Fejring af 365 samlinger af historiske optegnelser tilføjet eller opdateret i løbet af 365 dage

Fejring af 365 samlinger af historiske optegnelser tilføjet eller opdateret i løbet af 365 dage

Vi er lykkelige over at kunne annoncere en monumental bedrift hos MyHeritage. I løbet af det sidste år har vi tilføjet i alt 347 nye samlinger og opdateret 18 samlinger til vores stadigt voksende database af historiske optegnelser! Det er rigtigt – et gennemsnit på en samling tilføjet eller opdateret om dagen i et helt år, med i alt 373 millioner optegnelser tilføjet. Vores dedikerede team har arbejdet utrætteligt på at blive ved med at tilføje nye, righoldige og varierede samlinger for at hjælpe vores brugere med at få gennembrud i deres slægtsforskning.

Samlingerne indeholder en bred variation af optegnelsestyper fra hele verden – og en enkelt optegnelse blandt disse millioner kan være nøglen til at vælte din genealogiske “mur” og bane vejen for at lære mere om dine forfædre.

Tilføjelsen af disse nye samlinger, plus opdateringer af de eksisterende, har udvidet vores database betydeligt. Vi gør store fremskridt i vores bestræbelser på at give dig de bedste ressourcer til din slægtsforskning.

Søg i vores historiske samlinger nu

For at fejre denne milepæl vil vi gerne sætte fokus på nogle af de værdifulde samlinger, der er blevet tilføjet eller opdateret i år fra hele verden, og som du kan finde på MyHeritage:

USA folketællingen fra 1950 – 159 millioner optegnelser

USA’s folketælling fra 1950 blev udgivet 72 år efter, at optællingen blev påbegyndt. Folketællingen giver fascinerende detaljer om livet for de 150 millioner amerikanere, der boede i USA og dets territorier fra 1940 til 1950. Hvis du havde familie, der boede i USA i denne periode, kan du sandsynligvis finde vigtige detaljer om deres liv.

Vi fandt en optegnelse for den legendariske J.D. Salinger i folketællingen. Salinger var kendt for sin tilbagetrukne natur, men satte et uudsletteligt præg på litteraturen med sin tidløse roman The Catcher in the Rye. Han blev født Jerome David Salinger og var allerede godt i gang med sin forfatterkarriere i 1950, og folketællingen bekræfter dette: hans profession er angivet som “forfatter”.

JD salinger

J.D. Salinger i USA’s folketælling fra 1950 på MyHeritage

Folketælling fra Frankrig – 105 millioner optegnelser

I løbet af det seneste år har vi tilføjet 51.252.583 franske optegnelser til MyHeritage, herunder vielsesoptegnelser, dødsindekser og folketællinger. Hver af disse samlinger giver et væld af oplysninger, og kombineret med det rige udvalg af franske samlinger, vi allerede tilbød, styrker de MyHeritage’s status som det bedste sted at søge efter franske optegnelser online.

Lad os for eksempel tage et kig på folketællingen for Frankrig i 1931. Denne samling indeholder optegnelser og billeder fra en række forskellige departementer i Frankrig. Optegnelserne indeholder typisk navne, fødselsår og -sted, slægtninge i husstanden og bopælsoplysninger. Yderligere detaljer kan findes på hver optegnelses tilknyttede billede.

I denne samling finder vi optegnelsen for Henri Desgranges, en fransk cykelrytter og sportsjournalist, der boede i Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine i 1931. Desgranges var den første arrangør af Tour de France. Han satte tolv verdensrekorder i banecykling, herunder timerekorden på 35,325 kilometer.

Henri Desgranges in the 1930 France Census on MyHeritage

Henri Desgranges i folketællingen for Frankrig i 1931 på MyHeritage

Tyskland, North Rhine-Westphalia, dødsfald 1874-1938 – 21 millioner optegnelser

Denne eksklusive samling af dødsoptegnelser stammer fra delstaten Nordrhein-Westfalen (Münster-regionen), Tyskland, fra 1874 til 1938. Denne samling er en første del af de civile dødsoptegnelser, som er blevet gjort tilgængelige af Landesarchiv NRW Department Ostwestfalen-Lippe.

