MyHeritage tilføjer 28 samlinger af jødiske historiske optegnelser

MyHeritage tilføjer 28 samlinger af jødiske historiske optegnelser

Vi er glade for at kunne annoncere offentliggørelsen af 5,8 millioner optegnelser fra 28 historiske optegnelsessamlinger af jødiske historiske optegnelser. Samlingerne strækker sig over det 18.-21. århundrede og indeholder vitale optegnelser som fødsel, ægteskab, død samt skatte-, vælger-, immigrations- og nekrologoptegnelser fra Polen, Ukraine, Hviderusland, Letland, Tyskland, Ungarn, USA, Storbritannien, Irland og flere andre lande. Disse optegnelser er uvurderlige for alle, der forsker i deres europæiske jødiske arv.

Udgivelsen af disse optegnelser – som er muliggjort takket være MyHeritage’s samarbejde med Museum of Jewish Heritage – A Living Memorial to the Holocaust og dets affilierede selskab, JewishGen, en førende hjemmeside for jødisk slægtsforskning – udgør den første del af en licensaftale, som i sidste ende vil gøre næsten alle JewishGen-optegnelser tilgængelige på MyHeritage. Fremtidige tilføjelser vil omfatte vigtige jødiske historiske optegnelsessamlinger fra Nordafrika, Mellemøsten, Nordamerika og flere europæiske samlinger.

Disse samlinger udvider MyHeritage’s omfattende ressourcer til jødisk slægtsforskning yderligere. MyHeritage har en medlemsbase på en million brugere i Israel og er hjemsted for verdens største samling af jødiske slægtstræer og er det eneste store kommercielle slægtsforskningsfirma, der understøtter hebraisk. Desuden omfatter MyHeritage’s samlinger af globale historiske optegnelser millioner af optegnelser, som er værdifulde for personer, der forsker i jødisk arv, f.eks. passager- og immigrationslister, der dokumenterer den bølge af jøder, der søgte tilflugt i Nordamerika, Sydamerika og Israel, efter at deres samfund blev ødelagt af Holocaust.

Optegnelserne i disse samlinger vil nu drage fordel af MyHeritage’s stærke matchningsteknologier, som automatisk matcher historiske optegnelser med de 83 millioner slægtstræer på MyHeritage, samt MyHeritage’s Global Name Translation Technology™. Hidtil har JewishGen-optegnelser kun været tilgængelige til søgning og visning på engelsk. Med MyHeritage-versionerne af disse samlinger kan internationale brugere søge i og se disse samlinger på andre sprog, f.eks. hebraisk, russisk eller græsk, med navnene oversat til deres modersmål. Anvendelsen af MyHeritage’s banebrydende teknologi til de genealogiske ressourcer, som JewishGen tilbyder, vil åbne nye døre for dem, der søger oplysninger om deres jødiske rødder.

Her finder du flere oplysninger om hver enkelt samling:

SamlingBeskrivelse Antal optegnelserLink til søgning

Hviderusland, jødiske fødselsoptegnelser
Et indeks over fødselsoptegnelser i det jødiske samfund i Hviderusland319,764 optegnelser


Søg i samlingen nuHviderusland, jødiske dødsoptegnelser
Et indeks over dødsoptegnelser i det jødiske samfund i Hviderusland

66,240 optegnelser


Søg i samlingen nu


Indeks til den sovjetiske ekstraordinære kommissions Pinsk-optegnelser
Et indeks over optegnelser af jødiske Holocaustofre fra Pinsk, Hviderusland.


11,705 optegnelser

Søg i samlingen nu


Bessarabien, Jødiske fødsler
Et register over fødselsoptegnelser for det jødiske samfund i Bessarabien fra 1829 til 1915297,265 optegnelserSøg i samlingen nu

Bessarabien, Jødiske dødsfald
Et indeks over dødsoptegnelser fra det jødiske samfund i Bessarabien76,225 optegnelserSøg i samlingen nu

Bessarabien, Vælgerlister, 1906-1907
Et indeks over vælgerlister til valget til den russiske Duma (parlamentet)
230,556 optegnelser
Søg i samlingen nu

Tyskland, Dachau, Optegnelser fra koncentrationslejre
Et indeks over optegnelser fra Dachau fra 1933 til 1945164,588 optegnelserSøg i samlingen nu

