MyHeritage annoncerer tredje runde af DNA Quest-initiativet

MyHeritage annoncerer tredje runde af DNA Quest-initiativet

Vi er meget glade for at annoncere lanceringen af en tredje del af DNA Quest, vores verdensomspændende pro bono-initiativ, der hjælper med at genforene adopterede med deres biologiske familier gennem genetisk testning. Som en del af dette donerer vi 5.000 gratis DNA-sæt til adopterede og personer, der søger familiemedlemmer, der er adopterede.

Lær mere og ansøg på DNA Quest-hjemmesiden

Om DNA Quest

DNA Quest blev oprindeligt lanceret i marts 2018 og forlænget året efter med 20.000 gratis DNA-sæt doneret til adopterede og personer, der søger familiemedlemmer, der er adopterede. Som et resultat heraf fandt utallige genforeninger sted over hele kloden, og mange liv blev ændret til det bedre. Vi relancerer nu projektet og lover yderligere 5.000 gratis DNA-sæt.

Adopterede møder ofte flere barrierer, når de går i gang med at søge efter deres biologiske familier. For nogle er DNA-test det eneste håb om at få svar på deres spørgsmål om, hvem de er, og hvor de kommer fra. For mange er tid af afgørende betydning i søgen efter biologisk familie, da de hvert år mister de ældre slægtninge, de søger efter. Specielt set i lyset af dagens økonomiske klima, lancerer vi denne tredje del af DNA Quest for at sikre, at omkostningerne ved DNA-testning ikke forhindrer disse personer i at finde deres oprindelse og finde deres biologiske familiemedlemmer.

MyHeritage er hjemsted for en af de største og hurtigst voksende DNA-databaser i branchen med mere end 6,5 millioner personer. Siden den forrige del af DNA Quest er vores DNA-database næsten tredoblet i størrelse. Da mange adoptioner finder sted internationalt, er MyHeritage’s DNA-test ideel til adopterede, der søger biologisk familie, takket være virksomhedens store internationale fodaftryk. For hver person, der tager en MyHeritage DNA-test eller uploader DNA-data til MyHeritage, øges chancerne for at finde biologiske familiemedlemmer.

Mens nogle DNA Quest-modtagere fandt deres biologiske familier umiddelbart efter at have modtaget deres DNA-resultater, fortsætter andre med at gøre nye opdagelser selv nu, flere år efter at initiativet først blev lanceret. Det seneste år har været et særligt højt antal genforeninger, takket være ophævelsen af COVID-relaterede rejserestriktioner, der gjorde det muligt for familier endelig at genforenes personligt.

DNA Quest er åbent for alle hvor som helst i verden, der er blevet adopteret, eller som søger efter en nær slægtning, der blev adopteret, forudsat at de er over 18 år. Flere detaljer om ansøgningsprocessen findes nedenfor.

Succeshistorier fra DNA Quest

Her er blot nogle få eksempler på mennesker, der havde livsændrende opdagelser takket være projektet:

Mitch Yurkovich fra Bad Axe, Michigan, blev adopteret som baby. Han er gift og har fire børn, og havde altid været nysgerrig efter hvem hans biologiske familie var og havde søgt efter information i mange år. Efter at have ansøgt om DNA Quest og taget MyHeritage DNA-testen fandt han ikke kun sine biologiske forældre – han opdagede, at de var blevet gift og havde fået flere børn, hans helsøskende! Se Mitchs møde med sin familie på Good Morning America:

Kara Miller blev anbragt til lukket adoption, da hun var to dage gammel. År efter at have taget en DNA-test gennem DNA Quest, modtog Kara et match, der fik forbandt hende med begge sine biologiske forældre. Måneder senere kunne både hendes biologiske far og hendes adoptivfar føre hende ned ad kirkegulbet på hendes bryllupsdag. Se Karas historie:

Ashleigh Brown fra Canada fandt sin søster Laurinda takket være DNA Quest – og gennem Laurinda fandt hun mange andre familiemedlemmer. De to er siden blevet uadskillelige! Se et interview med søstrene i følgende video:

Rachael Robertson blev adopteret som baby og udviklede i sine teenageår en nysgerrighed efter at vide mere om sin biologiske familie. Hun vidste ikke, at hendes fødselsfar — Criss Rosenlof, der kun boede et stykke væk i en del af deres liv – længtes efter at finde hende. Begge ansøgte om gratis DNA-sæt gennem DNA Quest… og fandt hinanden! Læs hele historien om deres genforening.