Vi har fundet August Robert Ludwig Mackes dødsoptegnelse i samlingen Tyskland, Nordrhein-Westfalen, Dødsfald 1874-1938 på MyHeritage. Macke, et centralt medlem af den tyske ekspressionistiske gruppe Der Blaue Reiter, efterlod sig en betydelig kulturarv i det tidlige 20. århundredes kunstscene. Macke blev født i 1887 i Meschede, Tyskland, og hans innovative brug af dristige farver og abstrakte former legemliggjorde en ny bølge af kreativ tænkning og æstetisk udtryk. Hans liv blev på tragisk vis afbrudt i en alder af 27 år under de tidlige dage af 1. Verdenskrig. Men på trods af hans korte karriere havde han stor indflydelse på kunstverdenen og påvirkede mange kunstnere i de efterfølgende generationer.

August Robert Ludwig Macke in the Germany, North Rhine-Westphalia, Deaths 1874-1938 collection on MyHeritage

August Robert Ludwig Macke i Tyskland, Nordrhein-Westfalen, Dødsfald 1874-1938 samlingen på MyHeritage

Sverige, Fødselsoptegnelser – 3,7 millioner optegnelser

Denne samling på 2 millioner optegnelser indeholder fødselsoptegnelser og billeder fra Sverige mellem 1850 og 1920. Fra 1858 blev optegnelserne oprettet af det svenske Statistiska centralbyrån, det ældste statistikkontor i verden. Optegnelserne indeholder typisk barnets navn, fødselsdato og fødesogn, forældrenes navne og bopæl.

Nedenfor er et eksempel på en fødselsattest for Greta Strindberg, en betydningsfuld figur i svensk historie, der er kendt for sine uvurderlige bidrag til samfundet. Hun var en pioner inden for socialt arbejde og dedikerede sit liv til at kæmpe for menneskerettigheder og fremme social velfærd. Hun er kendt for sin utrættelige fortalervirksomhed og har efterladt et varigt aftryk på adskillige sociale politikker og reformer, især inden for børnevelfærd og kvinders rettigheder. Hendes fødselsattest på MyHeritage giver et indblik i hendes tidlige liv og rødder i Sverige og belyser begyndelsen på et liv viet til betydningsfuld tjeneste og transformativ forandring.

Greta Strindberg in Sweden, Birth Records, on MyHeritage

Greta Strindberg i Sverige, Fødselsoptegnelser, på MyHeritage

Holland, Holland-America Line, passagerlister – 2,6 millioner optegnelser

Samlingen Holland, Holland-America Line, Passagerlister indeholder rejsehistorien for passagerer, der er registreret hos Holland America Line fra 1900 til 1969. Dette berømte passager- og rederi gjorde det muligt for mange personer at rejse fra Holland til Nordamerika. Samlingen indeholder værdifulde detaljer som passagernavne, afgangs- og ankomstdatoer og -steder, skibsnavne og bookingoplysninger, der giver et indblik i den rige rejsearv for dem, der tog med på denne transatlantiske rejse.

I denne samling stødte vi på en spændende optegnelse af den ikoniske Hollywood-stjerne Katharine Hepburn, den legendariske skuespillerinde kendt for sit talent og tidløse elegance. Hepburns tilstedeværelse i denne samling giver et fascinerende indblik i hendes personlige historie og forbindelse til Holland America Line, og viser hende som både rejsende og en fremtrædende figur i underholdningsindustrien.

Katharine Hepburn in The Netherlands, Holland-America Line, Passenger Lists collection on MyHeritage

Katharine Hepburn i samlingen Holland, Holland-America Line, Passagerlister på MyHeritage

Norges folketælling 1910 – 2,5 millioner optegnelser

Den komplette folketællingssamling fra 1910 i Norge på MyHeritage er en uvurderlig kilde. I samarbejde med det norske rigsarkiv har vi i løbet af det sidste år pustet nyt liv i denne omfattende samling ved at færdiggøre den med originale scannede billeder. Den norske folketælling fra 1910 har 2,4 millioner optegnelser og sigter mod at inkludere alle personer, der blev optalt i Norge det år. I modsætning til mange folketællinger indeholder hver optegnelse i denne samling en fuld fødselsdato, hvilket gør den til et sekundært fødselsindeks for hele Norge. Yderligere detaljer, herunder civilstand, husstandsmedlemmer og folketællingsdistriktet, tilføjer dybde til hver optegnelse.