Flossenbürg fangerlister
Et indeks over fanger fra Flossenbürg-koncentrationslejren fra 1938 til 1945


88,011 optegnelser
Søg i samlingen nu


Tyskland, tilbagekaldte statsborgerskaber og beslaglæggelse af ejendom
Et indeks over tyske statsborgere, der er blevet frataget deres statsborgerskab fra 1933 til 1945

81,370 optegnelser

Søg i samlingen nu


Ungarn, jødiske vitale optegnelser
Et indeks over fødsels-, ægteskabs- og dødsoptegnelser for jødiske samfund i Ungarn2,266,404 optegnelserSøg i samlingen nu

Ungarn, ejendomsskat, 1828
Et indeks til den ungarske ejendomsskattetælling fra 182828,732 optegnelserSøg i samlingen nu

Irland, jødisk fødselsindeks
Et register over fødselsoptegnelser fra Irland61,503 optegnelserSøg i samlingen nu

Letland, jødiske fødselsattester
Et indeks over fødselsoptegnelser i det jødiske samfund i Letland

254,178 optegnelser
Søg i samlingen nuLetland, jødiske dødsoptegnelser
Et indeks over dødsoptegnelser i det jødiske samfund i Letland

49,037 optegnelser


Søg i samlingen nu
Lodz ghettoliste
En liste over indbyggerne i Lodz Ghetto fra 1940 til 1944242,690 optegnelserSøg i samlingen nu

Den sovjetiske ekstraordinære kommission
Et indeks over jødiske Holocaustofre fra de tysk-besatte områder i Sovjetunionen64,332 optegnelserSøg i samlingen nu

Ukraine, jødiske fødselsattester
Et indeks over fødselsoptegnelser i det jødiske samfund i Ukraine203,570 optegnelserSøg i samlingen nu

Ukraine, jødiske dødsoptegnelser, 1836-1918
Et indeks over dødsoptegnelser i det jødiske samfund i Ukraine44,535 optegnelserSøg i samlingen nu

Storbritannien, jødiske døds- og begravelsesoptegnelser
Et indeks over døds- og begravelsesoptegnelser for det jødiske samfund i Storbritannien fra 1733 til 2012

78,904 optegnelserSøg i samlingen nu

USA, New York, Immigration fra Østrig, Polen og Galicien, 1890-1891
Et indeks over optegnelser om indvandrere, der kom til New York fra Østrig, Polen og Galizien mellem 1890-1891

96,604 optegnelserSøg i samlingen nu


Philadelphia Jewish Exponent Nekrologer
En liste over nekrologer fra Philadelphia fra 1887 til 201367,850 optegnelserSøg i samlingen nu

Usbekistan, Tashkent, jødiske flygtninge, 1941-1942
Et indeks over jødiske flygtninge, der boede i Sovjetunionen i 1941-1942 og blev evakueret til Tashkent, Usbekistan300,626 optegnelserSøg i samlingen nu

Pinkas HaNitzolim, bind I, Register over jødiske overlevende
Et register over jødiske overlevende, der blev reddet fra lejre og ghettoer i forskellige europæiske lande66,773 optegnelserSøg i samlingen nu

Pinkas HaNitzolim, bind II, Register over jødiske overlevende

Et register over jødiske overlevende, der blev reddet fra lejre og ghettoer i forskellige europæiske lande55,886 optegnelserSøg i samlingen nu

Sharit haPlatah, Holocaust-overlevende
Et indeks over jøder, der overlevede Holocaust61,388 optegnelserSøg i samlingen nu

Optegnelser fra den jødiske verdenskongres
Et indeks over overlevende fra Holocaust, som er blevet dokumenteret og arkiveret af World Jewish Congress (WJC)102,250 optegnelserSøg i samlingen nu

Database over mindetavler fra JewishGen
Et indeks over optegnelser, der stammer fra jødiske synagoger og mindesmærkeoptegnelser (Yahrzeit Plaques) i over 40 lande336,239 optegnelserSøg i samlingen nu

Indeks over navne i Yizkor-bogen
Et indeks over personer, der er medtaget i Yizkor-bøger til minde om jødiske samfund i Østeuropa, der blev ødelagt under Holocaust105,563 pagesSøg i samlingen nu

Hviderusland

Hviderusland, jødiske fødselsoptegnelser

Denne samling indeholder fødselsoptegnelser fra det jødiske samfund i Hviderusland. Optegnelserne i denne samling indeholder barnets navn, fødselsdato og -sted, og det sted, hvor fødslen blev registreret, samt forældrenes navne.

