DNA Quest hjalp mig med at finde min biologiske familie – og en hel masse mere

DNA Quest hjalp mig med at finde min biologiske familie – og en hel masse mere

I marts 2018 lancerede MyHeritage et pro bono-initiativ kaldet DNA Quest for at hjælpe adoptivbørn med at blive genforenet med deres biologiske familier. I løbet af dette initiativ har vi doneret cirka 20.000 MyHeritage DNA-sæt til folk, der søger svar på, hvor de kommer fra. Det er umuligt at vide præcist hvor mange af disse donerede sæt har muliggjort genforeninger, men i de 4 år siden initiativet begyndte, har historierne konstant rullet ind til os.

Har du selv en historie? Så del den gerne med os!

En af disse historier kom fra Ashleigh Brown, 33, fra Canada. Ashleigh fandt sin søster Laurinda takket være DNA Quest – og gennem Laurinda fandt hun mange andre familiemedlemmer. De to er siden blevet uadskillige! Deres historie blev for nyligt dækket i en række større nyhedsmedier i hele verden, inklusive Newsweek og CBC.

Se dem afslutte hinandens sætninger og dele et varmt øjeblik i dette fine CBC-klip her:

“Jeres sæt har hjulpet mig med at finde min biologiske familie… og en hel masse mere!” Skrev Ashleigh til os. “Jeg havde altid vidst, at jeg var adopteret… både mine adopterede brødre og jeg. Vi voksede op med kaukasiske forældre, så min mor havde altid været ærlig om det. Hun havde fortalt mig, at hun vidste jeg havde en ældre søster og min biologiske mor havde fået et par børn mere før mig.”

Ashleigh havde ønsket at kende sin biologiske familie hele sit liv – især sin søster. “Jeg prøvede at spørge rundt på adoptionssider og tilfældigt kigge efter navnet på min dåbsattest… altsammen forgæves,” sagde hun.

Så hørte hun om MyHeritages DNA Quest-initiativ og besluttede sig for at give det et forsøg. Et par måneder senere opdagede Ashleigh et meget tæt match: En tante eller søster ved navn Laurinda.

Ashleigh skrev omgående til hende. “Ikke længe efter, så fik jeg et svar tilbage,” husker hun. “Hun græd og rystede. Min søster havde også ledt efter mig! I 17 år!!!”

Ashleigh and her sister

Ashleigh (tv) med sin søster

Hun var blevet adopteret af en familie i Connecticut i USA. To uger efter søstrene havde talt, kørte Laurinda op for at besøge Ashleigh i Niagara, Ontario. “Det var meget følelsesladet,” bemærker Ashleigh. “Vi krammede hinanden og græd. Vi var så lykkelige over endelig at være sammen!”

Opdagede hele familien

Laurinda havde selv lavet lidt research og været i stand til at finde hele deres biologiske familie i Den Dominikanske Republik og var endda fløjet ud for at møde dem.

“Desværre var jeg for sent på den til at møde min biologiske mor,” siger Ashleigh. “Hun var død seks måneder før jeg fandt min søster. Hun havde altid fortalt min søster, at hun ville opgive sit liv for at finde mig… og vi tænker, at det var det hun gjorde. Vi ved at hun ser ned på os og smiler.”

Nedenunder er der en video af det øjeblik, hvor Laurinda så et billede af deres mor for første gang:

https://www.youtube.com/watch?v=g1uGK7AGhak

Laurinda var i stand til at sætte Ashleigh i kontakt med deres biologiske far ikke så længe efter. “Jeg talte også med min abuelita, mine to brødre, en anden søster og halvbror, samt mange andre familiemedlemmer, der stadig bor i Den Dominikanske Republik. Desværre taler de ikke engelsk og kommunikation er svært, men Google Translate hjælper,” sagde hun.

Photo collage of Ashleigh's siblings

Ashleighs søskende

“Jeg har endnu ikke haft råd til at møde dem i Den Dominikanske Republik endnu. Det er trist, for min biologiske far døde to år efter jeg fandt ham, men før jeg kunne møde ham i virkeligheden,” tilføjer Ashleigh.

Ashleigh og Laurinda opdagede, at over 30 børn var blevet adopteret i det samme område i Den Dominikanske Republik, og alle sager var blevet behandlet af de samme to advokater. “Der er mange adopterede børn og vi er alle beslægtede på en måde – inklusive dem, der blev adopteret til Barbados, hvor jeg blev opfostret,” forklarede Ashleigh.

Ashleigh har endelig den søster, hun har ønsket at kende i så lang tid. “Vi har sådan et fantastisk forhold nu.”

Ashleigh og sin datter med Ashleighs nyfundne søster

Ashleigh og sin datter med Ashleighs nyfundne søster

“Det har været en fantastisk rejse. Tak MyHeritage. Det havde ikke været muligt uden dig.”

Tusind tak til Ashleigh for at dele sin smukke historie med os. Har du en historie du kan dele om en opdagelse, du har lavet gennem MyHeritage? Så del den endelig med os!