Få hjælp til din slægtsforskning med Census Helper™

Få hjælp til din slægtsforskning med Census Helper™

Vi er glade for at kunne præsentere Census Helper™, et nyttigt og gratis værktøj, der scanner dit slægtstræ og udarbejder en liste over dine slægtninge, som med stor sandsynlighed findes i den amerikanske folketælling fra 1950. Dette værktøj er tilgængeligt øjeblikkeligt for alle MyHeritage-brugere. Hvis du endnu ikke bruger MyHeritage, er det nu et perfekt tidspunkt at tilmelde dig og overføre dit træ (via GEDCOM-import) og drage fordel af dette nyttige værktøj, som vil spare dig tid og give retning til din forskning.

Brug Census Helper™ nu – det er gratis

De føderale amerikanske folketællinger offentliggøres en gang i årtiet, og disse optegnelser vil afsløre et væld af nye oplysninger om slægtninge, der boede på amerikansk jord (og nogle amerikanske borgere, der tjente i udlandet) efter afslutningen af Anden Verdenskrig. De amerikanske folketællingsoptegnelser fra 1950 er helt gratis på MyHeritage.

Efter den nylige udgivelse, anbefaler vi, a du opretter en liste med Census Helper™, så du kan fokusere din søgning. Bevæbnet med denne liste ved du præcis, hvilke familiemedlemmer du skal finde i de nyligt offentliggjorte folketællinger fra 1950. Ved siden af hver slægtning findes der i Census Helper™ en praktisk knap til at forske i den pågældende person i folketællingen med et enkelt klik. Navnene på de personer, som du allerede har forsket i, vil blive angivet, og det samme gælder de navne, som der automatisk blev fundet Record Matches for i folketællingen. Dette gør Census Helper™ til et omfattende forskningsværktøj, der giver dig mulighed for at presse hver eneste værdifuld information ud af folketællingen uden at gå glip af en dråbe.

Census Helper™ (Klik for at zoome)

Census Helper™ (Klik for at zoome)

Hvordan det virker?

Når du åbner Census Helper™ for første gang, scanner den dit slægtstræ på MyHeritage for at identificere alle de personer, der sandsynligvis findes i den amerikanske folketælling fra 1950. Den gemmer derefter resultaterne, så du efterfølgende kan få adgang til dem meget hurtigt på et hvilket som helst tidspunkt. Listen over resultater kan nemt eksporteres til brug uden for MyHeritage.

Formålet med Census Helper™ er at finde de personer i dit slægtstræ, som var i live i april 1950 og boede i USA. Da folketællingen i 1950 var en landsdækkende rundspørge, blev næsten alle, der boede i USA på det tidspunkt, optalt. Det betyder, at du kan finde værdifulde oplysninger om disse personer i den amerikanske folketælling fra 1950.

For at finde de relevante slægtninge udelukker Census Helper™ dem, der ikke blev medtaget i folketællingen: de blev enten født efter april 1950 eller døde før denne måned. Når der mangler datoer for en person i slægtstræet, udledes de fra andre slægtninge. F.eks. vil en person uden dato, som blev far til et barn i 1840, ikke blive vist i folketællingen i 1950. Når det er fastslået, at en bestemt person var i live i 1950, søges der efter beviser for, at vedkommende var i USA på det tidspunkt ved at analysere de stedoplysninger, der er indtastet for livsbegivenheder i slægtstræet, f.eks. fødsel, dåb, bopæl, ægteskab, død og begravelse. Hvis der ikke findes nogen, udledes dette af slægtninges begivenheder. Hvis en persons forældre f.eks. blev gift i USA i 1930, er det ret sandsynligt, at denne person rent faktisk var i USA i 1950, selv om der ikke findes nogen fødsels- eller bopælsoplysninger for vedkommende i slægtstræet.

Yderligere spor, der bruges af Census Helper™, er match til andre amerikanske samlinger; hvis en person f.eks. har et Record Match til 1940-folketællingen på MyHeritage eller til Social Security Death Index, øges beviserne for deres tilstedeværelse i USA. Mens en sådan logik kan lyde overdreven for vores amerikanske brugere med et flertal af slægtninge, der boede i USA, bliver den meget værdifuld for de millioner af ikke-amerikanske brugere på MyHeritage, som har nogle slægtninge i USA, men som er i undertal i deres familie. På samme måde som at sortere hveden fra spidsen finder Census Helper™ dem nemt.

