Ny opdatering af Theory of Family Relativity™

Ny opdatering af Theory of Family Relativity™

Vi er glade for at kunne fortælle, at vi netop har afsluttet en yderligere opdatering af dataene til vores ultimative genetiske slægtsforskningsværktøj, Theory of Family Relativity™.

Theory of Family Relativity™ kan spare dig for utallige timers arbejde med at finde ud af, hvordan du kan være relateret til dine DNA-matches. Den samler milliarder af datapunkter fra de 86 millioner slægtstræer og 18,2 milliarder historiske optegnelser på MyHeritage for at give dig plausible teorier om dine slægtskabsforbindelser til dine DNA-matcher.

Disse beregninger foretages med jævne mellemrum. Siden vores sidste opdatering er der blevet tilføjet mange nye DNA-sæt, slægtstræprofiler og historiske optegnelser til MyHeritage. Det betyder, at antallet af teorier, antallet af DNA-matches, der indeholder en teori, og antallet af sæt, der har en teori, alle er steget markant.

Hvis dine DNA-resultater er kommet for relativt nylig, eller hvis du har ventet på at modtage en teori, er der en god chance for, at du modtager en som følge af denne opdatering.

Den nye opdatering i tal

Disse tal er konsekvensen af den nye opdatering:

  • 25.636.711 teorier er blevet tilføjet
  • 328.439 sæt, der ikke tidligere havde nogen teorier, har nu mindst én
  • 233.297 yderligere brugere vil have mindst én teori efter denne opdatering

Bemærk, at vi i denne opdatering kun har tilføjet nye teorier og ikke opdateret teorier, der allerede eksisterede tidligere.

Visning og analyse af dine Theories of Family Relativity™

Se denne video for at lære, hvordan du bruger Theory of Family Relativity™:

Du kan se dine teorier ved at besøge din DNA-match-side. Den relation, der er beregnet ud fra teorien, vises direkte på matchkortet for en DNA-match, der har en teori. Nye teorier vil blive mærket med et “NY”-banner i 30 dage efter denne opdatering.

Du kan filtrere din DNA-match-liste for kun at få vist matches med Theories of Family Relativity™. Det gør du ved at gå til din side med DNA-matches og klikke på knappen “Filtre” øverst i højre hjørne. Under “Detaljer for slægtstræ” yderst til venstre skal du vælge “Har Theory of Family Relativity™”. Du vil nu se en liste over alle dine DNA-matches, der har en teori.

Klik på “Vis teori” for at se den komplette teori. Dette fører dig til en side, der detaljeret viser, hvordan algoritmen er nået frem til denne teori.

Nogle gange vil MyHeritage nå frem til en teori på mere end én måde. I sådanne tilfælde vil du kunne skifte mellem de alternative forholdsveje.

Bekræftelse eller afvisning af en teori

Selv om teorierne ofte er præcise, er de baseret på Smart Matches™ og Record Matches, som ikke altid er korrekte. Derfor er det vigtigt at gennemgå relationsstien for teorien og bekræfte dens nøjagtighed.

Hvis teorien ser ud til at være korrekt, kan du klikke på den lilla “Bekræft”-knap over diagrammet over forbindelsesvejen. Hvis den ser ud til at være forkert, kan du klikke på “Afvis”. Din bekræftelse eller afvisning af teorien vises derefter på DNA-match-kortet i din liste. (Du kan altid fortryde denne handling, hvis du begår en fejl).

Bekræftelse eller afvisning af en teori fra den fulde teorivisning (Klik for at zoome)

Bekræftelse eller afvisning af en teori fra den fulde teorivisning (Klik for at zoome)

Hvad kan jeg gøre for at øge mine chancer for at modtage teorier?

For at modtage Theories of Family Relativity™ skal du:

  • Have taget en MyHeritage DNA-test, ELLER uploadet dine DNA-data til MyHeritage fra en anden testtjeneste
  • Have et Premium-, PremiumPlus- eller Komplet abonnement på MyHeritage, ELLER betalt engangsgebyret for oplåsning af avancerede DNA-funktioner (kun for uploadede DNA-data)
  • Have et slægtstræ på MyHeritage, der som minimum inkluderer dig, dine forældre og dine bedsteforældre

Jo mere detaljeret dit slægtstræ er, des større er sandsynligheden for, at du får teorier. Det er især nyttigt at have oplysninger om så mange af dine olde- og tipoldeforældre som muligt.

Så hvis du ikke fik nogen teorier denne gang, kan du forberede dig på den næste opdatering ved at arbejde på dit træ! Det kan også hjælpe at opfordre fjerne familiemedlemmer, som du er i kontakt med, til at udvide deres træer og tage DNA-test.

Har du ikke taget en MyHeritage DNA-test endnu, og vil du gerne være en del af det hele? Bestil dit DNA-sæt i dag.