4 gange et MyHeritage DNA-sæt i gave ændrede liv for altid

Mange MyHeritage-brugere har fundet ud af, at MyHeritage DNA-sæt er den perfekte gave. Gaven fra et DNA-sæt er så meget mere end bare en dejlig oplevelse af at finde ud af din oprindelse – det kan føre til livsforandrende slægtshistoriske opdagelser.

Disse 4 historier understreger, hvor stor indflydelse et MyHeritage DNA-sæt kan have på en persons liv.

Reta sporede sin biologiske far og fik kontakt med sine fætre og kusiner.

Reta blev født i 1943 på et hjem for ugifte mødre og var resultatet af et kortvarigt forhold mellem hendes mor, en ung WAAF-flyver udstationeret på Woodhall Spa Airbase i Lincolnshire, og en canadisk pilot, der tjente under Guy Gibson i Bomber Command. Retas mor fortalte den mand, som oprindeligt havde tænkt sig at gifte sig med hende før krigen, og som var udstationeret langt væk, om graviditeten. Han fortalte hende, at han ville adoptere barnet og gifte sig med hende, som han havde planlagt. Det var det, der skete: Han giftede sig med Retas mor og opfostrede Reta som sin egen sammen med de to sønner, de havde sammen.

På trods af en lykkelig og tryg opvækst var hendes biologiske far stadig et mysterium. Retas mor var ikke meget for at vende tilbage til fortiden og delte kun sparsomme detaljer: Hendes biologiske far var canadier, hed Donald Dell og havde været udstationeret i England under krigen. Denne sparsomme information forblev uudforsket i årtier, til dels af respekt for Retas adoptivfamilie og den potentielle indvirkning på ukendte slægtninge i Canada.

Vendepunktet kom i 2018. Reta, som dengang var 74 år, fik et DNA-sæt fra MyHeritage i julegave af sin mand og søn. DNA-resultaterne førte til en livsændrende e-mail fra David Dall i Canada: en fætter. Denne opdagelse satte Reta i gang med at afdække sine canadiske familierødder og fandt ud af, at hendes biologiske far, nu kendt som Don Dell, havde overlevet krigen som krigsfange, men aldrig vidste, at hun eksisterede.

Historien kulminerer i følelsesladede genforeninger med hendes nyfundne familie i Canada, herunder hendes halvsøster Anna og diverse fætre og kusiner, og fejringen af hendes 80-års fødselsdag omgivet af denne udvidede familie i Cornwall.

Ina, Reta, and David

Reta og hendes fætter og kusine

Læs hele Retas historie her.

Penny fandt sin bror

Da Penny Fox pustede lysene ud på sin 64-års fødselsdagskage, var hendes ønske om familieforbindelser ved at gå i opfyldelse. Takket være et MyHeritage DNA-sæt fra sin mand, opdagede hun en hel familie på sin fars side, som hun aldrig havde kendt til – komplet med en halvbror, onkel, tanter og en hel flok niecer, nevøer og fætre og kusiner, hvoraf mange kun var et stenkast væk. Penny har tilbragt kvalitetstid med sin nyfundne familie, og “det bliver bare bedre og tættere.”

Penny blev adopteret blot to dage efter sin fødsel og havde levet det meste af sit liv uden at vide noget som helst om sine biologiske rødder. Hendes adoptivmor gav ingen ledetråde. Forsøg på at afdække hendes oprindelse gennem officielle kanaler viste sig at være censurerede dokumenter. Selv en privatdetektiv sammenlignede niveauet af hemmeligholdelse med KGB! Men Penny havde én nøgle – et fuldt fødenavn – som førte hende til en britisk kvinde ved navn Dorothy Hale Coutinho. Dorothy, som oprindeligt er fra England, boede i Singapore med sin mand under Anden Verdenskrig og slog sig derefter ned i Canada med deres lille søn. Desværre kunne manden ikke lide den måde, hun opdrog deres søn på, så han tog ham med sig og forlod hende. Dorothy var knust, og da hun ville have et barn mere, blev hun gravid under et kort forhold med Pennys far.

Pennys mand gav hende et MyHeritage DNA-sæt til hendes 64-års fødselsdag. Mens hun tilbragte vinteren i Palm Springs, fik Penny besked om et MyHeritage DNA-match. Navnet var Richard Smith – en halvbror, der var 14 måneder ældre end hende! Richard, som for nylig havde mistet en søster, omfavnede straks Penny som sin søster.

