MyHeritage opdaterer samlingen Sverige Husstandsundersøgelsesbog

MyHeritage opdaterer samlingen Sverige Husstandsundersøgelsesbog

Vi er glade for at kunne annoncere en opdatering af vores Sverige Husstandsundersøgelsesbøger: vi har tilføjet 13,2 millioner historiske optegnelser fra årene 1800 til 1819. Samlingen indeholder nu 158 millioner optegnelser fra årene 1800 til 1947. MyHeritage-samlingen indeholder scannede billeder af høj kvalitet, og takket være det pålidelige indeks kan du følge enkeltpersoner og familier gennem generationer og få uvurderlig indsigt i dine svenske forfædres liv.

Søg i Sverige Husstandsundersøgelsesbog

Husstandsundersøgelsesbøgerne er den primære kilde til forskning i personers og familiers liv i de svenske sogne fra slutningen af 1600-tallet og frem til moderne tid. Da bøgerne blev opdateret hvert år, kan familierne spores fra år til år og ofte fra sted til sted i hele landet. MyHeritage-indekset over de svenske husstandsundersøgelsesbøger er det eneste indeks, der giver mulighed for at bladre mellem forskellige optegnelser om den samme person fra forskellige stadier af livet, fra fødsel til død eller emigration.

Hver bog, eller serie af bøger, blev udarbejdet og opbevaret af den svenske lutherske kirke og repræsenterer en periode på 3-10 år i sognet. I de tidlige årtier, f.eks. fra 1800 til 1819, kan hver bog repræsentere endnu længere perioder i et sogn. Hvert år indtil 1894 besøgte sognepræsten hvert hjem og testede hver enkelt persons kendskab til katekismen. De indsamlede også oplysninger om fødselsdatoer, ægteskaber, dødsfald, hvor folk var flyttet til eller fra osv. Hvert år kom præsten tilbage og ajourførte oplysningerne fra det foregående år og noterede ændringer inden for hjemmets beboere.

Indtil 1894 besøgte sognepræsten hver enkelt gård eller hvert enkelt hjem i sit sogn for at vurdere og dokumentere den enkeltes forståelse af katekismen. Efter 1894 blev bøgerne erstattet af Församlingsbok: Den svenske kirkes optegnelser, som blev brugt til officielt at opregne befolkningen fra år til år. Undersøgelserne i dette nye format var mindre fokuseret på doktrinær viden og mere fokuseret på optælling af den svenske befolkning.

Eksempler på optegnelser

Optegnelsen om den svenske kunstner Anders Zorn findes i Sveriges husstandsundersøgelsesbøger. Journalen indeholder hans fødselsdato, 18. februar 1860; hans bopæl fra 1893 og 1899 i Lisselby, Mora, Kopparbergs, Dalarna, Sverige; og at han blev gift med Emma Amalia født Lamm den 16. oktober 1885.

Ved at klikke på “Se husstandsmedlemmer” eller scrolle til bunden af optegnelsen kan du se yderligere medlemmer af personens husstand – i dette tilfælde hans kone, Emma – og klikke på deres navne for at se deres indtastninger. Visning af optegnelserne for andre medlemmer af husstanden er en eksklusiv funktion i MyHeritage’s Sverige Husstandsundersøgelsesbog.

With the MyHeritage Index of the Sweden Household Examination Books, it is easy to click and view additional household members 

Med MyHeritage index over de svenske husstandsundersøgelsesbøger er det nemt at klikke og se yderligere husstandsmedlemmer

Sverige Husstandsundersøgelsesbog indeholder også optegnelser om forlægger Albert Bonnier. Hans forlag udgav bøger af kendte svenske forfattere som August Strindberg, Verner von Heidenstam, Gustaf Fröding, Selma Lagerlöf og Hjalmar Söderberg.

Optegnelsen indeholder hans fødselsdato, 21. oktober 1820, hans bopæl Blasieholmen, Jakob och Johannes, Stockholm, Uppland, Sverige, hans hustrus navn, Betty, og navnene på hans tre børn, Carl Otto, Jenny Elin og Eva Fredrika.

Opsummering

MyHeritage’s Sverige Husstandsundersøgelsesbog er en vigtig samling for alle, der forsker i deres svenske herkomst. Denne værdifulde samling er nu blevet udvidet og dækker næsten 150 år.

Det er gratis at søge i Sverige Husstandsundersøgelsesbog. Hvis du vil se disse optegnelser eller gemme optegnelser til dit slægtstræ, skal du have et Data- eller Komplet-abonnement. Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi automatisk give dig besked, hvis optegnelser fra disse samlinger matcher dine slægtninge.

God fornøjelse med at søge i samlingen!