DNA Quest opdatering

DNA Quest opdatering

Gratis DNA-sæt er blevet sendt til deltagerne som blev valgt til at deltage i vores anden omgang af DNA Quest.

DNA Quest er et pro bono-initiativ som blev lanceret i marts 2018 for at genforene adopterede med deres biologiske familier gennem genetisk testning. Det internationale samfund af adoptere bød projektet velkommen med åbne arme. Vi donerede tusinder af DNA-sæt til kvalificerede deltagere, og vi modtager løbende forespørgsler om projektet.

Efter den fænomenale succes med det originale projekt, forlængede vi i marts 2019 DNA Quest, og lovede at donere yderligere tusindvis af MyHeritage DNA-sæt til kvalificerede deltagere.

Demografi

I anden omgang af DNA Quest, modtog vi over 4.000 ansøgninger fra personer i 69 lande over hele verden. De fleste af ansøgningerne var fra USA (1.838), efterfulgt af Canada (349), Storbritannien (162), Australien (161), Chile (157) og Brasilien (107). Vi modtog også ansøgninger fra Argentina, Spanien, Irland og Danmark og et mindre antal fra andre lande, inklusiv Vatikanstaten, Yemen, Mauritius, Zimbabwe og De Forenede Arabiske Emirater.

70% af de ansøgninger vi modtog, var fra adopterede der søgte efter deres biologiske familier. 16% var fra nære familiemedlemmer, der søgte efter adopterede, mens resten var fra personer som beskrev deres situation som ”Andet.” Det var interessant at notere at 77% af ansøgerne var kvinder, og kun 23% var mænd.

Tidligere succeser

Det har været en stor glæde for os at høre om DNA Quest-deltagere, som har fået deres livslange drøm opfyldt, og er blevet genforenet med deres familier takket være de gratis DNA-tests vi gav dem.

Her er nogle af de rørende historier:

  • Mitch Yurkovich, fra Michigan og far til fire, blev genforenet med sine biologiske forældre som stadig var sammen, og som siden havde giftet sig og havde yderligere to børn.
  • Susan modtog et gratis MyHeritage DNA-sæt gennem DNA Quest, og opdagede en halvbror, Terry, som før dette havde været ukendt for hende.
  • Kim Prather fra Oklahoma kendte intet til sin biologiske familie, og fandt endelig sin biologiske familie og blev genforenet med sin søster takket være MyHeritage.
  • Carlos Canas fra Texas havde altid vidst at han var adopteret. Han voksede op som enebarn, og havde aldrig vidst hvem hans biologiske forældre eller søskende var, før han modtog en match med sin biologiske halvsøster.

Nye genforeninger fortsætter med at dukke op i takt med at vores DNA-database vokser.

Næste skridt

For deltagere i den nye omgang af DNA Quest, kan DNA-resultater forventes allerede i august 2019. Deltagerne vil opdage deres DNA-matches fra hele MyHeritages DNA-database, der i øjeblikket omfatter over 3 millioner personer. Da tallet vokser hurtigt hver dag, øges deres chancer for at finde familiemedlemmer.

Hvis du allerede har testet med et andet DNA-firma, kan du uploade dine DNA-data til MyHeritage gratis. Når dine data er behandlet, kommer du til at modtage DNA-matches der kan føre til at du finder den familie du har søgt efter.

Vi håber at fortsætte med at udnytte genetisk slægtsforskning til at genforene familiemedlemmer som længes efter at finde hinanden. Vi ser frem til at dele deres historier med dig i løbet af de kommende måneder.