MyHeritage udgiver USA’s folketælling fra 1950: Søg i alle stater og territorier gratis!

MyHeritage udgiver USA’s folketælling fra 1950: Søg i alle stater og territorier gratis!

Den 1. april 2022 blev billederne fra den amerikanske folketælling fra 1950 frigivet til offentligheden, 72 år efter at optællingen blev iværksat. Siden da har vi arbejdet utrætteligt på at få hele den amerikanske folketællingssamling fra 1950 tilgængelig for dig som et søgbart indeks med folketællingsbillederne, idet vi offentliggør flere stater hver måned. Vi er glade for at kunne annoncere vores største udgivelse for denne samling, der dækker 30 millioner optegnelser fra staterne Michigan, Ohio, Pennsylvania, Texas og Virginia. Samlingen af amerikanske folketællinger fra 1950 omfatter nu mere end 150 millioner optegnelser fra alle amerikanske stater og territorier, og den er tilgængelig for dig til at se, søge og tilføje til dit MyHeritage-slægtstræ GRATIS!

Søg gratis i USA’s føderale folketælling fra 1950!

Folketællingen giver fascinerende oplysninger om livet for hele den befolkning, der boede i USA og dets territorier i 1950. For alle personer inkluderer den navne, alder, adresser, relationer, husstande, køn, fødested, civilstand og andre fakta. Hvis du havde familie, der boede i USA i denne periode, kan du sandsynligvis finde vigtige oplysninger om deres liv i den amerikanske folketællingssamling fra 1950.

Det søgbare indeks for folketællingen i 1950 indeholder alle optegnelser fra alle 48 amerikanske stater og territorier (Alaska og Hawaii blev først tilføjet som stater i 1959): Alabama, Alaska, Amerikansk Samoa, Arizona, Arkansas, Californien, Colorado, Connecticut, Delaware, Columbia-distriktet, Florida, Georgia, Guam, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Panama-kanalzonen, Pennsylvania, Puerto Rico, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Utah, Vermont, Vermont, Jomfruøerne, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, Wyoming, Texas. Desuden omfatter samlingen Indian Reservation Schedules, og de fire oversøiske øer Canton, Johnston, Midway og Wake.

Der er stadig et par millioner optegnelser tilbage, som vil blive tilføjet i løbet af de næste par måneder. Det drejer sig om optegnelser, som ikke kunne scannes og indekseres præcist ved hjælp af mere automatiserede midler, og som kræver yderligere manuel håndtering. Vi vil holde dig underrettet, når disse er tilføjet.

Eksklusive MyHeritage folketællingsressourcer

Sidste år lancerede vi Census Helper™: en ny nyttig funktion, der fortæller dig, hvem i dit slægtstræ der sandsynligvis optræder i USA’s folketælling 1950 og andre folketællinger.

For flere tips om søgning i USA’s folketælling fra 1950 og alle andre folketællinger på MyHeritage, kan du besøge vores Census Content Hub og vores dedikerede side om USA’s folketælling fra 1950.

Guldkorn fra USA’s folketælling i 1950

Den uforlignelige Diana Ross gjorde sin folketællingsdebut i 1950. Diana, der af folketællingsfolkene blev stavet “Dianne”, var 6 år gammel på tidspunktet for folketællingen. Hun blev født af Fred Ross, 31, og Ernestine, 34, og var den næstældste af 5 børn på det tidspunkt. De boede på 23 St Antoine, Detroit, Wayne, Michigan.

Census Record of Diana Ross [Credit: MyHeritage 1950 United States Federal Census]

Folketællingsoptegnelse af Diana Ross [Kilde: MyHeritage USA’s føderale folketælling 1950]

En anden, der også debuterer i folketællingen, er den berømte basketballspiller Kareem Abdul-Jabbar, der blev født Ferdinand Alcindor Jr. Han var det eneste barn af Ferdinand L. Alcindor Sr., 32 år, og Lillian, 31 år. Ferdinands erhverv er angivet som trompetist. Han var kendt for at spille i NYPD Transit Authority Band. Alcindors blev opført som logerende, da de lejede lejligheden på 111th Street og Seventh Avenue, Harlem, New York City af Samuel og Ethel Rogers.

Census Record of Kareem Abdul-Jabbar [Credit: MyHeritage 1950 United States Federal Census]

Folketællingsoptegnelse af Kareem Abdul-Jabbar [Kilde: MyHeritage USA’s føderale folketælling 1950]

Opsummering

Vi er glade for at dele vores seneste opdatering af de amerikanske stater fra samlingen MyHeritage USA’s folketælling fra 1950. Dette indeks og de tilhørende billeder er en vigtig ressource for slægtshistorikere, slægtsforskere, samfundsforskere og andre forskere i årtier fremover.

Det er gratis at søge i USA’s folketælling fra 1950 på MyHeritage og se optegnelser.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi automatisk give dig besked, hvis optegnelser fra samlingen matcher dine slægtninge. Du vil derefter kunne gennemgå optegnelsen og beslutte, om du ønsker at tilføje de nye oplysninger til dit træ (gratis!).

Nyd indekset for USA’s folketælling fra 1950!