På baggrund af denne analyse genererer Census Helper™ en liste til dig med de personer, der med størst sandsynlighed findes i den amerikanske folketælling fra 1950.

Klik på “Vis resultater med lavere tillid” for også at vise personer, der sandsynligvis var i live i 1950, men for hvem vi ikke har fundet noget bevis for, at de var i USA på det tidspunkt. Selv om det er mindre sandsynligt, at disse personer findes i den amerikanske folketælling fra 1950, er der stadig en chance for, at de er det.

Vis resultater med lavere tillid i Census Helper™ (Klik for at zoome)

Vis resultater med lavere tillid i Census Helper™ (Klik for at zoome)

Du kan senere vende tilbage og vælge at skjule de resultater med lavere tillid igen fra listen.

Hvis der foreligger oplysninger, der viser, at visse personer ikke var i live i 1950 eller ikke boede i USA på det pågældende tidspunkt, vil de ikke blive medtaget på nogen af listerne.

Adgang til Census Helper™

Hvis du allerede har et slægtstræ på MyHeritage, kan du få adgang til Census Helper™ på din familieside under fanen “Udforsk” på navigationslinjen.

Accessing the Census Helper™ (Click to zoom)

Accessing the Census Helper™ (Click to zoom)

Hvis du endnu ikke har et slægtstræ på MyHeritage, kan du uploade dit træ som en GEDCOM-fil via denne landingsside. Værktøjet er helt gratis for alle. Når dit træ er uploadet, bliver du ført til siden Census Helper™, hvor værktøjet straks begynder at scanne dit træ.

Mens dit træ bliver scannet, viser en statuslinje, hvor meget yderligere tid der er nødvendig for at fuldføre scanningen. Første gang kan det tage lidt tid, afhængigt af størrelsen af dit træ. Du modtager en e-mail, når dine resultater er klar. Resultaterne gemmes, så når du besøger denne side igen, indlæses rapporten straks, når du besøger den igen.

Når listen over resultater er klar, indeholder den følgende felter for hver enkelt person: deres profilbillede fra slægtstræet, navn, relation til dig, fødsels- og dødsdato, alder på tidspunktet for folketællingen (nøjagtig eller anslået) og detaljer, som Census Helper™ har fundet, der understøtter deres chancer for at blive fundet i folketællingen. Disse oplysninger inkluderer deres opholdssted i USA, hvilket gør det lettere for dig at finde dem i folketællingen i 1950, hvis de stadig boede på samme adresse i 1950 eller i samme stat.

Brug af Census Helper™

Når listen med resultater er klar, skal du klikke på Udforsk for hver person på listen over personer, der sandsynligvis findes i folketællingen, for at hente oplysninger om dem. Dette åbner en ny fane med en søgning på denne person i alle tidligere amerikanske folketællinger på MyHeritage.

Søgning efter folketællinger (Klik for at zoome)

Søgning efter folketællinger (Klik for at zoome)

Når du har fundet en relevant optegnelse, skal du klikke på “Vis optegnelse” for at se den, og derefter kan du gemme den til dit træ.

Ikonet med de tre prikker til højre for knappen Udforsk åbner en lille menu, hvor du kan se den pågældende person i slægtstræet eller se deres profil.

Tilgængelige indstillinger (Klik for at zoome)

Tilgængelige indstillinger (Klik for at zoome)

Klik på forholdet (understreget med en stiplet linje) for at se dit forhold til den pågældende person. Dette er nyttigt, hvis dit slægtstræ er stort, og du kunne bruge en påmindelse fra tid til anden om, hvordan du er i familie med forskellige personer i dit træ.

Relationsdiagram (Klik for at zoome)

Relationsdiagram (Klik for at zoome)

Flere muligheder tilgængelige

Øverst i højre hjørne er der ikoner til at udføre yderligere handlinger.

Du kan downloade resultaterne til din computer som et regneark til senere brug som reference.

Knappen Opdater giver dig mulighed for at genberegne listen for dit træ, hvilket er nyttigt, hvis du har tilføjet mange data til dit træ, siden du sidst kørte Census Helper™.