Rachael Robertson with her birth father, Criss Rosenlof

Rachael Robertson med sin biologiske far, Criss Rosenlof

Melvin Gray, en veteran fra den amerikanske hær og luftvåben og selv adopteret, blev adskilt fra sin datter, før hun blev født. Takket være DNA Quest fandt han sin datter… og en bror, der boede 10 minutters gang væk! “Jeg vil for evigt være MyHeritage taknemmelig, fordi det ændrede mit liv,” siger Melvin. “Jeg fandt mit barnebarn og bror takket være DNA Quest. En flod af tårer af lykke kan ikke forklare, hvordan jeg har det… I mine vildeste drømme kunne jeg ikke have forestillet mig dette resultat. Dette projekt er en velsignelse og har ændret mit liv til det bedre. Jeg sætter virkelig pris på MyHeritages generøsitet, da det hjælper familier med at finde deres forsvundne slægtninge, og jeg håber, at min historie inspirerer andre til aldrig at give op og tro, at det er muligt at finde deres biologiske familier.” Læs Melvins utrolige historie her.

Melvin (center) with his granddaughter Ophelia and his brother Tom

Melvin (i midten) med sit barnebarn Ophelia og sin bror Tom

Dette er blot nogle få eksempler på de liv, der er blevet ændret som følge af DNA Quest. MyHeritage håber at facilitere mange flere genforeninger med dette tredje kapitel af projektet.

Sådan fungerer det

Kvalifikationsberettigelse

Alle i verden over 18 år, der har været involveret i en adoptionsrelateret sag eller har en nær slægtning, der er adopteret, er velkommen til at søge.

Personer, der tidligere har ansøgt om DNA Quest og blev sat på en venteliste, er velkomne til at ansøge igen.

Hvis du allerede har taget en DNA-test, er der ingen grund til at tage en ny test – du kan uploade dine DNA-data til MyHeritage gratis. Lær mere om fordelene ved at uploade dine DNA-data til MyHeritage, og find instruktioner om, hvordan du gør det i denne artikel i MyHeritage Vidensbasen.

Ansøgningsproces

For at ansøge, besøg dnaquest.org, klik på “Apply”, og udfyld formularen. Ansøgninger accepteres indtil den 17. marts 2023, og vil blive truffet en afgørelse cirka en måned efter deadline. Du modtager en e-mail, der informerer dig om en afgørelse vedrørende din ansøgning. DNA-sættene vil blive sendt ud kort derefter.

Brug af MyHeritage DNA-testen

MyHeritage DNA-testen består af en simpel kindpodning som kan gøres derhjemme. Når du har indsamlet dine prøver, skal du sende dem til vores laboratorium til behandling. Resultater vil være tilgængelige 3-4 uger efter prøven er modtaget.

Laboratoriebehandling og privatliv

DNA-prøver behandles i virksomhedens CLIA-certificerede, CAP-akkrediterede laboratorium i USA. Alle data holdes private og sikre, og personlige oplysninger deles aldrig med nogen tredjepart.

Opsummering

DNA Quest er et udtryk for MyHeritages støtte til adoptivsamfundet og vores kernetro på, at alle, overalt, har ret til at kende deres rødder. Det er vores håb, at genlanceringen af DNA Quest og tilbud om gratis DNA-sæt til dem, der har brug for dem, vil skabe mange flere lykkelige resultater for biologiske familiemedlemmer, der leder efter hinanden.

For at ansøge om DNA Quest eller for flere informationer, besøg dnaquest.org.