I denne samling fandt vi en optegnelse for Edvard Munch, en af de mest berømte skikkelser i moderne kunst, bedst kendt for sit ikoniske værk, Skriget. Munch blev født i 1863 og ville have været 47 år på tidspunktet for denne folketælling. Forunderligt nok er der en overstreget linje, som indikerer, at Munch ikke var bosiddende på det tidspunkt. Det er en påmindelse om Munchs omskiftelige livsstil i disse år, hvor han flyttede mellem Norge, Tyskland og Frankrig for at forfølge sine banebrydende kunstneriske bestræbelser. Det er et fascinerende indblik i en mesters liv, som yderligere øger vores forståelse af manden bag det berømte lærred.

Edvard Munch in the 1910 Norway Census on MyHeritage

Edvard Munch i den norske folketælling fra 1910 på MyHeritage

Skotland, gravstene og mindesmærker – 615.000 optegnelser

Denne samling indeholder et væld af oplysninger fra gravsten og mindesmærker i hele Skotland. Den indeholder fotografier og transskriptioner, der beskriver vigtige livsbegivenheder og familieforhold for mange personer med tilknytning til denne region. Transskriptioner kan indeholde navne på slægtninge, fødsels- og dødsdatoer. Denne samling er særligt betydningsfuld på grund af de skotske gravsten fra det 18. og 19. århundrede, som er kulturelt unikke. De ledsagende fotografier viser ofte indviklede symboler hugget i blød sandsten, der symboliserer aspekter af den afdødes liv såsom deres beskæftigelse eller handel.

En af gravstenene i denne samling er Adam Smith, en berømt skotsk økonom, filosof og forfatter fra det 18. århundrede, der ofte hyldes som den moderne økonomis fader. Smith formede fundamentalt vores forståelse af markedsdynamik gennem sit koncept om “den usynlige hånd”, som antyder, at frie markeder regulerer sig selv gennem udbud og efterspørgsel, hvilket minimerer behovet for statslig indgriben. I samlingen Scotland, gravstene og mindesmærker på MyHeritage kan du finde et fotografi af hans gravsten i Canongate Kirkyard på Royal Mile i Edinburgh.

Adam Smith in the Scotland Gravestones and Memorials collection on MyHeritage

Adam Smith i Skotlands samling af gravsten og mindesmærker på MyHeritage

Canada, British Columbia Fødsler og dåb – 188,000 optegnelser

Denne samling indeholder fødsels- og dåbsoptegnelser fra British Columbia, Canada fra 1773 og frem. Optegnelserne indeholder typisk barnets navn, dato og sted for fødslen, dato og sted for dåben, forældrenes navne, British Columbia Archives (BCA) mikrofilmnummer og Genealogical Society of Utah (GSU) mikrofilmnummer. Optegnelserne i denne samling er © 2023 Royal BC Museum Corporation, og den supplerer vores samling af Canada, British Columbia Dødsfald og Canada, British Columbia Vielser.

Emily Carr, en banebrydende figur i canadisk kunst, kan findes i samlingen Canada, British Columbia Fødsler og dåb på MyHeritage. Hun var kendt for sine dristige, modernistiske malerier, der indfangede de barske landskaber og den oprindelige kultur i British Columbia. Hun blev født den 13. december 1871 af Richard Carr og Emily Sanders.

Australien, New South Wales, fængselsfanger og fotos, 1870-1930 – 52,000 optegnelser

Denne unikke samling indeholder oplysninger og billeder fra Gaol Photographic Description Books, som indeholder fotografier af fanger fra en række fængsler i New South Wales mellem 1870 og 1930. Optegnelserne omfatter typisk fangens navn, fødselsår og -sted, datoen, hvor portrættet blev taget, og fangens fængsel og nummer. Optegnelserne i denne samling er venligst stillet til rådighed af staten New South Wales gennem State Archives and Records Authority of NSW 2016.