Dokumentationen blev oprindeligt registreret i forskellige byer og udarbejdet af deres jødiske menigheder.

Søg i Hviderusland, jødiske fødselsoptegnelser

Hviderusland, jødiske dødsoptegnelser

Denne samling indeholder dødsoptegnelser fra det jødiske samfund i Hviderusland. Dødsoptegnelser indeholder navnet på den afdøde, dato og sted, hvor han/hun døde, og det sted, hvor hans/hendes død blev anmeldt. De kan også indeholde oplysninger om deres forældre eller ægtefælle.

Indekset blev oprindeligt udarbejdet af de jødiske menigheder i de byer, hvor optegnelserne blev registreret.

Søg i Hviderusland, jødiske dødsoptegnelser

Indeks til den sovjetiske ekstraordinære kommissions Pinsk-optegnelser

Denne samling indeholder optegnelser om jødiske Holocaustofre fra Pinsk, Hviderusland. De indekserede optegnelser indeholder typisk den afdødes fornavn (ofte kun første initialer) og efternavn. En optegnelse kan indeholde afdødes fødselsdato, bopæl og erhverv.

Søg i Indeks til den sovjetiske ekstraordinære kommissions Pinsk-optegnelser

Bessarabien

Bessarabien, Jødiske fødsler

Denne samling indeholder et indeks over jødiske fødselsattester fra regionen Bessarabien, som udgjorde det nuværende Moldova og dele af det nuværende Ukraine. Optegnelserne indeholder typisk barnets navn, fødselsdato og fødested samt forældrenes navne og oplysninger om de originale optegnelser. I nogle tilfælde er navnene på far- og morfaderen medtaget.

Som en del af det russiske imperium var de relevante jurisdiktioner by, uyezd (amt) og gubernia (provins). Optegnelserne blev oprindeligt udarbejdet af de jødiske menigheder på byniveau og blev normalt registreret med både kyrillisk og hebraisk skrift.

Søg i Bessarabien, Jødiske fødsler

Bessarabien, Jødiske dødsfald

Denne samling er et indeks over jødiske dødsoptegnelser fra regionen Bessarabien. Optegnelserne indeholder typisk den afdødes navn, dødsdato og -sted, alder ved dødsfaldet og bopæl. Optegnelserne kan indeholde navne på den afdødes forældre eller ægtefælle. Oplysninger om de originale optegnelser er også inkluderet.

Optegnelserne blev oprindeligt udarbejdet af jødiske menigheder på byniveau og blev normalt registreret med både kyrillisk og hebraisk skrift.

Søg i Bessarabien, Jødiske dødsfald

Bessarabien, Vælgerlister, 1906-1907

Denne samling indeholder et indeks over vælgerlister til valget til den russiske Duma (parlament). Kun mænd var stemmeberettigede, og kun inden for visse kategorier. Optegnelserne indeholder typisk den stemmeberettigedes for- og efternavn, hans bopæl, årstallet for vælgerlisten og en forkortelse for vælgerens kvalifikationskategori.

Vælgerens patronymiske navn kan også være inkluderet, hvilket forstås som navnet på vælgerens far. Bopælen består af vælgerens by og uyezd inden for regionen Bessarabien samt det relevante nutidige land (enten Moldova eller Ukraine).

Søg i Bessarabien, Vælgerlister, 1906-1907

Tyskland

Tyskland, Dachau, Optegnelser fra koncentrationslejre

Denne samling indeholder dokumenter fra Dachau, en af de første nazistiske koncentrationslejre, der blev oprettet i 1933. Fra 1933 til den 29. april 1945 blev der tilbageholdt over 206.000 fanger fra hele Europa, hvoraf det største antal kom fra Polen, det tidligere Sovjetunionen, Ungarn, Tyskland og Frankrig. Disse optegnelser indeholder navn, dato og bopælsby samt fangernummer og -kategori, hvornår de ankom til Dachau, og deres skæbne, når den foreligger.

