Ny funktion: Global navneteknologi

Ny funktion: Global navneteknologi

Det er med stor fornøjelse vi nu lancerer ”Globale Navne”. Den globale navneteknologi, som kun findes hos MyHeritage, er med til at nedbryde de sprogbarrierer, du risikerer at møde, når du dykker ned i slægtens fortid.

Global navneteknologi (Klik for at zoome)

Global navneteknologi (Klik for at zoome)

Med den nye teknologi bliver det endnu lettere for dig at forske i dine globale rødder. ”Globale Navne” oversætter automatisk navne, der er fundet i historiske optegnelser og andre stamtræer, fra et sprog til et andet med høj præcision. Systemet genererer alle plausible oversættelser for at gøre det lettere at matche navne på forskellige sprog. Desuden vil MyHeritages SuperSearch levere resultater fra andre sprog på det sprog, som forespørgslen blev fremsat på.

Hvordan kan det gavne dig? Måske har din amerikanske familie russiske rødder. Før i tiden ville du have været nødt til at lede på russisk for at finde tilgængelige oplysninger om dine slægtninge. Nu kan du lede på engelsk og modtage russiske resultater, der bliver oversat til engelsk, så du bedre kan forstå dem.

En søgning på Tatiana giver resultater på russisk med engelsk oversættelse (Klik for at zoome)

En søgning på Tatiana giver resultater på russisk med engelsk oversættelse (Klik for at zoome)

Global navneteknologi dækker både for- og efternavne og håndterer ikke blot navne, der har optrådt tidligere, men også navne, systemet aldrig har mødt før. Teknologien anvender også omfattende ordbøger, som MyHeritage har opbygget for at dække synonymer, navneforkortelser og kælenavne.

For eksempel vil en søgning på det italienske navn Alessandro foreslå ikke blot Alexander, men også “Саша”, der er den russiske transskription af Sascha, som er et populært kælenavn for Alexander i Rusland, samt andre versioner af navnet.

En søgning på Alessandro på italiensk giver resultater på russisk for “Alexander og kælenavnet "Саша/Sasha" (Klik for at zoome)

En søgning på Alessandro på italiensk giver resultater på russisk for “Alexander og kælenavnet "Саша/Sasha" (Klik for at zoome)

”Globale Navne” er udviklet ved hjælp af grundforskning og avancerede algoritmer og er baseret på organisationens gigantiske multisproglige og internationale database med seks milliarder profiler i slægtstræer og historiske optegnelser. Teknologien er også integreret i vores match-teknologier, så du vil begynde at modtage matches, der nøje er oversat til dit sprog.

Hvis en bruger i Grækenland med et græsk stamtræ f.eks. er beslægtet med en bruger fra Israel med et stamtræ på hebraisk, kan MyHeritage sætte dem i forbindelse med hinanden, idet systemet automatisk matcher navne på begge sprog og viser brugerne, hvordan deres stamtræer overlapper. Det kan sagtens føre til spændende ”familiesammenføringer”.

Alle, der har et stamtræ på MyHeritage, kan benytte vores nye globale navneteknologi. Begynd med de automatiske søgninger eller brug SuperSearch, der er vores onlinedatabase med flere milliarder historiske optegnelser, for at finde aner rundt om i verden.

I den første version af ”Globale Navne” vil der være oversættelser af navne mellem engelsk, tysk, hollandsk, fransk, spansk, catalansk, portugisisk, italiensk, norsk, svensk, dansk, græsk, hebraisk, polsk, tjekkisk, russisk og ukrainsk. Den næste version, der er under udvikling, vil medtage kinesisk og japansk, og flere sprog vil følge.

Selvom verden bliver mindre og tættere forbundet, er informationer fra andre lande stadig skjult for dem, der ikke forstår sproget. Ved at oversætte navne fra et sprog til et andet har vi forsøgt at fjerne den forhindring og derved gjort det lettere for brugere rundt om i verden at forske i deres globale rødder.

Vi er stolte over at komme først med denne løsning. Den er en del af vores mission om at udvikle de bedste teknologier til at gøre slægtsforskning lettere for alle, hvor i verden de end måtte opholde sig.

The MyHeritage Team

Kommentarer

E-mail-adressen holdes privat og vises ikke

  • Helga Mølgaard

    29. juli 2015

    Det kunne være en god hjælp

  • Hans C. Elberg

    29. juli 2015

    Ser lovende ud