Knapper til opdatering og download i Census Helper™ (Klik for at zoome)

Knapper til opdatering og download i Census Helper™ (Klik for at zoome)

Hvis du har adskillige stamtræer på din side på MyHeritage, kan du køre Census Helper™ på et hvilket som helst af dem. For at gøre det skal du åbne rullemenuen i højre side af skærmen og vælge et af dine slægtstræer.

Valg af et andet træ til Census Helper™ (Klik for at zoome)

Valg af et andet træ til Census Helper™ (Klik for at zoome)

Vær systematisk

På listen vises de personer, som du allerede har forsket i, med deres navn lidt gråligt udvisket.

Yderligere ikoner angiver, om der er fundet et Record Match for en person i folketællingen i 1950 (og du har bekræftet det), og om du har gemt en optegnelse for den pågældende person fra folketællingssamlingen i 1950. Disse indikationer giver dig mulighed for at gennemgå listen systematisk, navn for navn, for at sikre, at du udtrækker folketællingsoplysninger til dit træ for hver enkelt person, der sandsynligvis optræder i folketællingen. Hver person, for hvem du har bekræftet et Record Match eller gemt en optegnelse fra folketællingssamlingen fra 1950 til dit træ, er en person, der er komplet håndteret i denne henseende.

Brug af Census Helper™ til andre folketællinger

Dette værktøj kaldes Census Helper™ og ikke 1950 Census Helper™, fordi det er generisk og bygget til at fungere godt til alle landsdækkende folketællinger. Den første udgave understøtter alle amerikanske folketællinger fra 1790 til 1950. Hvis du vil vælge en anden folketælling end den amerikanske folketælling fra 1950, skal du bruge folketællingsvælgeren.

Selecting another U.S. census from the list (Click to zoom)

Selecting another U.S. census from the list (Click to zoom)

Hvis du f.eks. vælger den amerikanske folketælling fra 1930, udarbejder Census Helper™ en ny rapport, der viser dig alle i dit slægtstræ, som sandsynligvis optrådte i den pågældende folketælling. Du kan derefter gå systematisk igennem dem og gemme oplysningerne fra den folketælling i dit træ eller eksportere listen for at behandle den senere.

I de kommende opdateringer vil Census Helper™ snart understøtte landsdækkende folketællinger i andre lande, der findes på MyHeritage, såsom Canada, England og Wales, Skotland, Irland, Frankrig, Danmark, Norge m.m. Du vil kunne bruge dette af nysgerrighed for at se, hvilke personer i dit slægtstræ der måske optræder i de andre landsdækkende folketællingssamlinger, og derefter finde deres optegnelser og gemme dem i dit træ. Det er en meget tilfredsstillende følelse at være grundig og have succes med sin slægtsforskning.

Pris

Den nye Census Helper™ er helt gratis at bruge. Når du har modtaget din liste over resultater, kan du søge i de anførte samlinger af amerikanske folketællinger.

Du kan søge gratis i alle amerikanske folketællingssamlinger på MyHeritage, men hvis du vil se deres optegnelser eller gemme dem i dit slægtstræ, skal du have et Data- eller Komplet abonnement.

Opsummering

Offentliggørelsen af den amerikanske folketælling fra 1950 er en anledning til fejring. Denne begivenhed, der finder sted en gang i årtiet, giver et væld af oplysninger om næsten alle dine slægtninge, der boede i USA i april 1950.

Vi har udviklet det nye Census Helper™-værktøj for at hjælpe slægtsforskere med at anvende en grundig tilgang til at finkæmme 1950-folketællingssamlingen (eller enhver anden landsdækkende folketællingssamling på MyHeritage) for at finde alle oplysninger om alle relevante personer i deres slægtstræ, som sandsynligvis findes i folketællingen, uden at spilde tid på at undersøge dem, der umuligt kan være med.

Census Helper™ er så nyttig, at selv brugere, der normalt ikke bruger MyHeritage, kan drage fordel af den til at udarbejde den rapport, som den genererer, og derefter eksportere den. Men vi håber inderligt, at de i processen vil blive forelsket i MyHeritage’s funktioner og funktionalitet!

Både Census Helper™ og den amerikanske folketælling fra 1950 på MyHeritage er gratis!

Vi håber, at du vil nyde at bruge Census Helper™ og ser frem til at høre dine succeshistorier, som du vil få ud af brugen af den. God fornøjelse!