Nyhed: Brug soldiagram som et anderledes stamtræ

Nyhed: Brug soldiagram som et anderledes stamtræ

Stamtræsdiagrammer er en glimrende måde at dele din forskning med familien samt vække familiehistorien til live. MyHeritage har et stort udvalg af skabeloner, du kan bruge til at lave smukke diagrammer og bøger ganske gratis. Du finder udvalget på din familieside med ganske få klik.

I dag præsenterer vi en skabelon til udvalget, soldiagrammet, der er en ny og innovativ måde at visualisere forfædrene i dit stamtræ.

Vi kalder skabelonen for ”soldiagram”, fordi hovedforfaderen, som du selv vælger, vises i midten omringet af adskillige generationer af efterkommere i koncentriske ringe. Man kan kalde skabelonen for en efterkommers fandiagram, men det er også unikt, da det kan indeholde billeder, og der er plads til et ubegrænset antal af generationer. Det nye soldiagram er designet til at udnytte pladsen effektivt, mens det er nemt at forstå. Har du en familiesammenkomst eller genforening i den nære fremtid? Så kan du medbringe et soldiagram eller flere og fortælle familien om jeres rødder.

Diagrammet ovenfor er lavet af vores grundlægger og administrerende direktør, Gilad Japhet, og det viser hans fars side af slægten (Japhet/Pat) – efterkommerne af hans tipoldefar. Klik her for at se PDF-versionen af Gilads diagram. Bemærk venligst at nulevende slægtninge kun nævnes med initialer for at beskytte deres privatliv. Du kan også beskytte dine slægtninges privatliv ved at ændre i diagramindstillingerne.

Udfordringen

Entusiaster indenfor familiehistorie er altid på udkig efter ideelle diagrammer, de kan medbringe til familiesammenkomster eller andre festlige familiebegivenheder. Et ganske almindeligt diagram med efterkommere, typisk vandret eller lodret, kan ende med at blive kæmpestort – alt for stort og upraktisk til begivenheder eller at have hængende på væggen (forudsat du ikke bor i et palæ). Indtil i dag har de populære diagrammer med efterkommere haft sine begrænsninger, da de ikke kunne rumme alle generationerne og indeholde personlige billeder.

Soldiagrammets fordele

Soldiagrammet er designet til at kunne rumme så mange efterkommere som overhovedet muligt på det mindste diagram. Det har plads til hundrede sågar tusinde af mennesker i et cirkulært og kompakt format, og det kan hænge på en almindelig væg. Soldiagrammet kan indeholde personlige billede i høj opløsning, hvilket gør det til det eneste fandiagram med fotografier, der findes. Dette unikke diagram findes kun hos MyHeritage, og det er kun dig, der kan generere det. Vi har desuden udviklet en algoritme, der kan komprimere soldiagrammet endnu mere. Algoritmen beregner hvert individs præcise position for at producere det mindst mulige diagram, mens ringenes rotation minimeres i forhold til drejningen, så efterkommere vil blive vist så tæt på deres forældre som muligt. Alt dette bliver gjort med øje for bevaring af tydeligheden selv på et meget kompakt niveau, og hvor kompakt det skal være, bestemmer du helt selv.

Inspirationen

Designet af soldiagrammet er inspireret af et stamtræsformat, som forskningsholdet hos MyHeritage faldt over adskillige gange, mens de var i gang med pro bono research i forbindelse med det jødiske samfund på Korfu i Grækenland. Diagramformatet, som vi opdagede, var blevet brugt i århundrede af de lokale, og vores forskere forstod formatets unikke fordele. Det geniale ved formatet er måden, hvorpå de forskellige segmenter i variable grader er placeret for hver person, hvilket afhænger af antallet af efterkommere han eller hun har, ligesom diagrammet med lethed kan forlænges over tid, i takt med at nye familiemedlemmer fødes.

MyHeritage demonstrerede fornylig soldiagrammet, mens vi genforenede Nata Gattegno, der er en 93årig holocaust-overlever fra Korfu. Hun troede, hun var alene i verden, men vores forskerhold opdagede en kusine, som Nata aldrig har kendt til. Videoen her fortæller ikke kun den gribende historie om Natas oplevelser under jødeudryddelserne, men også hvordan dette familiediagram kan vække glæde og spænding, når det bliver trykt og vist frem. Du kan se Natas familie i soldiagrammet cirka 3 minutter og 10 sekunder inde i videoen – det indeholder godt 900 slægtninge.

Soldiagrammet er gratis og tilgængeligt for alle MyHeritage-brugere.

Sådan skaber du et soldiagram

Gå ind under fanebladet ”slægtstræ” på din familieside hos MyHeritage. Vælg ”Print diagrammer og bøger” og klik derefter på ”Soldiagram”.

I ”Brugertilpas diagrammet”-sektionen vælger du diagrammets hovedforfader, indtaster diagrammets titel, vælger antallet af generationer der skal vises (udgangspunktet er alle generationer), og vælg fakta som skal optræde (ingen fakta, fødselsår og dødsdato, alle datoer samt steder for fødsel og død). Hvis hovedforfaderen havde mere end en ægtefælle, kan du vælge, hvilken ægtefælle der skal optræde i diagrammet.

