Historiske optegnelser tilføjet i marts 2022

Historiske optegnelser tilføjet i marts 2022

Vi er glade for at kunne offentliggøre, at vi i marts 2022 tilføjede 18,1 millioner historiske optegnelser i 12 samlinger fra lande over hele verden, herunder Australien, Østrig, Frankrig, Rumænien, Rusland, Skotland, Schweiz, Ukraine og Østrig. Med denne tilføjelse er det samlede antal historiske optegnelser på MyHeritage nu oppe på 16,9 milliarder.

Her er flere oplysninger om hver af samlingerne.

SamlingBeskrivelse Antal optegnelserLink til søgning

Australien, Queensland Bedemands- og begravelsesoptegnelser
Et indeks over bedemænd og kirkegårde med begravelsesoplysninger fra Queensland, Australien633.015 optegnelser
Søg i samlingen nu

Østrig, Ejendomsregister, 1817-1829
Et indeks over ejendomsretlige optegnelser fra det østrigske kejserrige338.074 optegnelser
Søg i samlingen nu

Østrig, Mauthausen dødsfald

Et indeks over arkivalier fra Mauthausen, en koncentrationslejr i Østrig38.206 optegnelserSøg i samlingen nu

Bucovina, Bucovina, Jødiske fødselsattester
Et indeks over jødiske fødselsattester fra Bucovina-regionen, som nu hører til det nordøstlige Rumænien

60.402 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, fødsler og dåb
Et indeks over fødsels- og dåbsoptegnelser fra Frankrig mellem årene 1546 og 189613.994.927 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, indeks over officielle notifikationer fra Bulletin des Lois, 1806–1918
Et indeks over offentlige bekendtgørelser offentliggjort i Bulletin des Lois med billeder2.235.890 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, Saône-et-Loire, militære værnepligter , 1867–1940
En database med registre over militære indkaldelser fra årene 1867-1940244.796 optegnelserSøg i samlingen nu

Frankrig, Vienne, Militære Hvervekort, 1867–1921
Et indeks over militære indkaldelseskort for mænd født mellem 1867 og 1921 fra departementet Vienne i Frankrig436.542 optegnelserSøg i samlingen nu

Grodno Gubernia, vælgerlister, 1912
Et indeks over personer fra Grodno Gubernia, der var stemmeberettigede ved det russiske parlamentsvalg i 191251.685 optegnelserSøg i samlingen nu

Skotland, Landsrettens forkendelser og retsdokumenter
Et indeks over forkendelser og retsdokumenter fra den skotske højesteret (High Court of Justiciary)138.934 optegnelserSøg i samlingen nu

Jødiske ankomster til Schweiz
Et indeks over jøder, der fik indrejsetilladelse i Schweiz under Anden Verdenskrig10.316 optegnelserSøg i samlingen nu

Ukraine, Odessa Fødselsoptegnelser
Et indeks over jødiske fødselsattester fra Odessa, Ukraine mellem årene 1878 og 190013.190 optegnelserSøg i samlingen nu

Australien, Queensland Bedemands- og begravelsesoptegnelser

Denne samling indeholder optegnelser fra bedemænd og gravpladser i Queensland, Australien. Optegnelserne kan indeholde det fulde navn på den afdøde, alder ved døden, begravelsesdato, begravelsessted og forskellige noter. Hver optegnelse indeholder også en angivelse af, om optegnelsen er fra en bedemand eller en gravplads.

Optegnelser for kirkegårdsbegravelser oplyser normalt navnet på kirkegården og byen i Queensland, mens begravelsesoptegnelserne normalt kun består af byen i Queensland.

Søg i Australien, Queensland Bedemands- og begravelsesoptegnelser

Østrig, Ejendomsregister, 1817-1829

Denne samling fra det østrigske rige indeholder et register over ejendomme, kendt som det franciskanske kadaster (Franziszeischer Kataster). Samlingen indeholder ejere af huse i det nedre Østrig (1817/1824), øvre Østrig (1824/1826) og Salzburg (1829). Optegnelserne indeholder sædvanligvis for- og efternavn på ejeren og opholdssted, hvor stedet kan inkluderer landsby, kadaster samfund, distrikt eller kvarter i Østrig.

Optegnelserne kan også inkludere navnet på huset, husnummer, kadaster samfundsnummer, kortnummer, skattedistrikt og personens beskæftigelse.