Søg i Tyskland, Dachau, Optegnelser fra koncentrationslejre

Flossenbürg fangerlister

Denne samling indeholder lister over 88.000 fanger i Flossenbürg-koncentrationslejren. Dette register blev oprettet i 1950’erne med henblik på at blive brugt som bevismateriale mod lejrens administratorer og vagter, der stod for retten for krigsforbrydelser. Databasen blev udarbejdet på grundlag af to mikrofilmruller. Optegnelserne omfatter fangernes navn, fangernummer, nationalitet, dato for anbringelse i Flossenbürg og dødsdato, hvis fangen er død i lejren.

Koncentrationslejren Flossenbürg blev grundlagt i Bayern i maj 1938 som en fabrik for tvangsarbejdere. Den blev senere centrum for et netværk af koncentrationslejre under Anden Verdenskrig. Omkring 100.000 fanger, jøder fra Ungarn, Tjekkoslovakiet og Polen, der ankom østfra i slutningen af 1944 og begyndelsen af 1945, blev tilbageholdt og tvunget til at arbejde i koncentrationslejren, og de fleste af dem døde der.

Søg i Flossenbürg fangerlister

Tyskland, tilbagekaldte statsborgerskaber og beslaglæggelse af ejendom

Denne samling indeholder optegnelser om tyske borgere, der fik deres statsborgerskab tilbagekaldt, hvis ejendomme blev beslaglagt af de tyske myndigheder, eller hvis erhvervslicenser blev tilbagekaldt mellem årene 1933-1945. Optegnelserne indeholder typisk personernes navne, fødselsdato og -sted, den sidst kendte bopæl og personens status.

De handlinger, der nævnes i denne samling, berørte ikke kun tyske indbyggere, men også personer, der havde forladt Tyskland og boede i andre lande, som f.eks. Tjekkoslovakiet, der senere blev annekteret.

Søg i Tyskland, tilbagekaldte statsborgerskaber og beslaglæggelse af ejendom

Ungarn

Ungarn, jødiske vitale optegnelser

Denne samling af 2,2 millioner optegnelser indeholder et indeks over fødsels-, ægteskabs- og dødsoptegnelser fra jødiske samfund i Ungarn. Optegnelserne indeholder dato og sted for begivenheden, navnene på den pågældendes forældre og navnet på den by, hvor begivenheden blev registreret.

Optegnelserne i denne samling blev oprindeligt udarbejdet af rabbinere og er håndskrevet på tysk, hebraisk eller ungarsk.

Søg i Ungarn, jødiske vitale optegnelser

Ungarn, ejendomsskat, 1828

Denne samling indeholder et indeks til den ungarske ejendomsskattetælling fra 1828, eller Vagyonösszeirás. Personer i denne folketælling ejede skattepligtig ejendom, som blev opført i folketællingen. Optegnelser i dette indeks indeholder typisk ejendommens ejerens for- og efternavn, byen og amtet.

By- og amtsnavnene i denne samling er de ungarske versioner, der blev brugt i 1828.

Søg i Ungarn, ejendomsskat, 1828

Irland

Irland, jødisk fødselsindeks

Disse optegnelser indeholder oplysninger om jødiske personer, der boede i Irland. De indeholder deres navn, fødselsdato og fødested.

Søg i Irland, jødisk fødselsindeks

Letland

Letland, jødiske fødselsattester

Denne samling indeholder fødselsattester fra det jødiske samfund i Letland og indeholder barnets navn, fødselsdato og -sted, og det sted, hvor fødslen blev registreret, samt forældrenes navne. Dette indeks består af optegnelser fra 1838-1921, men de fleste er fra 1854-1909.

Dette indeks findes takket være Christine Usdin, en kendt kunstner og billedhugger, som har gjort det til sin opgave at oversætte alle overlevende jødiske vitale optegnelser, der opbevares i Letlands statshistoriske arkiv. Det er også det første, der anvender og drager fordel af digitaliseringen af det lettiske statshistoriske arkivs primære database for slægtshistorie.

Søg i Letland, jødiske fødselsattester

Letland, jødiske dødsoptegnelser

Samlingen indeholder dødsoptegnelser fra det jødiske samfund i Letland. Dødsoptegnelserne indeholder navnet på den afdøde, dato og sted for hans/hendes død og det sted, hvor hans/hendes død blev registreret. De kan også indeholde oplysninger om deres forældre eller ægtefælle.

