MyHeritage offentliggør 381 millioner yderligere historiske optegnelser fra Frankrig

MyHeritage offentliggør 381 millioner yderligere historiske optegnelser fra Frankrig

For tre måneder siden, udgav MyHeritage 463 millioner franske historiske optegnelser som tidligere udelukkende var tilgængelige på Filae, et førende fransk slægtsforskningsfirma, som vi for nylig har opkøbt. Vi kan nu annoncere offentliggørelsen af yderligere 381 millioner i 10 nye historiske optegnelsessamlinger fra Frankrig. De nye samlinger, der også kommer fra Filae, inkluderer folketællinger, militær- og begravelsesoptegnelser og dækker århundreder af fransk historie og mange franske departementer. De supplerer de tidligere udgivne optegnelser og folketællinger og styrker yderligere MyHeritage’s position som den førende ressource for personer, der forsker i deres europæiske arv.

Her er flere oplysninger om hver af de nye samlinger.

SamlingBeskrivelse Antal optegnelserLink til samling

Frankrig folketælling 1901
Et register over optegnelser fra folketællingen i Frankrig i 1901 med billeder2.431.044 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, Corrèze folketælling, 1911
Et register over folketællinger fra departementet Corrèze i regionen Nouvelle-Aquitaine i Frankrig med billeder242.063 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, Folketællinger i Hérault, 1836-1936
Et kompendium af folketællinger fra departementet Hérault i regionen Occitanie i Sydfrankrig fra 1836 til 19365.924.272 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, Folketællinger i Côtes-d'Armor, 1872-1906
Et kompendium af folketællinger fra departementet Côtes-d'Armor fra 1872 til 19064.283.463 optegnelserSøg i samlingen nu
Frankrig, Daglige begravelsesregistre over kirkegårde i ParisEt register over personer begravet i Paris fra 1804 og 1968 med billeder6.755.342 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, militærindkaldelser og værnepligtige i Nord
Et register over indkaldelse af soldater i det franske departement Nord fra 1865 til 19321.050.192 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, krigsfangere under Anden Verdenskrig
Et register over franske krigsfanger, der blev taget til fange af de tyske styrker under Anden Verdenskrig957.825 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, Værnepligtige i Seine
Et register over soldater, der er indkaldt i det tidligere franske departement Seine801.492 optegnelserSøg i samlingen nu


Frankrig, Register over vitale optegnelser
Et register over udvalgte fødsels-, vielses- og dødsregistre i Frankrig.357.634.212 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, naturaliseringer, 1900-1963
Et register over franske naturaliseringsoplysninger fra 1900 til 19631.749.377 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig folketælling 1901

Samlingen med folketællingen fra 1901 består af 2,4 millioner folketællingsoptegnelser og inkluderer billeder. Samlingen inkluderer fornavne, efternavne, aldre, fødesteder, boliginformation, og implicitte slægtninge. Ekstra detaljer kan findes på hver optegnelses tilknyttede billede, såsom beskæftigelse, familieforhold, ekstra medlemmer af husholdningen og nationalitet.

MyHeritage forbedrede denne samling ved at udlede relationer indenfor husholdningen og dermed give dybere indblik i familieforhold og øge chancerne for at modtage matches på disse optegnelser.

I øjeblikket indeholder denne samling optegnelser fra otte kommuner: Charente, Creuse, Dordogne, Eure-et-Loir, Indre, Marne, Orne, og Vienne. Flere departementer vil blive tilføjet i fremtidige opdateringer.

Søg i Frankrig folketælling 1901

Frankrig, Corrèze folketælling, 1911

Denne samling indeholder folketællingsoptegnelser fra 1911 fra departementet Corréze i den franske Nouvelle-Aquitaine region, og inkluderer billeder. De indekserede folketællingsoptegnelser inkluderer fornavne, efternavne, fødselsår, fødselssteder, og boliginformation. Ekstra detaljer kan findes på hver optegnelses tilknyttede billede, såsom beskæftigelse, familieforhold, ekstra medlemmer af husholdningen og nationalitet.

MyHeritage forbedrede denne folketællingsoptegnelse ved at udlede relationer indenfor husholdningen, i det tilfælde hvor det er muligt.

Søg i Frankrig, Corrèze folketælling, 1911

Frankrig, Folketællinger i Hérault, 1836-1936

Denne samling med 5,9 millioner optegnelser er et kompendium af folketællingsoptegnelser fra departementet Héraulti Occitanie-regionen i Sydfrankrig. Disse indekserede folketællingsoptegnelser inkluderer fornavne, efternavne, fødselsår, fødselssteder, forhold og boliginformation. Optegnelser fra alle femårige folketællinger udført mellem 1836 og 1936 er inkluderet.

