MyHeritage opdaterer Tyskland, Nordrhein-Westfalen, Dødsregister 1874-1938

MyHeritage opdaterer Tyskland, Nordrhein-Westfalen, Dødsregister 1874-1938

Vi er glade for at kunne annoncere en opdatering af samlingen Tyskland, Nordrhein-Westfalen, Dødsregister 1874-1938 i samarbejde med Landesarchiv Nordrhein Westfalen – delstatsarkivet i Nordrhein-Westfalen. I denne opdatering har vi tilføjet 4,8 millioner dødsoptegnelser fra Arnsberg-distriktet. Samlingen blev oprindeligt offentliggjort med 2,4 millioner optegnelser fra distriktet Münster. I fremtidige opdateringer vil der blive tilføjet dødsregistre fra distrikterne Detmold, Düsseldorf og Köln.

Regeringsdistrikt Arnsberg er det centraløstlige distrikt i Nordrhein-Westfalen, der inkluderer Sauerland-bjergene og en del af Ruhr-flodens dal. I begyndelsen af det 19. århundrede blev Arnsberg et af de regionale administrative centre for den nye preussiske regering.

Registreringen af dødsfald i Tyskland, kaldet Personenstandsregister, er en fantastisk kilde til genealogiske oplysninger. De opbevares af den tyske civilregistrant, dækker 98% af befolkningen og blev obligatoriske i alle tyske delstater i 1876.

Samlingen af dødsregistreringer omfatter scannede billeder af de originale arkivalier. MyHeritage er den første til at indeksere disse billeder med fuld støtte fra Landesarchiv, delstatsarkivet i Nordrhein-Westfalen – hvilket gør oplysningerne i billederne mere tilgængelige og søgbare end nogensinde før.

Søg i Tyskland, Nordrhein-Westfalen (Arnsberg and Münster), Dødsregister 1874-1938

Disse optegnelser indeholder den afdødes for- og efternavn, pigenavn, køn, religion, dato og sted på dødstidspunktet, alder ved dødsfaldet og fødselsdato og -sted samt navne på ægtefæller, forældre og efterkommere.

Desuden indeholder optegnelserne administrative oplysninger som f.eks. attestnummer, registreringsdato og underskrift af den person, der har anmeldt dødsfaldet, samt registratorens underskrift.

Eksempel på optegnelse

Samlingen indeholder optegnelsen for Hugo Peus, en tysk politiker og kongelig juridisk rådgiver for kongen af Preussen. I denne dødsattest kan du finde mange detaljer om hans liv: fødselssted i Dorsten, Nordrhein-Westfalen, Tyskland; dødsdato og -sted, 13. juli 1898, Recklinghausen, Nordrhein-Westfalen, Tyskland; hans bopæl, Recklinghausen, Nordrhein-Westfalen, Tyskland; alder ved dødsfaldet, 88 år; faderens navn, Friedrich Peus; moderens fornavn og pigenavn, Franziska (født Rensing); hustruens fornavn og pigenavn – Caroline (født Averbeck); og oplysninger om optegnelsen, f.eks. navnet på civilregistreringskontoret, bind og indførsel.

Death record of Hugo Peus [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia (Arnsberg and Münster), Death Index 1874-1938]

Dødsoptegnelse for Hugo Peus [Kilde: MyHeritage Tyskland, Nordrhein-Westfalen (Arnsberg og Münster), Dødsregister 1874-1938]

Opsummering

Samlingen Tyskland, Nordrhein-Westfalen, (Arnsberg og Münster), Dødsregister 1874-1938 kan give dig nye oplysninger om dine tyske forfædre. Hold øje med, at flere distrikter fra Nordrhein-Westfalen snart vil blive tilføjet.

Det er gratis at søge i denne samling. Hvis du vil se disse optegnelser eller gemme optegnelser til dit slægtstræ, har du brug for et Data- eller Komplet-abonnement.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi automatisk give dig besked, hvis optegnelser fra denne samling matcher dine slægtninge. Du vil derefter kunne gennemgå optegnelsen og beslutte, om du ønsker at tilføje de nye oplysninger til dit træ.

God fornøjelse med samlingen!