Deres første familiesammenkomst i Victoria var meget følelsesladet. Nu er hun en fast del af familiesammenkomsterne og finder glæde i detaljerne – som at opdage, at hun og hendes kusiner har tæer med samme form!

Penny (back row, center, in the navy jacket) reunites with her birth family

Penny (bagerste række, i midten, i marineblå jakke) genforenes med sin biologiske familie.

Læs hele Pennys historie her.

Dianne opdagede, at hun havde en søster

I november 2021 var Dianne Larson, 71, på vej til et juleshow, da et opkald fra hendes datter vendte op og ned på hendes verden. Ifølge en DNA-match på MyHeritage havde hun fået en ny halvsøster. Denne afsløring kom på et følelsesladet tidspunkt for Dianne, som for nylig havde oplevet en kaskade af sorg med tabet af sine to brødre, far, tante og onkel. Følelsen af at være alene var overvældende, og hendes nærmeste familie var svundet hurtigt ind i løbet af de seneste måneder. DNA-sættet, en betænksom gave fra hendes datter Saundra, blev oprindeligt brugt til at udforske fjerne familierødder. Men det gav Dianne en forbindelse, som hun havde længtes efter hele sit liv, og på et tidspunkt, hvor hun havde allermest brug for det.

Den pågældende halvsøster, Sarah Triplett, 74, var blevet adopteret, da hun var to år gammel, og havde også altid længtes efter at kende sin biologiske familie. Hendes liv havde været fyldt med spørgsmål om hendes oprindelse og potentielle søskende. Diannes mor, som havde en dyb kærlighed til børn, ville helt sikkert have budt Sarah velkommen, hvis hun havde vidst, at hendes mand havde endnu et barn. I mellemtiden havde Sarahs adoptivmor antydet, at hun havde søskende, men Sarah havde altid antaget, at de var fra hendes biologiske mors side.

Virkningen af denne simple gave – et MyHeritage DNA-sæt – viste sig at være livsforandrende. Fra den pludselige forbindelse, der blev etableret via en e-mail, til deres første følelsesladede møde i juli 2022, opdagede søstrene uhyggelige ligheder og interesser, der cementerede deres bånd. De har nu regelmæssig kommunikation og en fornyet følelse af familie, som også omfatter deres børn.

From the right: Sarah, Dianne, Saundra and Theresa

Fra højre: Sarah, Dianne, Saundra og Theresa

Gå ikke glip af Dianne’s fulde historie på vores blog.

Tina fandt sin far – og så en bror, han aldrig kendte til

Tina Hampton har altid sat spørgsmålstegn ved sandheden om sin biologiske familie. Tina blev adopteret som spæd og vidste meget lidt om sin far og hans side af familien. Det hele ændrede sig, da hun modtog et gratis MyHeritage DNA-sæt fra DNA Quest-projektet. I mellemtiden førte en anden generøs handling i julen – to DNA-sæt givet som julegaver til et søskendepar, der boede på Færøerne – til en anden forbløffende forbindelse: Tina opdagede en halvonkel, en søskende til hendes far, som hverken hun eller hendes far vidste eksisterede.

Tinas historie begyndte i 1968 i St. Louis, Missouri, hvor hun blev født og senere adopteret af sin tante og onkel på moderens side. Hendes fars identitet var et mysterium, indtil han pludselig dukkede op, da Tina var 44 år. At finde ham åbnede et kapitel i Tinas liv fyldt med spørgsmål om hendes oprindelse, men det var DNA-sættene – et pro bono og to som gaver – der gav svarene.

De uventede beskeder fra Færøerne viste sig at være fra børnene til hendes fars halvbror. Det viste sig, at hendes far havde endnu en søskende, som han aldrig havde mødt. Denne halvonkel, Sigmonder “Siggy”, havde ledt efter sine amerikanske slægtninge i over tre årtier. Gennem MyHeritages DNA-sæt kunne han endelig skabe forbindelsen. Tina, hendes far og hendes nyfundne onkel fik mulighed for at mødes og knytte et nyt bånd. Selvom hendes far døde kort tid efter denne genforening, har Tina nu en onkel, der minder hende om ham.

Tina og hendes far

Tina og hendes far

Læs hele Tinas historie her.

De bedste gaver bringer ikke bare glæde i et øjeblik – de forvandler liv. Udnyt vores Juletilbud på DNA hos MyHeritage og giv en gave, der kan starte et nyt kapitel i en persons liv.

Bestil et MyHeritage DNA-sæt – på tilbud nu!