MyHeritage offentliggør 11 millioner tyske historiske optegnelser

MyHeritage offentliggør 11 millioner tyske historiske optegnelser

Vi er glade for at kunne annoncere, at MyHeritage har offentliggjort 11 millioner historiske optegnelser fra to samlinger om dødsfald, der indeholder billeder: Tyskland, Hessen, Dødsfald, og en opdatering til Tyskland, Nordrhein-Westfalen Dødsfald, 1874-1938. Samlingen af dødsfald i Nordrhein-Westfalen er eksklusiv for MyHeritage og kan ikke findes på andre kommercielle hjemmesider. Med denne opdatering er det samlede antal tyske historiske optegnelser på MyHeritage 187 millioner.

Her følger flere detaljer om hver af disse samlinger.

Tyskland, Nordrhein-Westfalen (Arnsberg, Detmold og Münster), Dødsfald 1874-1938

I samarbejde med Landesarchiv Nordrhein Westfalen, delstatsarkivet i Nordrhein-Westfalen, har MyHeritage i denne måned tilføjet 3,8 millioner historiske optegnelser og billeder fra Detmold-området til Nordrhein-Westfalens samling af dødsfald i Nordrhein-Westfalen. MyHeritage er den første til at indeksere billederne fra Nordrhein-Westfalens samling af dødsfald med fuld støtte fra Landesarchiv, delstatsarkivet i Nordrhein-Westfalen – hvilket gør oplysningerne i billederne mere tilgængelige og lettere søgbare end nogensinde før.

Samlingen indeholder dødsattester fra talrige folkeregistreringskontorer (Standesämter) i delstaten Nordrhein-Westfalen mellem 1874 og 1938. Med denne opdatering indeholder samlingen nu 11 millioner historiske optegnelser fra Arnsberg, Detmold og Münster. Fremtidige opdateringer vil inkludere regionerne Düsseldorf og Köln.

Optegnelserne indeholder attestnummer, registreringsdato, der er forskellig fra den faktiske dødsdato, navn og erhverv på den person, der anmelder dødsfaldet, fornavn og efternavn på afdøde og/eller pigenavn, køn, religion, dato og sted og tidspunkt for dødsfald, alder ved død, fødselsdato og -sted, bopæl og ofte andre vigtige oplysninger såsom ægtefælle og forældre.

Når det er tilgængeligt, medfølger underskrift fra den person, der anmelder dødsfaldet samt af registrator. Folkeregistreringer blev obligatoriske i hele det tyske rige i begyndelsen af 1876, men nogle lokaliteter førte tidligere optegnelser.

Søg i Tyskland, Nordrhein-Westfalen (Arnsberg, Detmold og Münster), Dødsfald 1874-1938

Tyskland, Hessen, Dødsfald

Denne samling af 8 millioner optegnelser indeholder dødsoptegnelser fra talrige kommuner i det der idag er delstaten Hessen, Tyskland, mellem årene 1848 og 1990. Optegnelserne indeholder den afdødes fornavn, fødselsdato og -sted, køn samt dødsdato og -sted. Oplysninger om forældrene inkluderer fornavn, efternavn og moderens pigenavn.

Fra oktober 1874 blev der oprettet dødsregistre for alle Preussens indbyggere, som omfatter mange af samfundene i denne samling. Folketællinger fra hessiske samfund, der ikke var en del af Preussen, begynder fra januar 1876. Kirkerne fortsatte med at føre traditionelle optegnelser, men staten besluttede også, at hele befolkningens personlige eller civile status skulle registreres. Disse optegnelser er blevet indekseret og gjort søgbare af MyHeritage.

Søg i Tyskland, Hessen, Dødsfald

Eksempler

Samlingen Nordrhein-Westfalen (Arnsberg, Detmold, og Münster), dødsfald 1874-1938 indeholder optegnelser om Frederick Harcort, en industrimand, der blev politiker og talsmand for arbejdernes rettigheder i begyndelsen af den industrielle revolution i Tyskland. I arkivalierne er hans dødsdato og -sted angivet: Den 6. marts 1880 i Hombruch Gemeinde Kirchhörde. Der er også anført navnene på hans far, Caspar Harkort, hans mor, Henriette Elbers, og hans kone, Auguste Mohl.

Death record of Frederick Harcort [Credit: MyHeritage Germany, North Rhine Westphalia (Arnsberg, Detmold, and Münster), Deaths 1874-1938]

Dødsattest for Frederick Harcort [Kilde: MyHeritage Tyskland, Nordrhein-Westfalen (Arnsberg, Detmold og Münster), Dødsfald 1874-1938]

Den tyske arkitekt, Heinrich Christian Jacobi, findes i samlingen af dødsfald i Hessen. Dødsattesten indeholder dato og sted for hans fødsel, den 2. juli 1866 i Bad Homburg V.D.H., og dato og sted for hans død, den 3. marts 1946 i Bad Homburg Vor Der Höhe, Hessen, Tyskland. Den indeholder også navnet på hans far, Friedrich Ludwig Christian Jacobi, hans mor, Henriette Elisabethe (født Will), og hans hustru, Henriette Louise Johanna (født Trapp).

Death record of Heinrich Christian Jacobi [Credit: MyHeritage Germany, Hesse, Deaths]

Dødsattest for Heinrich Christian Jacobi [Kilde: MyHeritage Tyskland, Hessen, Dødsfald]

Opsummering

Vi håber, at samlingerne over dødsfald fra Hessen og Nordrhein-Westfalen kan åbne nye veje til at udforske dine tyske forfædres liv.

Det er gratis at søge i disse samlinger. Hvis du vil se disse optegnelser eller gemme optegnelser i dit slægtstræ, skal du have et Data- eller Komplet-abonnement.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi automatisk give dig besked, hvis optegnelser fra denne samling matcher dine slægtninge. Du vil derefter kunne gennemgå optegnelsen og beslutte, om du ønsker at tilføje de nye oplysninger til dit træ.

God fornøjelse med samlingerne!