Kan du spotte lighederne?

Kommentarer.

De var med til at give os grundloven den 5. juni 1849, Ditlev Gothard Monrad, Orla Lehmann og Nikolaj Frederik Severin Grundtvig. De levede i 1800-tallet, og her, flere generationer senere, kan MyHeritage præsentere deres nulevende slægtninge. Kan du finde, lighederne mellem grundlovens fædre og deres nulevende familiemedlemmer?

Af Kasper Nesager-Hansen, foto: Sally Megyessi

Jens Bache er 71 år gammel og pensioneret, men han beskæftiger sig i dag, som så mange andre i Monrad-Bache familien, med et kirkeligt erhverv. Jens er med i flere menighedsråd i Nordsjælland samt ansvarlig for kirkeøkonomien i Gentofte Kommune. D.G. Monrad var præst og biskop.

Steffen Rodes daglige profession ligger langt fra sin berømte forfaders, da han arbejder i teaterbranchen, mens Orla Lehmann var jurist og redaktør på Monrads udkast til grundloven. Steffen slægter mere sin berømte slægtning, Ebbe Rode, på, ligesom mange i Rode-familien arbejder indenfor teater-og underholdningsbranchen.

Iben Grundtvig er som en af de få i Grundtvig-familien interesseret i politik og offentlig ret. Hun studerer statskundskab på 2. år på Københavns Universitet og har i skrivende stund netop afsluttet en eksamen, der blandt andet omhandlede grundloven, som N.F.S. Grundtvig var med til at sætte sit præg på.

Iben Grundtvig til venstre og hendes berømte slægtning, N.F.S. Grundtvig, til højre (klik på billedet for at forstørre det).

Så du ikke vores grundlovsvideoer på MyHeritage Facebooksiden, kan du se dem nedenfor og opleve efterkommernes mening om grundloven.

Jens Bache, der er efterkommer til Ditlev Gothard Monrad, fortæller om grundlovens betydning for Danmark:

Steffen Rode, efterkommer af Ebbe Rode og Orla Lehmann, om behovet for en ny grundlov stærkt suppleret af Iben Grundtvig, der er i familie med N.F.S. Grundtvig:

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.