Søg i Frankrig, Folketællinger i Hérault, 1836-1936

Frankrig, Folketællinger i Côtes-d’Armor, 1872-1906

Denne samling af 4,2 millioner optegnelser er et kompendium af folketællingsoptegnelser fra departementet Côtes-d’Armor (som var kendt som Côtes-du-Nord op til 1990). Disse indekserede folketællingsoptegnelser inkluderer fornavne, efternavne, fødselsår, fødesteder, relationer og boliginformation. Syv af de femårige folketællinger udført i 1872, 1876, 1881, 1886, 1891, 1901 og 1906 er inkluderet.

Søg i Frankrig, Folketællinger i Côtes-d’Armor, 1872-1906

Frankrig, Daglige begravelsesregistre over kirkegårde i Paris

Denne samling af 6,7 millioner optegnelser er et indeks af individer der er begravet i Paris mellem 1804 og 1968. Disse registre indeholder navnet på den afdøde, deres dødsdato eller begravelsesdato, begravelsessted, dødssted og alder.

Kirkegårdene i dette indeks inkluderer: Auteuil (16.), Batignolles (17.), Belleville (20.), Charonne (20.), Grenelle (15.), La Villette (19.), Montmartre (18.), Montparnasse (14.), Passy (16.), Père-Lachaise (20.), Saint-Vincent (18.) og Vaugirard (15.). Ekstramural: Bagneux (92), La Chapelle (93), Ivry (94), Pantin (93), Saint-Ouen (93), og Thiais (94).

Søg i Frankrig, Daglige begravelsesregistre over kirkegårde i Paris

Frankrig, militærindkaldelser og værnepligtige i Nord

Denne samling med en million optegnelser indeholder beskrivelser af hvervninger og værnepligt med soldater i den franske departement Nord. Hver optegnelse indeholder soldatens for- og efternavn samt dato og sted for deres rekruttering/værnepligt. Soldatens fødselsdato findes ofte også.

Rekruttering var frivilligt i Frankrig mellem 1815 og 1872. I 1872 blev værnepligt indført for unge mænd, der krævede en periode på 5 år for dem, der blev valgt. Den påkrævede længde af tjenesten blev forkortet til 3 år i 1913. I 1923, efter 1. verdenskrig, blev den forkortet til 18 måneder og igen til ét år i 1928.

Søg i Frankrig, militærindkaldelser og værnepligtige i Nord

Frankrig, krigsfangere under Anden Verdenskrig

Denne samling af næsten en million optegnelser indeholder lister med franske krigsfanger taget af tyske styrker efter Frankrigs nederlag i Slaget om Frankrig, der fandt sted fra maj til juni 1940 under Anden verdenskrig. Optegnelser indeholder soldatens navn, dato og sted for fødsel, rang, enhed, samt datoen listen blev udgivet og navnet og lokationen på lejren for krigsfanger som soldaten blev holdt i.

Efter anmodning fra den franske stat, udgav de tyske myndigheder 100 lister med krigsfanger mellem august 1940 og juni 1941 (58 lister i 1940 og 42 i 1941). Listerne blev udgivet i alfabetisk rækkefølge med efternavne. Lejre blev sat up inde i det besatte Frankrig, som var kendt som ”Frontstalags.” Indenfor det tyske riges territorium blev soldater og ikke-kommissionerede officerer sendt til såkaldte ”Stalags”, mens kommisserede officer blev sendt til ”Oflags.”

Søg i Frankrig, krigsfangere under Anden Verdenskrig

Frankrig, Værnepligtige i Seine

Denne samling indeholder registre af soldater rekrutteret i den tidligere franske departement Seine, der indkapslede Paris og forstæderne. Hver optegnelse indeholder soldatens for- og efternavn, fødselsdato, registreringsnummer og rekrutteringskontor. Yderligere information kan findes på de inkluderede billeder af registrene, såsom soldatens fødested, adresser, forældres navne, ægtefælles navne, militære præstationer og fysiske karakteristika (højde, øjenfarve, hårfarve, osv.).

En periode med 3 års militærtjeneste var obligatorisk for de fleste unge mænd efter behov mellem 1889 og 1920. Den påkrævede rekrutteringsperiode blev reduceret til 12 måneder i 1920.

Søg i Frankrig, Værnepligtige i Seine

Frankrig, Register over vitale optegnelser

Denne samling med 359 millioner optegnelser er et register med forskellige fødsels-, ægteskabs- og dødsoptegnelser i Frankrig fra det 16. århundrede frem til det 20. århundrede. Fødselsoptegnelser indeholder navnet på barnet, fødselsdato og fødested, og forældrenes navne. Ægteskabsoptegnelser indeholder navnet på hustruen og ægtemanden, datoen og stedet for vielsen, og navnene på forældrene. Dødsoptegnelser indeholder navnet på den afdøde, dødsdatoen og lokation.

