TV2 fortæller historien om, hvordan Linda fandt sin mor

TV2 fortæller historien om, hvordan Linda fandt sin mor

En dansk kvinde havde forgæves ledt efter sin biologiske mor i årtier. Alle spor endte blindt, indtil en profil på MyHeritage.dk kastede nyt lys over den biologiske familie – på den anden side af kloden.

Af Kasper Nesager-Hansen

Så du Go’ Morgen, Danmark på TV2 hertil morgen, så du måske indslaget med Linda Kay, der siden starten af 1980erne har forsøgt at finde sin biologiske mor. Linda fortalte i Go’ Morgen, Danmark, hvordan søgningen har været lang, fordi hun ikke havde redskaberne til at finde moren – det ændrede sig med en profil på MyHeritage.dk.

Linda Kay (i midten) fortæller sammen med repræsentanten for MyHeritage, Susanne Hacke (TV.), Puk Elgård (TH.) om genforeningen med sin mor.

Linda Kay (i midten) fortæller sammen med repræsentanten for MyHeritage, Susanne Hacke (TV.), Puk Elgård (TH.) om genforeningen med sin mor.

Linda Kays historie er lidt atypisk i forhold til mange andre succeshistorier inden for slægtsforskningshistorier, fordi Lindas mor bor i Canada. Og det har kompliceret søgningen efter moren, fordi, som Linda selv fortalte værtinden Puk Elgård, hun ikke var listet i danske kirkebøger eller andre officielle registre. Linda måtte give op, fordi der var ingen informationer at opdrive. Men så oprettede Linda en profil på MyHeritage.dk, hvor hun begyndte at udvikle sit stamtræ.

Efter Linda havde oprettede sin profil, kom hun i besiddelse af sin fødselsattest, hvor morens navn figurerede. Det var første gang, at Linda stiftede bekendtskab med sin mors navn. Derefter fandt Linda morens fødselsattest fra Scotland, og der stod hvad Lindas mormor og morfar hed Hun indtastede morens og bedsteforældrenes informationer i stamtræet, hvorefter det store fund blev gjort.

Linda Kays stamtræ hos MyHeritage.

Linda Kays stamtræ hos MyHeritage.

Linda fandt gennem stamtræet på MyHeritage.dk frem til en moster, som desværre viste sig at være afgået ved døden, men der kom alligevel noget godt ud af fundet, da der fandtes en mindeside for mosteren, hvor Lindas mors navn stod, og det samme gjorde bedsteforældrenes. Derefter gik det fremad for Linda med at finde alle de oplysninger, som i sidste instans skulle lede til moren.

Linda blev genforenet med sin biologiske mor i Canada for første gang i sommer sidste år, hvor der gik tre dage, før hun begyndte at kalde hende for ”mom”. Genforeningen af mor og datter var så god, at Linda besluttede sig til at besøge sin canadiske familie igen til sommer, hvor hun vil tilbringe et par måneder derovre for at lære den biologiske familie endnu bedre at kende.

Længes du efter at komme i gang med at kortlægge din familie, eller kender du andre som gør, kan I nemt oprette en gratis profil på MyHeritage.dk, hvor I kan have op til 250 familiemedlemmer i jeres stamtræ. Har du adgang til TV2 Play kan du se indslaget med Linda Kay i Go’ Morgen, Danmark.

Kommentarer

E-mail-adressen holdes privat og vises ikke

 • Søren Overgaard Gregersen

  3. februar 2016

  Kjempe flott, Linda.
  Jeg har selv funnet efterkommer i Canada som jeg har kontakt med, det er en 2 kusine. Det var min mormor’S bror som arbeider på M/S Lady Nelson i mange år, han bodde i Halifax, så det er hans barnebarn jeg har kontakt med, der er 4 stk hvor en er død. Dette kan jeg takk MH for.

 • Hanne Lykshoej Nielsen

  3. februar 2016

  Jeg synes det er rigtig dejligt for Linda Kay, det giver ro i sindet når man ved hvor ens familie er, og hvad man kommer af.
  Jeg har selv stor glæde af Myheritage, jeg har godt og vel 1600 personer i mit træ.
  Mvh. Hanne

 • INGER KNOBLAUCH

  3. februar 2016

  jEG HAR SELV FUNDET MEGET FAMILIE VIA MY HERRYTAGE , OG HAR EN FAMILIESIDE HVOR ALLE I FAMILIEN HAR MULIGHEDER TIL AT SKRIVE / TILFØJE ORD / BILLEDER , OG MANGE HAR BRUGT SIDEN , OGSÅ VORES FAMILIE I CANADA .
  SÅ JEG KAN VARMT ANBEFALE AT BRUGE DENNE SIDE , DER HJÆLPER MED AT FINDE MATCH PÅ DE PERSONER DU KENDER / IKKE KENDER .
  OG DET GIVER MOTIVATION TIL AT SØGE I SLÆGTEN .