Nyt udseende for kategori- og samlingssider for historiske optegnelser

Nyt udseende for kategori- og samlingssider for historiske optegnelser

Vi er glade for at kunne annoncere, at vi har forbedret udseendet af kategori- og samlingssiderne på MyHeritage’s søgemaskine for historiske optegnelser, hvilket gør dem lettere at bruge. Dette er en forlængelse af et nyt design, der blev påbegyndt for flere år siden.

På MyHeritage er de historiske optegnelser sorteret efter kategorier, f.eks. fødsel, vielser og død, folketælling, indvandring osv. Kategorier har typisk underkategorier. Derefter er der samlinger, der indeholder individuelle optegnelser. Denne enorme database indeholder næsten 20 milliarder historiske optegnelser og kan søges i sin helhed via hovedsøgningssiden på myheritage.dk/research. Men du kan også foretage en søgning i en bestemt kategori, underkategori eller samling og kun søge i de optegnelser, der findes der, for at undgå at blive distraheret af andre optegnelser. Siderne med kategorier, underkategorier og samlinger er blevet forbedret i denne seneste opdatering for at gøre dem lettere at bruge.

Her er en gennemgang af de seneste forbedringer.

Tilgang til en kategoriside

Du kan få adgang til fem hovedkategorier via rullemenuen Udforsk i hovednavigationslinjen på MyHeritage-hjemmesiden.

Five main categories are accessible through the Research pull-down menu in the main navigation bar on the MyHeritage website Birth, Marriage & Death; Census records; Family trees; Newspapers; and Immigration records

Disse inkluderer fødsel, vielse og død, folketællinger, slægtstræer, aviser og indvandringsoptegnelser. Du kan nemt få adgang til dem fra denne menu. Du kan også besøge samlingskataloget, hvor du kan finde en specifik samling, som du har brug for.

Hvis du vil besøge de andre kategorisider, skal du gå til hovedsøgningssiden på myheritage.dk/research. Det gør du ved at klikke på Udforsk på hovednavigationslinjen. Under overskriften “Hvilken type optegnelser søger du efter?” vises en liste over alle kategorier:

Accessing category pages for historical records in the main search page (click to zoom)

Adgang til kategorisider for historiske optegnelser på hovedsøgningssiden (klik for at zoome)

Kategorierne er: Slægtstræer, Fødsel, vielser og død, Folketællinger og stemmelister, Aviser, Skoler og universiteter, Indvandring og rejser, Militær, Offentlige registre, Bøger og publikationer, Kataloger, Vejledninger og Referencer, Historier, erindringer og biografier, Regering, Jord, Domstole og Testamenter, Billeder.

Ved at klikke på en kategori åbnes kategorisiden.

Ny kategoriside

New category page for Birth, Marriage & Death (click to zoom)

New category page for Birth, Marriage & Death (click to zoom)

Ny kategoriside for fødsel, vielse og død (klik for at zoome)

Kategorisiden, der er forbedret i denne opdatering, indeholder en søgeformular med felter, der er mest relevante for kategorien. På kategorisiden for “Fødsel, vielse og død” indeholder søgeformularen f.eks. felter for personens navn, fødsels-, vielses- eller dødsdato og fødsels-, vielses- eller dødssted. For at maksimere brugervenligheden og reducere rod i søgeformularen vises kun de mest almindeligt anvendte felter, men alle andre relevante felter kan stadig bruges under “TILFØJ DETALJER”.

Hvis du f.eks. ønsker at søge i alle fødsels-, vielses- og dødsoptegnelser efter alle optegnelser om Richard Sharp, hvis far hed Laurence, kan du angive Richard som fornavn og Sharp som efternavn. Klik derefter på “Far” under “Tilføj detaljer” og indtast navnet Laurence. Mange brugere er ikke klar over, at MyHeritage er meget fleksibel i sine søgemuligheder. Du behøver ikke at angive et fornavn eller et efternavn, hvis du ikke kender dem, og du kan søge via et utal af andre felter baseret på det, du kender, for at finde de flygtige optegnelser, du leder efter. Du kan f.eks. finde alle optegnelser om en person ved navn Linda fra Kansas, som var gift med en person ved navn Benedict og havde en søn ved navn Sam – alt sammen uden at angive efternavne.

Nederst i søgeformularen er der et afkrydsningsfelt, som du kan aktivere, hvis du vil have, at søgningen skal matche dine vilkår nøjagtigt.

En forkortet beskrivelse af kategorien vises øverst til højre. Hvis du vil læse hele beskrivelsen, kan du klikke på “Læs mere” under den forkortede beskrivelse,

Længere nede på kategorisiden vises en liste over underkategorier, så du kan foretage en yderligere uddybning. På siden med kategorien Fødsel, vielse og død kan du f.eks. indsnævre din søgning ved at besøge en af underkategorierne.

Sub-categories of Birth, Marriage, & Death Records (click to zoom)

Underkategorier af Fødsels-, vielses- og dødsoptegnelser (klik for at zoome)

Klik på en underkategori for at gå til siden for underkategorien.

Ny side med underkategorier

Sub-category page for Birth records (click to zoom)

Sub-category page for Birth records (click to zoom)

Underkategoriside for Fødselsattester (klik for at zoome)

Underkategorisiden, som i eksemplet ovenfor for fødselsoptegnelser, ligner meget kategorisiden. Øverst til venstre er der en søgeformular med de felter, der er mest relevante for den specifikke underkategori. Søgeformularen i dette tilfælde indeholder felter for personens navn, fødselsdato, fødested, far og mors navn. Du kan tilføje flere kriterier under “Tilføj oplysninger”.

Hver kategori- og underkategoriside indeholder en liste over bemærkelsesværdige samlinger i kategorien. Klik på en samling for at få adgang til samlingens side, som indeholder en søgeformular for den pågældende samling.

Ny samlingsside

Collection page for the France, Church Baptisms and Civil Births collection (click to zoom)

Samlingsside for samlingen Frankrig, kirkedåb og borgerlige fødsler (klik for at zoome)

Samlingssiden ligner siderne for kategorier og underkategorier, og vi vil ikke gentage beskrivelsen af de tidligere nævnte komponenter. En søgning, der foretages herfra, vil kun indeholde optegnelser fra denne samling.

For hver samling vises en liste over “Relaterede samlinger”, og for de fleste samlinger er der også et eksempel på en optegnelse fra den pågældende samling, som regel af en meget kendt person.

Collection page: related collections and a sample record for the France, Church Baptisms and Civil Births collection (click to zoom)

Samlingsside: relaterede samlinger og et eksempel på en optegnelse for samlingen Frankrig, kirkedåb og borgerlige fødsler (klik for at zoome)

Du kan klikke på eksemplet for at se det.

Sample record: Birth Record of Emile Zola (click to zoom)

Eksempel på en optegnelse: Emile Zolas fødselsattest (klik for at zoome)

Opsummering

Vores team arbejder fortsat hårdt på at forbedre hjemmesidens brugerflade, så du kan få den bedst mulige oplevelse ved at forske i din slægtshistorie og maksimere dine chancer for at gøre nye opdagelser. Vi håber, at denne opdatering af kategori- og samlingssiderne gør det nemmere og sjovere for dig at søge i vores store arkiv af historiske optegnelser.

God fornøjelse med søgningen!