse optegnelser eller for at gemme optegnelser i dit slægtstræ, skal du have et Data eller Komplet abonnement. Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, giver vores Record Matching-teknologi dig automatisk besked, hvis optegnelser fra disse samlinger matcher dine slægtninge.

Nyd de nye samlinger!