Frankrigs “Indeks med vitale optegnelser” er det perfekte komplement til den enorme samling over vitale optegnelser som MyHeritage udgav for tre måneder siden: Frankrig, Kirkedåb og civile fødsler, Frankrig, Kirkeægteskab og civile ægteskab, og Frankrig, Kirkelige bisættelser og civile begravelser. Samlingerne med fødsler, ægteskab og dødsfald er fra kirkelige og civile registre, mens indekset med vitale optegnelser er fra flere slægtsforskningsforeninger rundt omkring i Frankrig. Mens der er lidt overlap i optegnelserne fra det 18. og 19. århundrede, så tilbyder de vitale optegnelser flere detaljer, såsom ekstra datoer, steder og navne på flere slægtninge. Derudover indeholder samlingen flere optegnelser fra det 16., 17. og 20. århundrede, hvilket giver dig mulighed for at spore dine franske rødder dybere ind i fransk historie. Det franske indeks med vitale optegnelser inkluderer dog ikke billeder af scannede dokumenter.

Udover optegnelser over fødsler, ægteskaber og dødsfald, så indeholder denne samling også et assortiment af andre optegnelser der ligger nær disse vigtige livsbegivenheder. Sammen med fødsler kan du finde fødselsanerkendelser, fødselstransskriptioner, dåb og adoptioner. Sammen med ægteskab kan du finde ægteskabskontrakter, forlovelser, ægteskabsforbud, opposition mod ægteskab, rehabilitering af ægteskab, vielsesudskrifter, omstødelse af ægteskab og skilsmisser. Sammen med dødsfald kan du finde militære ofre, testamenter, nekrologer, dødfødte, dødsudskrifter og begravelsesoptegnelser.

Afhængig af regioner og perioder, så kan indekset også inkludere mere information, for eksempel: Forældrenes aldre i fødselsoptegnelser; Fødselsdato (eller alder) og fødselssteder for brud og gom i ægteskabsoptegnelser; eller, for dødsoptegnelser, fødselsdatoen (eller alder) og fødselssteder for den afdøde.

Samlingen inkluderer også udvalgte udskrifter af folketællinger, tiårstabeller eller andre officielle franske arkiver.

Søg i Frankrig, Register over vitale optegnelser

Frankrig, naturaliseringer, 1900-1963

Denne samling af 1,7 millioner optegnelser indeholder et register over franske indfødsretsoptegnelser fra det 20. århundrede. Optegnelserne indeholder individets navn, dato og fødselssted, såvel som datoen for naturaliseringen. Samlingen er et register over naturaliseringer og inkluderer ikke billeder af scannede dokumenter.

Forordninger, der er udstedt mellem 1900 og 1931, blev udgivet i Bulletin des Lois (Lovbulletin), og fra 1924 og frem blev de udgivet i Journal officiel de la République française (Den Franske Republiks Officielle Tidsskrift).

Søg i Frankrig, naturaliseringer, 1900-1963

Eksempler på optegnelser

De vitale optegnelser i Frankrig indeholder dødsoptegnelsen af den berømte impressionistiske maler Pierre Auguste Renoir. Optegnelsen viser hans fødselsdato og -sted, dødsdato og -sted, forældres navne og kilden til dødsoptegnelsen.

Death record of Pierre Auguste Renoir [Credit: MyHeritage France, Vital Records Index]

Dødsoptegnelse af Pierre Auguste Renoir [Kilde: MyHeritage Fankrig, Register over vitale optegnelser]

En anden interessant optegnelse findes i den franske samling af naturaliseringer: Der finder man modedesigneren Pierre Cardin. Cardin var født Pietro Costante Cardin i Italien og flyttede til Frankrig med sin familie som barn. Optegnelsen viser hans fødselsdato og -sted, dato og landet for naturaliseringen. Den inkluderer en bemærkning om, at Cardin var mindreårig på tidspunktet. Han var 14 år gammel der.

 

Naturalization record of Pierre Cardin [MyHeritage France, Naturalizations, 1900–1963]

Optegnelse med naturalisering af Pierre Cardin [Kilde: MyHeritage Frankrig, Naturaliseringer, 1900–1963]

Summary

Efter vores opkøb af Filae, er de nye franske samlinger, der er tilføjet til MyHeritage de sidste 3 måneder, blevet værdifulde for enhver der ønsker at lære mere om deres franske rødder. MyHeritages franske samlinger, som dækker næsten alle slags optegnelser og alle franske kommuner, har 844 million historiske optegnelser, som giver franske slægtsforskere en mulighed for bedre at kunne forstå deres franske forfædres liv.

Det er gratis at søge i optegnelserne på MyHeritage. For at se disse optegnelser eller gemme optegnelser til dit slægtstræ, så har du brug for et Data eller Komplet abonnement. Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi give dig automatisk besked hvis optegnelser fra de nye kollektioner matcher dine slægtninge.

Nyd de nye samlinger!