Nyt initiativ: Tribal Quest

Nyt initiativ: Tribal Quest

MyHeritage er glade for at kunne annoncere lanceringen af et nyt globalt initiativ, Tribal Quest, der skal samle familiehistorierne blandt stammefolk i fjerne afkroge af verden, så de kan bevares til fremtidige generationer.

Besøg Tribal Quest hjemmesiden.

Videoen nedenfor fortæller om Tribal Quest-projektet, og den viser nogle af højdepunkterne fra første stop på vores historierejse, Namibia:

Et af kerneprincipperne hos MyHeritage er at gøre gode gerninger. Igangsættelse af velgørende projekter, som øger folks engagement i slægtsforskning, betyder meget for os – uanset hvor de bor i verden. For vi anerkender, at hver familie, på tværs af kulturforskelle og geografiske tilhørsforhold, har deres egne historier, som venter på at blive fortalt og delt med omverdenen. Tribal Quest er derfor et af vores mest spændende projekter, og allerede nu oplever vi en positiv effekt.

Stammefolk i isolerede samfund mangler ofte adgang til moderne teknologi og redskaber til at forske, bevare og dele familiehistorie. Samtidig truer den stigende urbanisering med at udradere disse oprindelige samfund og deres traditioner. Forskellige projekter er i gang med at dokumentere disse samfund, før de går helt tabt i historien, men disse projekter har primært et kollektivt og antropologisk fokus, hvormed den individuelle familiehistorie stadig er udrydningstruet.

Vores hold har besøgt forskellige stammesamfund for at møde de lokale, høre deres historier og dokumentere deres slægtshistorier til gavn for fremtidige generationer. Vi tror, det har stor betydning, at den enkelte slægtshistorie bliver dokumenteret, fordi det er vigtigt med navne og ansigter, da disse personlige historier er en del af stammens arv og fortid, hvormed stammehistorien også bevares.

MyHeritage-teamet har allerede besøgt stammesamfund i to forskellige områder: Namibia og Papua Ny Guinea. Dette blogindlæg handler mest om vores første ekspedition, hvor vi dokumenterer familiehistorierne blandt Himbafolket i Namibia. Vi kommer snart med endnu et blogindlæg, hvor vi fortæller om vores ekspedition til Papua Ny Guinea og de forskellige stammer, vi mødte der.

Himbafolket består af godt 50.000 mennesker, der bor i den fjerne Kunene-region i Namibia. Deres unikke familiestrukturer og traditioner gennemsyrer tilværelsen i deres samfund, hvor det at mindes og ære sine forfædre spiller en central rolle i lokalkulturen.

Kort over Namibia (klik for at forstørre).

Kort over Namibia (klik for at forstørre).

Vi var imponeret over, hvor engagerede Himbafolket var, når det kom til at huske familiens historie og ære deres forfædre. Familieforhold, traditioner og familiestolthed, der blev ført videre fra en generation til den næste, var så indlejret i den enkelte persons bevidsthed. Vi besøgte 19 landsbyer, hvor vi fik dokumenteret flere tusinde menneskers familiehistorie, der alle tilhørte denne utrolige stamme. Vi lavede deres stamtræ og tilføjede tusinde af fotografier, dokumenter og videoklip til hver families side på MyHeritage.

MyHeritage-holdet besøgte også Papua Ny Guinea.

Kort over Papua Ny Guinea (klik for at forstørre).

Kort over Papua Ny Guinea (klik for at forstørre).

Vores hold besøgte forskellige steder og boede hos flod- og bjergstammer.

Her lavede vores udsendte medarbejdere stamtræer for stammens medlemmer, og deres personlige historier og fortællinger om dagligdagen blev dokumenteret. Papua Ny Guinea har et af de mest mangfoldige kulturer i verden, og de indfødte har omfattende familiehistorier samt traditioner, som har gennemsyret mange generationer.

Vi har planer om at besøge andre steder rundt omkring i verden, så vi kan dokumentere familiehistorier fra andre folkeslag.

Besøg Tribal Quest hjemmesiden for at opdage mere om familiehistorierne, vi dokumenterede på Namibia-ekspeditionen – materialet fra Papua Ny Guinea-ekspeditionen kommer snart. Oplev de flotte billeder, læs holdets dagbog og du kan læse om, hvad du kan gøre, hvis du vil være en del af fremtidige Tribal Quest-ekspeditioner.

Vi glæder os til at opdage de fascinerende historier, som venter derude, og vi håber, at du vil følge os, når vi fortsætter rejsen og dokumenterer stammefolkenes familiehistorier.