MyHeritage har gennemført digitaliseringen af alle israelske kirkegårde

MyHeritage har gennemført digitaliseringen af alle israelske kirkegårde

Vi er glade for at kunne meddele, at vi efter fem års dedikeret indsats har afsluttet vores ambitiøse mål om digitalisering af alle Israels kirkegårde. Det er nu det første land i verden til at have næsten alle sine gravstene bevaret og søgbare online med billeder, steder og fuldt transskriberede optegnelser. Alt dette indhold har vi lagt op gratis!

Baggrund

Tilbage i februar 2014 startede vi et samarbejde med BillionGraves for at lancere et globalt crowdsourcing-projekt for at bevare verdens kirkegårde digitalt. På grund af den centrale rolle som gravsten spiller i familiehistorie, er det vigtigt at digitalisere kirkegårde ved at fotografere gravstenene og transskribere dem. De giver vigtige oplysninger som navnet på en person, navne på nære slægtninge og fødselsdato og død. Nogle gange beskriver de endda personligheden af den afdøde. De fleste af verdens kirkegårde er aldrig blevet systematisk dokumenteret eller gjort tilgængelige online, men MyHeritage og BillionGraves ville sammen forsøge at ændre dette.

På grund af alder og eksponering over for vejret, falmer gravstenene til det punkt hvor de bliver ulæselige. Det bliver vanskeligere og nogle gange umuligt at læse dem, og vide hvem der er begravet der. Derfor er det vigtigt at fuldføre et projekt som dette så hurtigt som muligt. Når gravestene med tiden fortsætter med at visne væk, kan vi i det mindste sikre at vores forfædres fodspor ikke visner med dem.

Vores generation er velsignet med de nødvendige værktøjer som står til vores rådighed, og det er derfor op til os at bevare disse værdifulde informationer. BillionGraves tilbyder en unik applikation, der er tilgængelig for både iOS og Android, som giver brugerne mulighed for at være frivillige og fotografere gravstene. Fotografier transskriberes derefter af endnu flere frivillige på BillionGraves hjemmeside, hvilket resulterer i søgbare digitale data. BillionGraves er ikke kun meget nem at bruge, appen fra BillionGraves tager også automatisk de præcise GPS koordinaterer af hver fotograferet gravsten. Dette giver andre mulighed for at lokalisere, besøge eller genfotografere interessante gravsten og reducere dobbeltarbejde ved at lade frivillige fokusere på dele af kirkegårde, der endnu ikke er digitaliseret.

Projektet blev startet af MyHeritage-medarbejdere med digitaliseringen af Segula kirkegård, en af de ældste kirkegårde i Israel. Vi tog 73.000 billeder på en enkelt dag for at indeksere dem kort tid efter. Et par måneder senere bragte vi venner og slægtsforeninger sammen med vores medarbejdere for at digitalisere Holon-kirkegården, den største kirkegård i Israel, med over 200.000 grave. Dette var en af de største arrangementer af sin art nogensinde organiseret – i hele verden!

Ved lanceringen forklarede MyHeritages grundlægger og administrerende direktør, Gilad Japhet, betydningen af dette arbejde:

Projektoversigt

Som resultat af vores globale initiativ med BillionGraves, har MyHeritage introduceret 33.400 nye frivillige til BillionGraves. Disse brugere har taget 3,5 millioner fotografier og bidraget med 3,2 millioner transskriptioner.

Især i Israel følte vi at det var nødvendigt at ansætte fuldtidsansatte til at fuldføre arbejdet. Vi har ansat 5-6 fuldtidsfotografer og flere dusin transskribenter, og har investeret mere end én million dollars i dette vigtige og tidsfølsomme projekt. Alt i alt har vi fotograferet 638 kirkegårde i hele Israel. Der blev taget 2,1 millioner billeder af 1,5 millioner gravsten, hvilket resulterede i ca. 1,4 billeder taget pr. grav. Projekter som disse er aldrig 100% færdige, da der hele tiden er nye begravelser, og vi har brug for at udvikle en strategi for at håndtere dem i fremtiden.

Særlige gravsten

I løbet af vores mission, havde vi æren af at digitalisere gravene af mange kendte personer som har haft en stor betydning for historien. Her er blot et par eksempler.

David Ben-Gurion (1886-1973) var en af de primære grundlæggere af staten Israel og den første premierminister i landet.

Israels sanger, sangskriver og komponist Naomi Shemer (1930-2004) er kendt som “First Lady of Israeli Song.”

Sådan får du adgang til optegnelserne for gravstenene

På SuperSearch har vi lavet en samling af millioner af indekserede gravestene, hvilket sikrer bevarelsen af disse vigtige oplysninger. Databasen er tilgængelig for familiehistorikere og slægtsforskere og er søgbare gratis online. De samme data er også tilgængelige gratis på BillionGraves.com.

Deltag i vores initiativ!

Den digitale bevarelse af kirkegårde er et vigtigt projekt, som vi vil implementere verden over. Vi inviterer dig til at deltage i vores initiativ og hjælpe os med at digitalisere kirkegårde rundt om i verden. Du kan hjælpe ved at fotografere gravsten i dit område, og transskribe dine egne billeder eller de billeder som andre frivillige har taget. Vi opfordrer MyHeritage-brugere til at bidrage til fremtiden for slægtsforskning og for at bevare deres egen familiearv såvel som andres arv.

Ved at bruge den gratis mobilapp fra BillionGraves, kan alle tage fotografere og dokumentere gravsten. Alle gravstenbilleder bliver transskriberet af frivillige ved brug af BillionGraves-appen eller -hjemmesiden, og optegnelserne tilføjes derefter til MyHeritage SuperSearch og BillionGraves – hvor de gratis stilles til rådighed for brugerne. MyHeritage Record Matching-teknologi meddeler automatisk brugere på MyHeritage og Geni, når en digitaliseret gravsten er blevet tilføjet til en af deres forfædre.

Konklusion

Gennemførelsen af digitaliseringsprojektet for alle Israels kirkegårde er en milepæl som er værd at fejre. Det er et tegn på vores engagement i at bevare værdifulde familiehistorieoplysninger for kommende generationer. Vi håber at denne indsats vil hjælpe medlemmer af det globale slægtssamfund til at opdage deres familiehistorie og deres forfædres endelige hvilested.