Søg i Letland, jødiske dødsoptegnelser

Polen

Lodz ghettoliste

Denne samling indeholder lister over indbyggerne i Lodz Ghetto fra 1940 til 1944. Den polske by Lodz havde i den periode 665.000 indbyggere, hvoraf en tredjedel var jøder. Optegnelserne indeholder navnene på beboerne og deres ghettolejlighed og kan indeholde indbyggernes tidligere adresser, fødselsdatoer, erhverv og dato for deportation eller død for den pågældende person.

Befolkningsregistre blev ført af Judenrat i Łódź Ghetto fra oprettelsen af Łódź Ghetto i februar 1940 og indtil lige før dens ødelæggelse i august 1944. I det år opløste nazisterne Judenrat, og ghettoen blev likvideret. Der blev således ikke foretaget nogen registreringer om skæbnen for de personer, der blev deporteret til Auschwitz i ghettoen i de sidste dage af dens levetid. Det lykkedes Lodz Ghettos optegnelser at undgå at blive ødelagt af tyskerne i forbindelse med ghettoens likvidation.

Søg i Lodz ghettoliste

Sovjetunionen

Den sovjetiske ekstraordinære kommission

Denne samling omfatter arkivalier om jødiske ofre for Holocaust fra de tysk-besatte områder i Sovjetunionen. De indekserede optegnelser indeholder typisk navnet på den afdøde og fødselsåret. En optegnelse kan indeholde den afdødes nationalitet og erhverv.

Indekset blev udarbejdet af den sovjetiske ekstraordinære kommission i slutningen af Anden Verdenskrig for at dokumentere tyske forbrydelser under krigen.

Søg i Den sovjetiske ekstraordinære kommission

Ukraine

Ukraine, jødiske fødselsattester

Samlingen indeholder fødselsoplysninger fra det jødiske samfund i Ukraine. Den er en del af en database, der indeholder 220 mikrofilm af jødiske vitale optegnelser. Fødselsattester indeholder barnets navn, fødselsdato og -sted, og det sted, hvor fødslen blev registreret, samt forældrenes navne.

Denne database er baseret på optegnelser fra flere kilder, f.eks. mikrofilm, der er scannet af Genealogical Society of Utah, Central Archives for the History of the Jewish People (CAHJP) i Jerusalem og private forskere fra arkiver i Ukraine.

Søg i Ukraine, jødiske fødselsattester

Ukraine, jødiske dødsoptegnelser, 1836-1918

Denne samling indeholder dødsoptegnelser fra det jødiske samfund i Ukraine. Dødsoptegnelser indeholder navnet på den afdøde, dato og sted, hvor han/hun døde, og det sted, hvor hans/hendes død blev registreret. De kan også indeholde oplysninger om deres forældre eller ægtefælle.

Søg i Ukraine, jødiske dødsoptegnelser, 1836-1918

Storbritannien

Storbritannien, jødiske døds- og begravelsesoptegnelser

Denne samling indeholder døds- og begravelsesoptegnelser fra det jødiske samfund i Storbritannien. Indekset består af optegnelser fra 1733 til 2012. Hver optegnelse indeholder det fulde navn og dødssted. Der kan ofte findes yderligere oplysninger om den afdødes fødselsdato, dødsdato og alder ved dødsfaldet.

Langt de fleste af optegnelserne i dette indeks er fra England, men indekset indeholder også optegnelser fra krondependencerne Jersey, Wales og Isle of Man.

Søg i Storbritannien, jødiske døds- og begravelsesoptegnelser

USA

USA, New York, Immigration fra Østrig, Polen og Galicien, 1890-1891

Dette er en samling af optegnelser om immigranter, der kom til New York fra Østrig, Polen og Galicien mellem 1890-1891. Optegnelserne omfatter immigrantens navn, dato for ankomst til New York, skibets navn og nummer, NARA-mikrofilmens rullenummer og notater om immigranten.

Den originale mikrofilm kan også indeholde oplysninger om indvandrerens alder, køn, civilstand, endelige destination og erhverv.

Søg i USA, New York, Immigration fra Østrig, Polen og Galicien, 1890-1891

Philadelphia Jewish Exponent Nekrologer

Denne samling er en liste over nekrologer, som frivillige fra Jewish Genealogical Society of Greater Philadelphia (JGSGP) har udfyldt og offentliggjort i Philadelphia Jewish Exponent. Årstallene for de nekrologer, der er offentliggjort i dette indeks, strækker sig fra 1887 til 2013. Optegnelserne kan omfatte navn, alder, fødested, datoen for offentliggørelsen af nekrologen og sidetal i det nummer, hvor nekrologen er offentliggjort.