Søg i Østrig, Ejendomsregister, 1817-1829

Østrig, Mauthausen dødsfald

Denne samling indeholder optegnelser fra Mauthausen, en nazistisk koncentrationslejr beliggende i Østrig. Fra etableringen i 1938 og frem til befrielsen den 5. maj 1945 var der over 195.000 fanger holdt i Mauthausen. Disse optegnelser indeholder den afdødes navn, fødselsdato og -sted, dato og sted for døden, nationalitet og årsagen til arrestationen. Det kan også omfatte ankomstdatoen til koncentrationslejren, overførsler og beskæftigelse af den afdøde.

Mauthausen var hovedkoncentrationslejren for en gruppe med mere end 50 underlejre placeret i hele Østrig og Sydtyskland. Til at begynde med blev tyske og østrigske kriminelle sendt dertil. Senere blev polakker, sovjetter, jøder og andre krigsfanger også sendt hertil.

Søg i Østrig, Mauthausen dødsfald

Bucovina, Jødiske fødselsattester

Denne database indeholder jødiske fødselsoplysninger fra Bucovina-regionen, som nu hører til det nordøstlige Rumænien. Optegnelser omfatter barnets navn, deres fødselsdato og sted, forældres navne og registreringsoplysninger. Optegnelser kan også omfatte bedsteforældres navne og vidner og dødsdato.

De fleste fødselsoplysninger er fra regionerne Kimpolung (Campulung Moldovensec), Gurahumora (Gura Humorului), Radautz (Rădăuţi) og Suczawa (Suceava). De originale optegnelser findes i Suceava County-afdelingen af Rumæniens nationale arkiv (Arhivele Naţionale ale României).

Søg i Bucovina, Jødiske fødselsattester

Frankrig, fødsler og dåb

Denne samling indeholder fødsels- og dåbsoptegnelser fra Frankrig mellem årene 1546 til 1896. Optegnelserne kan omfatte barnets navn, fødselsdato og -sted, dåbsdato og -sted, køn, dødsdato, forældrenes navne og fødselsoplysninger, og navnene på barnets bedsteforældre.
Samlingen omfatter kun optegnelser fra nogle få domæner i Frankrig. Tidsperioden er forskellig, afhængig af lokalitet.

Søg i Frankrig, fødsler og dåb

Frankrig, indeks over officielle notifikationer fra Bulletin des Lois, 1806–1918

Denne samling indeholder et indeks over offentlige notifikationer offentliggjort i Bulletin des Lois.De indekserede optegnelser, afhængig af typen af notifikation, indeholder navne, navne på ægtefæller, fødsels datoer, datoer for ægteskaber, døds datoer samt tilknyttede steder fra forskellige typer notifikationer herunder: militære pensioner, civile pensioner, indfødsret, militære ordener, navne ændringer, patenter, meddelelser samt andre officielle annonceringer. Billedet af publikationen som er tilknyttet de enkelte indekserede optegnelser bør studeres nøje for at få den fulde forståelse af notifikationens indhold.

Bulletin des Lois (Lov tidende) var en statslig udgivelse som den franske regering begyndte at udgive under den franske revolution i December 1793. Bulletin de Lois blev udgivet indtil 1931, hvor dens funktion blev overtaget af Journal officiel de la République française (Officielle tidende for den franske republik).

Denne samling er adderet efter MyHeritage’s opkøb af Filae.

Søg i Frankrig, indeks over officielle notifikationer fra Bulletin des Lois, 1806–1918

Frankrig, Saône-et-Loire, militære værnepligter , 1867–1940

Denne samling er en database med registre over militære værnepligtsregistre fra årene 1867-1940. Optegnelser omfatter det fulde navn på den hvervede soldat, fødselsår, dato og sted for hvervning og registreringsnummer.
Dette indeks blev leveret af Saône-et-Loire Departmental Archive. Af juridiske årsager er det kun personer, der er født for mere end 120 år siden, der kan findes i dette indeks.

Søg i Frankrig, Saône-et-Loire, militære værnepligter , 1867–1940

Frankrig, Vienne, Militære Hvervekort, 1867–1921

Denne samling fra det franske departement i Vienne indeholder optegnelser over militære hvervekort for mænd født i årene 1867 til 1921. Optegnelserne indeholder oplysninger om den hvervede person, herunder navn, fødselsdato og -sted, år og sted for registrering af hvervning, navne på forældre og indgangsnummer.