Klik på “Forhåndsvisning af diagram” i bunden af skærmen for at skabe en forhåndsvisning. I forhold til andre diagrammer bliver soldiagrammet hurtigt lavet, du får muligheden for forhåndsvisning, justering indtil du er tilfreds og derefter genere en færdig PDF-fil. I ”Forhåndsvisning” kan du zoome ind og ud på diagrammet, ændre dets indstillinger eller generere det ved at bruge kontrolfunktionerne i toppen:

Under ”Indstillinger” kan du ændre alle diagrammets aspekter og få en forhåndsvisning af ændringerne. Her kan du også modificere flere indstillinger såsom tekststørrelse og personlige fotografier (som udgangspunkt sat til Store for begge), graden af diagrammets kompakthed samt inkludering af ægtefælle eller ej (ved fravalg optræder kun slægtninge med blodrelationer).

Diagrammets kompakthedsindstilling giver dig kontrollen over, om du vil prioritere kompakthed eller tydelighed. Mindre kompakte diagrammer kan være tydeligere i udseendet, men kræver mere plads ved printning. ”Ekstrem” kompakthed giver det mindst mulige diagram, men bemærk at sådan et diagram kan ende med at være svært læseligt, da børn kan ende med at blive placeret længere væk fra deres forældre.

Når du er tilfreds med diagrammet, trykker du på ”Generer diagram (PDF)” og venter, mens PDF-filen oprettes. Du kan derefter downloade det på din computer, og det bliver automatisk sendt til dig i en e-mail. Du kan selv printe det derhjemme, bruge et professionelt trykkeri eller sende en kopi til din familie. Vi har også en plakattrykningstjeneste, hvor du kan bestille en flot plakat med dit stamtræ, hvorefter det leveres til dig med international forsendelse. Vi tilbyder en vifte af papirtyper (heriblandt standardpapir, foto med mat overflade, foto med glitrende overflade, vinyl og kanvas) med størrelser op til 107 CM og laminering som tilvalg.

Tips

 • Læg så mange personlige fotografier ind i dit stamtræ som muligt. Dette puster liv i dit stamtræ, ligesom billeder gør dit soldiagram meget med attraktivt.
 • Er du ny bruger hos MyHeritage? Opret en profil på hjemmesiden og læg dit stamtræ op som GEDCOM-fil, hvorefter du hurtigt kan komme i gang med at skabe et soldiagram med din familie.

Vi ønsker dig en rigtig god fornøjelse med at skabe soldiagrammer med din familie!

Vi vil rigtig gerne høre dine succeshistorier med soldiagrammer. Send en mail til stories@myheritage.com.

Kommentarer

E-mail-adressen holdes privat og vises ikke

 • Peter Olsen

  6. juli 2016

  Er det muligt at gå tilbage til det oprindelige diagram, eller bevares det tilgængeligt?

  • Kasper

   8. juli 2016

   Hej Peter

   Du kan selv frit vælge i mellem forskellige diagramskabeloner, hvoraf soldiagrammet er det ene. Dit stamtræ, som det ser ud på din familieside, kan kopieres og overføres til forskellige diagrammer, der kan printes ud – det oprindelige diagram forbliver gemt på din familieside.

   Mange hilsner

   Kasper

 • Pia Marian Nielsen

  10. juli 2016

  Jeg var for sjov inde for at se mit soldiagram. Nu har jeg fået en mail Blue Snap med en kvittering, et beløb på Euro…ca 124,-??????????

  VIGTIGT: Kvitteringen bør vises i en skrifttype med fast bredde. (Courier)
  *** SVAR VENLIGST IKKE PÅ DENNE E-MAIL, DA ADRESSEN EJ TJEKKES ***
  SE HERUNDER FOR KONTAKTINFORMATION
  **************************************************************************
  Kære Pia Marian Nielsen,

  Tak for dit seneste køb gennem BlueSnap.com Online Store, autoriseret sælger af MyHeritage Ltd..
  Skulle du have nogen produktrelaterede eller tekniske spørgsmål til produktet, er det kun producenten som kan tilbyde den rette service, og vi beder dig venligst kontakte
  Navn:MyHeritage Ltd.
  E-mail:support@myheritage.com
  Hvis du kontakter varens producent, vær venligst tålmodig og giv ham 2 arbejdsdage til at svare.
  Hvis sagen ikke er løst efter to dage, vil vi hos BlueSnap med glæde assistere dig direkte. Skulle du have en forespørgsel til kundeservice angående dette køb, besøg da venligst:
  http://www.bluesnap.com/jsp/escalate_issue.jsp?ref=81295111
  Vi har modtaget din bestilling, og din transaktion er blevet godkendt

  Kan det have noget med soldiagrammet at gøre.?? Jeg har ikke bestilt noget, ville kun se.

  Mvh Pia Nielsen

  • Kasper

   21. juli 2016

   Kære Pia

   Kunne du måske have komme til at klikke på bestillingen, da du kiggede på diagrammet? Du kan følge linket i meddelelsen og afbestille ordren.

   Venlig hilsen

   Kasper

 • Svend

  11. juli 2016

  Kommer det også til PC versionen under diagrammer?

  Mvh. Svend

 • Inger

  16. juli 2016

  Det kalder jeg et flot diagram.
  Hilsen Inger