The Philadelphia Jewish Exponent udgives ugentligt af Federation of Jewish Agencies of Greater Philadelphia

Søg i Philadelphia Jewish Exponent Nekrologer

Usbekistan

Usbekistan, Tashkent, jødiske flygtninge, 1941-1942

Denne samling indeholder oplysninger om jødiske flygtninge, der boede i Sovjetunionen i 1941-1942 og blev evakueret til Tashkent i Usbekistan. Da de først var i Tashkent, spredte de sig til forskellige steder i Usbekistan. Optegnelserne kan indeholde en persons navn, fødselsår, køn og bopæl.

Der var flere centralasiatiske sovjetrepublikker, hvor folk flygtede ud over Usbekistan, såsom Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Turkmenistan. Disse personer blev enten evakueret eller flygtede på egen hånd, inden de tyske tropper marcherede ind i deres byer.

Søg i Usbekistan, Tashkent, jødiske flygtninge, 1941-1942

Holocaust

Følgende samlinger vedrører jødiske samfund eller personer i Europa under Holocaust. Den første sektion henviser til oplysninger om jødiske overlevende fra Holocaust, f.eks. World Jewish Congress’ liste over overlevende fra Holocaust. Den anden sektion består af mindelister over dem, der omkom under Holocaust, såsom Yizkor Book Name Index.

Holocaust-overlevende

Pinkas HaNitzolim, bind I, Register over jødiske overlevende

Denne samling indeholder 166 lister over jødiske overlevende, der blev reddet fra lejre og ghettoer i forskellige europæiske lande, da de blev befriet fra nazisternes kontrol. Registret blev offentliggjort i 1945 af Jewish Agency’s Search Bureau for Missing Relatives. Registreringer i samlingen kan indeholde oplysninger som f.eks. nuværende bopæl, fødselsår, alder, faderens navn, erhverv, tidligere bopæl, de originale lister, som registreringen optræder på, og meget mere.

Dette er det første bind i en serie, der indeholder flere lister fra Jewish Agency og andre institutioner, der har til formål at registrere de overlevende jøder, som blev tilbage i Europa.

Søg i Pinkas HaNitzolim, bind I, Register over jødiske overlevende

Pinkas HaNitzolim, bind II, Register over jødiske overlevende

Denne samling indeholder optegnelser om jødiske overlevende, der blev reddet fra lejre og ghettoer i forskellige europæiske lande, da de blev befriet fra nazisternes kontrol. Registret blev offentliggjort i 1946 af Jewish Agency’s Search Bureau for Missing Relatives of the Jewish Agency. Registreringer i samlingen kan indeholde oplysninger som for- og efternavn, sted for sidste registrering og meget mere.

Optegnelserne er baseret på oplysninger fra Ronald S. Lauder Foundation Genealogy Project ved Jewish Institute of Poland. Oplysningerne stammer fra de originale optegnelser, der blev oprettet af de overlevende i de jødiske samfund efter krigen.

Søg i Pinkas HaNitzolim, bind II, Register over jødiske overlevende

Sharit haPlatah, Holocaust-overlevende

Sharit haPlatah henviser til den gruppe af jøder, der overlevede Holocaust. Denne samling indeholder oplysninger om de overlevende, f.eks. deres efternavne, fornavne, pigenavne, fødesteder og fødselsår samt opholdssteder i årene 1945 til 1946. Optegnelserne indeholder også side- og linjenummeret på den oprindelige optegnelse.

Denne samling afspejler det arbejde, som kapellan (rabbiner) Abraham Klausner har udført, da han besøgte mange koncentrationslejre i Sydtyskland, hvor mange af de overlevende samledes i årene 1945-1946. Under sine besøg i lejrene indsamlede Klausner oplysninger om de jøder, der boede der.

Den komplette tekst kan findes i USHMM-biblioteket som Sh’arit ha-pl’atah. (bind 1, revideret), indkaldelsesnummer [D804.195 .S5376 1946].

