Fortæl historien om din mest betydningsfulde julegave og vind en iPad

Kommentarer.2

Vi ved alle sammen, hvordan det føles at ønske sig en bestemt gave til jul. Det kan være at få sin helt egen cykel for allerførste gang. Det kan være en særlig fodbold. Eller måske en speciel bog.

Af Lars Ludvigsen

For mit vedkommende var det største ønske at få en hundehvalp. Jeg brugte den ene måned efter den anden på at overbevise mine forældre om, at jeg var i stand til at leve op til det store ansvar. Jeg gjorde mit yderste for at gøre dem begribeligt, at jeg var i stand til at tage mig af et dyr, og at jeg ville behandle det med den største ømhed og kærlighed. Mine forældre gjorde sig lige så store anstrengelser for at tale mig fra ideen. De holdt sig ikke tilbage fra at gøre mig opmærksom på, at hunden helt sikkert ville ødelægge det meste af vores hus; den ville æde vores sko, lave skrabemærker på dørene, tisse på gulvet, hoppe i vores senge, fælde hår overalt og i øvrigt forhindre os i nogensinde at tage på ferie igen.

Men lige lidt hjalp det. Jeg ville have en hundehvalp, og jeg tiggede om at få én. Jeg stoppede op ved enhver hund, jeg mødte på gaden og stillede spørgsmål til deres ejere for at finde ud af, om den beskrivelse mine forældre havde givet, var rigtig.

Det så dog ikke ud som om min kampagne for at få en hundehvalp havde nogen som helst effekt. Mine forældre blev ved med at gentage deres samme svar: nej.

Men den 24. december forandrede alt sig. Da jeg kom ind i stuen for at tjekke juletræet, bemærkede jeg en kasse med en masse små huller i. Det var faktisk den eneste pakke, der lå under træet. Mine forældre sad i sofaen og ventede på mig. Min storesøster og storebror var der også. De kiggede alle sammen på mig, syntes jeg. Hele min familien holdt øje med mig, hvilket fik mit hjerte til at slå så hurtigt, at jeg var helt sikker på, at alle i stuen kunne høre det.

Jeg greb ud efter kassen, løftede låget og så Adia. Den smukkeste tyske hyrdehund lå og kiggede op på mig med de sødeste hundehvalpeøjne, som jeg havde set i hele mit liv. Jeg løftede forsigtigt den lille hvalp ud af kassen og kunne ikke lade være med at græde – af glæde. Mine forældre og søskende gav mig krammere og begyndte også selv at græde og grine. Det var den mest fantastiske gave, jeg nogensinde havde fået. Gaven kom til at skabe et endnu bedre sammenhold i vores familie.

Adia betød for os som familie, at vi gik ud på masser af gåture i den skov, der ligger tæt på vores hjem. Det betød også, at jeg sammen med mine søskende hver dag efter skole legede med Adia i haven. Hun elskede at spille bold, så hun fik lov til at stå i midten og forsøge at fange bolden, når vi kastede den til hinanden. Det var vores yndlingsleg. Mine søskende og jeg sørgede også for, at Adia fik mange skønhedsbehandlinger, ligesom min far lagde ører til utallige historier fra min skole, når vi sammen luftede hende på de daglige gåture.

Hun holdt sig altid til, når vi skulle spise, for at se om der skulle falde en godbid af til hende. Til gengæld var hun også frisk på at lade os børn tage en ridetur på ryggen af hende. Min mor sagde altid, at Adia var familiens yngste datter. Hun var i den grad en del af familien.

Til de næste juleaftener var Adia altid med. Ofte lå hun under træet, som om hun ville huske os på den dag, hun kom ind i vores liv.

Hvad med dig? Hvad er den vigtigste julegave, du har fået? Og hvilke familieminder knytter der sig til gaven?

Vi er på udkig efter person, som vi kan give en tablet i julegave i år. Sådan at den heldige kan holde styr på sin familiehistorie, tage og gemme fotografier af alle familiemedlemmer, sådan at man altid har sin familiehistorie med sig og kan dele den med andre familiemedlemmer, når man mødes.

Hvordan deltager du? Skriv en e-mail til stories@myheritage.com, hvor du fortæller om din mest betydningsfulde julegave. Fortæl hele historien om gaven, og hvad den har betydet for dig og din familie. Det kan enten være en gave, du selv har fået, eller en du har givet. Send mailen til os senest 10. december 2015. Send gerne fotografier med.

Vinderens navn bliver offentliggjort her på MyHeritage-bloggen omkring jul.

Vi glæder os til at se din historie. God skrivelyst!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.

 • Inge Bünning


  4. december 2015

  Hej.

  Min mest betydningsfulde julegave var et par hvide kunstskøjter, modtaget i julen 1969. De var længe ønsket men desværre den sidste gave jeg fik af min mor, som døde af kræft i foråret 1970.
  Heldigvis kunne jeg passe dem i flere år og da der jo var vinter hvert år, med is på skovsøen blev de flittigt brugt.

 • Gurli Solveig


  4. december 2015

  Jeg er 82 år. Min mest betydningsfulde jul har jeg oplevet i mit hjem. Far og mor havde ikke meget at gøre med af penge. Juleaften fik vi suppe, flæskesteg og æblekage. Far tændte lysene på juletræet, vi måtte ikke komme ind i stuen før. Vi kiggede ind af nøglehullet. Vi har sunget meget i mit hjem så vi sang julesange så det rungede. Vi har fået fortalt om en kone som boede længere oppe af vejen, hun var gået ned af vejen og havde stået udenfor og hørt os synge.uI gaver fik vi farvekridt . Glansbilleder. Far havde købt 5 små poser med slik vi fik et par stykker slik af hver pose, vi var fem børn. Det skulle slå til til nytårsaften også.