Frankrig, Vienne, Militære Hvervekort, 1867–1921

Grodno Gubernia, vælgerlister, 1912

Denne samling indeholder personens navn, som kunne stemme ved valget til Det Russiske parlament i 1912. Optegnelserne indeholder personens fornavn, efternavn, bopæl og faderens navn. Kun mænd over 25 havde ret til at stemme, derfor indeholder listen kun mænd.

Grodno Gubernia var en af over 60 gubernias i Czarist Rusland på daværende tidspunkt. Grodno Gubernia blev opdelt i ni distrikter: Bialystok, Bielsk, Brest, Grodno, Kobrin, Pruzhany, Slonim, Sokolka og Volkovysk. Omkring 80 procent af vælgerne var jødiske.

Søg i Grodno Gubernia, vælgerlister, 1912

Skotland, Landsrettens forkendelser og retsdokumenter

Samlingen består af tre sæt, der findes på det skotske nationalarkiv i Edinburgh (AD14, AD15, and JC26) og tilsammen benævnes Scotland’s Criminal Database. Indekset indeholder forkendelser (AD14 og AD15) og retsdokumenter (JC26) fra the High Court of Justiciary, der er den øverste straffedomstol i Skotland. Optegnelserne kan indeholde personens fulde navn, alder, adresse, dato og sted for begivenheden, domstolens navn og forskellige oplysninger vedrørende retssagen.
Landsretten behandler de værste forbrydelser som mord og forræderi, men appeller og sager vedr. mindre alvorlige forbrydelser begået af vaneforbrydere kan også behandles. Forkendelser (præcognitioner) henviser til en proces før retssagen, der foretages af den offentlige anklager, hvor vidner blev undersøgt og udtalelser lavet. Oplysningerne kunne så bruges af anklageren. Retsdokumenterne består af oplysninger indsamlet under retssagen og kan spænde fra omridset af den tiltaltes fod til en opsummering af sigtelsen. Flere oplysninger fås på www.scottishindexes.com.

Søg i Skotland, Landsrettens forkendelser og retsdokumenter

Jødiske ankomster til Schweiz

Denne samling, der er stillet til rådighed af JewishGen for MyHeritage, indeholder optegnelser om jøder, der blev lukket ind i Schweiz under Anden Verdenskrig. Optegnelserne indeholder personens navn, fødselsdato, ankomstdato og nationalitet.

Søg i Jødiske ankomster til Schweiz

Ukraine, Odessa Fødselsoptegnelser

Denne samling, der er stillet til rådighed for MyHeritage af JewishGen, indeholder oplysninger om jødiske fødselsoptegnelser fra Odessa, Ukraine mellem årene 1878 og 1900. Optegnelserne kan indeholde navnet på det fødte barn, efternavn og fødselsdato.

Søg i Ukraine, Odessa Fødselsoptegnelser

Eksempler

I samlingen Frankrig, fødsler og dåb, findes optegnelser om den berømte franske forfatter Victor Hugo, der er bedst kendt for sine romaner Les Misérables og The Hunchback of Notre-Dame.

Birth record of Victor Hugo [Credit: MyHeritage France, Births and Baptisms]

Fødselsattest for Victor Hugo [Kilde: MyHeritage Frankrig, fødsler og dåb]

De officielle notifikationer fra Bulletin des Lois indeholder en indfødsretsattest for Alfred Dreyfus, den franske officer af jødisk oprindelse, som fejlagtigt blev anklaget og dømt for forræderi. I optegnelsen er Alfreds fødselsdato og -sted og nuværende bopæl anført samt datoen for erklæringen og en note, der nævner, at han blev “bistået af sin far”, som optræder længere nede i optegnelsen. Alfred var 13 år på det tidspunkt.

Naturalization declaration record of Alfred Dreyfuss [Credit: MyHeritage France, The Official Notifications from Bulletin de Lois]

Indfødsretserklæring for Alfred Dreyfuss [Kredit: MyHeritage Frankrig, indeks over officielle notifikationer fra Bulletin des Lois]

Opsummering

Vi håber, at disse værdifulde samlinger giver dig nye muligheder for at forske i din slægtshistorie. Det er gratis at søge i disse samlinger på MyHeritage. Hvis du vil se disse optegnelser eller gemme optegnelser til dit stamtræ, skal du have et Data- eller Komplet abonnement.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching- og Smart Matching™-teknologier automatisk informere dig, hvis optegnelser fra disse samlinger matcher dine slægtninge. Du vil derefter kunne gennemgå optegnelsen og beslutte, om du ønsker at tilføje de nye oplysninger til dit træ.

God fornøjelse med de nye samlinger!