En af personerne i denne samling er Matilda ‘Tilly’ Devine, en berygtet bordelmutter og boss for organiseret kriminalitet, som blev født i London og senere blev en berygtet figur i Sydneys kriminelle miljø. Hun var ofte involveret i forskellige kriminelle aktiviteter, herunder “Razor Wars”. Vi opdagede en optegnelse for Tilly i samlingen Australia, New South Wales, Gaol fængselsfanger og fotos, 1870-1930 på MyHeritage, som dokumenterer hendes toårige fængsling i 1925 for ondsindet legemsbeskadigelse. Optegnelsen giver et fængslende indblik i hendes fortid, komplet med en fysisk beskrivelse og en oversigt over hendes mange ar – påmindelser om hendes turbulente liv.

Tilly Devine in the Australia, New South Wales, Gaol Inmates & Photos collection on MyHeritage

Tilly Devine i Australien, New South Wales, Gaol fængselsfanger og fotos samling på MyHeritage

Vi bragte Tillys fotografi, som findes i optegnelsen ovenfor, til live ved hjælp af MyHeritage’s AI-baserede DeepNostalgia™-teknologi. Dette animerede snapshot viser et overraskende uskyldigt ansigt, en stærk kontrast til den hærdede kriminelle figur, som historien husker.

Photo of Tilly Devine, colorized, enhanced, and animated on MyHeritage

Foto af Tilly Devine, farvelagt, forbedret og animeret på MyHeritage

Israel, immigrationslister – 1,8 millioner optegnelser

Denne samling er den israelske pendant til den berømte immigrationsdatabase “Ellis Island” for USA. Optegnelserne i denne samling indeholder navnet på immigranten og navnene på de slægtninge, der immigrerede med dem, oprindelsesland, navnet på det skib, de ankom med, ankomstdato, navne på forældre, navne på slægtninge, der venter dem i Israel, og deres destinationsby i Israel.

I denne samling fandt vi flere optegnelser for Golda Meir, israelsk statskvinde, politiker og Israels fjerde premierminister. Hun blev født i Kiev, immigrerede til det britiske mandatområde Palæstina i 1921 og rejste flere gange, hvilket resulterede i flere immigrationsoptegnelser gennem årene.

Golda Meir, listed as Golda Meyerson in the Israel Immigration Lists collection on MyHeritage

Golda Meir, opført som Golda Meyerson i samlingen Israel immigrationslister på MyHeritage

MyHeritage slægtstræer – 5,6 milliarder optegnelser

MyHeritage slægtstræer indeholder brugergenererede slægtstræer. Denne konstant voksende og foranderlige ressource er værdifuld for alle, der forsøger at udvide deres slægtstræ. Mens dataene kan variere afhængigt af, hvad den enkelte bruger ved om sin familie, tilbyder samlingen en rig kilde til information om familieforbindelser og -historier. Privatliv er en topprioritet, så detaljer om levende mennesker holdes private. Samlingen giver også brugerne mulighed for at komme i kontakt med hinanden og dele oplysninger og opdagelser om deres fælles oprindelse.

Denne samling opdateres konstant, da nye slægtstræer tilføjes eller opdateres på daglig basis.

Vi ønsker at takke vores brugere for at være en del af denne rejse sammen med os. Jeres passion for slægtsforskning og slægtshistorie driver os til konstant at forbedre og udvide vores samlinger. Vi ser frem til, hvad det næste års tilføjelser af optegnelser vil bringe og de slægtshistoriske opdagelser, der vil komme sammen med det.

Det, der adskiller MyHeritage, er ikke kun mængden af optegnelser, men også det globale omfang af vores samlinger. Husk, at hver ny optegnelse er et potentielt spor, en mulig forbindelse, en vej til at forstå mere om dine forfædre, og hvor du kommer fra. Hold øje med os, for hos MyHeritage tilføjer vi nye samlinger hver dag – og enhver af dem kan indeholde nøglen til din fortid.

Sørg for at stille ind på vores nye Facebook Live-serie for at holde dig opdateret om alle de nyeste historiske optegnelser, vi har tilføjet til MyHeritage. To gange om måneden, den første og tredje tirsdag, går vi live med MyHeritages indholdseksperter, Mike Mansfield og Myko Clelland. Ingen registrering er nødvendig, bare hop over på facebook.com/myheritage på det planlagte tidspunkt for at se live.

God søgning, og med ønsket om endnu et år med vækst og opdagelser!