Tidsbegrænset tilbud: Gratis adgang til Danmark folketælling fra 100 år siden

Tidsbegrænset tilbud: Gratis adgang til Danmark folketælling fra 100 år siden

Vi er gået ind i den sidste måned af 2021, som har været et udfordrende år men også positiv på mange måder. Selvom dette ofte er en tid som bruges til at se fremad, vil vi også give dig muligheden for at kigge bagud og lære mere om dine forfædre fra præcis 100 år siden! Derfor giver vi i perioden 2.-7. december gratis adgang til Danmark folketælling 1921 på MyHeritage.

Søg helt gratis i Danmark Folketælling 2021 nu

Folketællingen i 1921 blev foretaget den 1. februar 1921 og indeholder 3.356.937 optegnelser. Den dækkede hele Kongeriget Danmark, inklusive Nordslesvig, og de to konstituerede lande Grønland og Færøerne. Oplysninger som du kan finde i denne folketælling inkluderer navn, adresse, køn, fødselsdato, fødested, ægteskabelig stilling, husstandsstilling, erhverv og trossamfund.

For hver husstand blev alle, der havde fast bopæl på stedet på folketællingsdagen, noteret på en hovedliste. Personer, der havde midlertidigt ophold, eller som var midlertidigt fraværende fra deres normale bopæl på folketællingsdagen, blev noteret på en tillægsliste. Skemaet “Tillægsliste A” blev brugt for personer, hvis ophold var midlertidigt, mens skemaet “Tillægsliste B” blev brugt for personer, der var midlertidigt fraværende.

Ved købstæder er folketællingen opdelt efter amt, købstad og gade. Landdistrikter er opdelt efter amt, herred og sogn. For kommunerne København og Frederiksberg er folketællingen opdelt efter kommune og dernæst gade. Som bruger skal man også være opmærksom på, at lokale grænser i Danmark har ændret sig megeet siden folketællingen blev afholdt. Mellem 1970 og 1974 faldt antallet af kommuner fra 1.098 til 275, og i 2007 faldt antallet til 98. Denne samling præsenteres i overensstemmelse med de områdeinddelinger, der var gældende, da folketællingen blev afholdt.

Normalt er disse optegnelser kun tilgængelige for personer med et MyHeritage Komplet-abonnement eller Data-abonnement. Men fra i dag og frem til på tirsdag vil det være helt gratis for alle at søge og se optegnelserne i samlingen.

Fejr din arv, og find dine danske slægtninge i samlingen i dag!