Søg i Sharit haPlatah, Holocaust-overlevende

Optegnelser fra den jødiske verdenskongres

Denne samling indeholder dokumenter om overlevende fra Holocaust, som blev dokumenteret og arkiveret af World Jewish Congress (WJC), en international jødisk organisation, der blev oprettet i 1936. Optegnelserne indeholder typisk de overlevendes navne, fødselsdatoer og fødesteder, indekset for den oprindelige optegnelse og sidetal i det oprindelige indeks. Optegnelserne kan også indeholde oplysninger om sidste opholdssted, statsborgerskab, alder på dokumentationstidspunktet, den lejr, hvorfra den overlevende blev befriet, ønskede kontakter og eventuelle yderligere kommentarer.

WJC blev grundlagt på baggrund af behovet for et repræsentativt organ til at støtte jødiske interesser, da nazismen bredte sig i Europa i 1930’erne. Blandt WJC’s aktiviteter var indsatser vedrørende jødiske rettigheder, antisemitisme, nødhjælp og redningsaktioner.

Søg i Optegnelser fra den jødiske verdenskongres

Erindring om Holocaust

Database over mindetavler fra JewishGen

Denne samling består af optegnelser, der er en del af JewishGen Memorial Plaque Project. Oplysningerne i denne database stammer fra jødiske synagoger og mindesmærker (“Yahrzeit Plaques”) i over 40 lande. Optegnelserne indeholder typisk den afdødes navne, dødsdato, hebraisk dødsdato, kirkegårdens ID-nummer og eventuelle kommentarer.

Nogle optegnelser kan indeholde den afdødes hebraiske navn og navnene på forældrene, hvis de findes.

Søg i Database over mindetavler fra JewishGen

Indeks over navne i Yizkor-bogen

Denne samling indeholder et indeks over personer, der er medtaget i Yizkor-bøger til minde om jødiske samfund i Østeuropa, der blev ødelagt under Holocaust. Optegnelserne indeholder typisk en persons navn og bopæl og anvisninger til selve den originale Yizkor-bog samt eventuelle kommentarer fra den optegnelse, der svarer til den nævnte person.

Dette indeks er resultatet af JewishGens igangværende Yizkor Book Project, der har til formål at oversætte Yizkor-bøger og konsolidere navnene i Yizkor Book Master Name Index (YBMNI).

Søg i Indeks over navne i Yizkor-bogen

Eksempler på optegnelser

Samlingen af jødiske vitale optegnelser fra Ungarn indeholder fødselsattesten for journalisten, den politiske leder og forfatteren Theodore Herzl. Denne optegnelse indeholder oplysninger såsom hans fødselsdato, 2. maj 1860; hans fødested, Pest, Ungarn; Megye, som er det ungarske amt, Pest-Pilis-Solt-Kiskun; hans fars navn, Jacob Herzl; og hans mors navn, Jeanette Diamant.

Birth record of Theodor Herzl in the MyHeritage Hungary, Jewish Vital Records collection

Fødselsattest for Theodor Herzl i MyHeritage Ungarn, samling af jødiske vitale optegnelser

Samlingen fra Lodz Ghetto indeholder optegnelser fra den berømte fotograf Mordka Mendel Grosman. Mendel tog i hemmelighed tusindvis af fotos, der dokumenterede den måde, jøderne levede på i Lodz Ghetto, hvoraf nogle overlevede krigen og nu er udstillet på Yad Vashem-museet i Israel. Optegnelserne viser hans fødselsdato, hans bopæl før han boede i ghettoen, hans bopæl i ghettoen og hans erhverv.

Record of Mordka Mendel Grosman in the MyHeritage Lodz Ghetto List collection

Optegnelse af Mordka Mendel Grosman i MyHeritage Lodz Ghettoliste-samlingen

Opsummering

Vi er stolte af at udvide de jødiske slægtsforskningsressourcer, der er tilgængelige på MyHeritage, betydeligt, og tilbyder samlinger, der dækker bredden af jødiske samfund rundt om i verden. Disse samlinger giver et rigt indblik i jødernes liv fra det 18. til det 21. århundrede, herunder Holocaust, og vil hjælpe millioner af mennesker over hele verden med at lære mere om deres jødiske rødder.

Det er gratis at søge i samlingerne på MyHeritage. Hvis du vil se disse optegnelser eller gemme optegnelser i dit slægtstræ, skal du have et Data- eller Komplet abonnement.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi automatisk give dig besked, hvis optegnelser fra samlingerne matcher dine slægtninge. Du vil derefter kunne gennemgå optegnelsen og beslutte, om du ønsker at tilføje de nye oplysninger til dit træ.