Hils på MyHeritage: Marianne

Hils på MyHeritage: Marianne

Marianne Melcherts er født i Holland. Til daglig arbejder hun i MyHeritage-kundeservice, hvor hun har været en del af holdet siden 2010.

Marianne Melcherts.

Marianne Melcherts.

Hun fortæller, at det føles som en evighed, hvor tiden bare er fløjet.

Allerede som barn var Marianne interesseret i at finde sine rødder. Hun voksede op i en lille, hollandsk landsby mellem Amsterdam og Utrecht. Mariannes fritidsinteresser bestod af historie og arkæologi. Samtidig kom hun fra en belæst familie, så læsning var en stor del af hendes barndom. Og som helt lille læste hun ofte bøger om historisk forskning.

Fotografier af familiens forfædre hang på væggene inde i stuen hjemme hos forældrene. På billederne var Mariannes bedsteforældre, oldeforældre og sågar hendes tipoldefar. Som barn var Marianne bjergtaget af menneskerne på billederne og nysgerrig efter at lære mere om dem.

Mine forfædre på min fars side kom fra Friesland, der er den nordligste provins i Holland, og på nogle af billederne bærer kvinderne den traditionelle klædedragt. Jeg husker, at min far og bedstefar tale frisisk sammen. Jeg er meget stolt over min hollandske arv.

marianne-ancestors

Fotografi af Mariannes oldemor, Luurtske Durks Hijlkema, og oldefar, Lolle Rimmers Hijlkema.

Marianne var for en del år siden medlem af bestyrelsen for Det Hollandske Forum, der arrangerede kulturelle begivenheder for hollandske erhvervsfolk i Israel. De modtog ofte henvendelser fra virksomheder, der var på udkig efter medarbejdere, som kunne tale hollandsk. En dag fik Marianne øje på en stillingsannonce for et job hos MyHeritage, og da hun havde læst den, vidste hun straks, at stillingen passede som fod i hose til hende. Marianne satte sig ind i MyHeritage ved at hente Family Tree Builder programmet, som hun blev glad for. Hun var begejstret for programmets funktioner og virksomhedens forretningsområde, der matchede hendes egne interesser. Så Marianne sendte en ansøgning – resten er historie.

Det er ikke en overraskelse for mig, at jeg endte her hos MyHeritage!

Marianne husker, hvordan hendes forældre reagerede, da hun startede med at arbejde her. Hendes mor sagde, at ”det kommer slet ikke bag på mig!”

MyHeritage kundeserviceafdelingen består af over 25 medarbejdere, der alle kommer fra forskellige baggrunde og lande.

Da vi er et internationalt team, kan vi yde en personlig service på mange forskellige sprog. Alene det faktum at MyHeritage-brugere kan tale med os på deres modersmål er en stor fordel. Der er også en meget positiv og kreativ energi i og omkring arbejdspladsen, og venskaber opstår mellem os. 

Marianne har mange ansvarsområder som seniormedarbejder i kundeserviceafdelingen. Hun står for at besvare henvendelser fra hollandske brugere på deres eget sprog, ligesom hun oplærer nye servicemedarbejdere. Hun er også involveret i andre store projekter såsom DNA-matchningstjenesten, vi lancerede for nylig.

Marianne husker især et projekt, der brændte sig fast i hendes erindring. Hun arbejdede med et pro bono projekt, der gik ud på at finde arvingerne til genstande, nazisterne havde konfiskeret fra folk under Anden Verdenskrig.

I 2013 læste vores grundlægger og administrerende direktør, Gilad Japhet en artikel om kompensation til jøder, der fik konfiskeret deres ejendom før og under krigen. Artiklen beskrev en særlig fond, der havde til formål at finde arvingerne til ejerne af flere end 45.000 grunde, huse, butikker og fabrikker i det tidligere Østtyskland. Efterkommerne til ejerne af disse ejendomme har krav på kompensation.

Gilad tog initiativ til et projekt, der udnyttede de forskellige ressourcer i MyHeritage til at finde menneskerne, som var de oprindelige indehavere af ejendomsretten samt deres efterkommere. Vores database med millioner af stamtræ og milliarder af digitaliserede, historiske dokumenter samt vores matchningsteknologier gjorde projektet muligt.

Gilad nedsatte en arbejdsgruppe, der skulle køre projektet, og Marianne var én af dem, der blev spurgt, om hun ville være med. Hun hjalp med at finde mulige efterkommere til ejerne, ligesom hun kontaktede hundredvis af MyHeritage-brugere, hvis stamtræ indeholdte deres navne. For Marianne var projektet lidt af en oplevelse.

Projektets formål var at opnå retfærdighed. De folk, vi tog kontakt til, var meget taknemmelige for, hvad vi gjorde. De skrev ofte til os med deres personlige historier, minder om personen vi søgte efter, og som regel fulgte der et fotografi med. Det var et projekt, som stod mit hjerte nært, og det viste mig, at MyHeritage er en teknologisk virksomhed med et personligt og menneskeligt præg.

Et af de fotografier som Marianne modtog fra en MyHeritage-bruger, der viser brugerens forfædre.

Et af de fotografier som Marianne modtog fra en MyHeritage-bruger, der viser brugerens forfædre.

Mariannes egen familieside på MyHeritage bliver i øjeblikket administreret af tanten, som bruger mange timer på at forske i familiens historie. Deres stamtræ har i dag mere end 3.000 mennesker, og det er veldokumenteret med familiebilleder, historiske dokumenter og optegnelser.

I sit daglige virke hvor Marianne hjælper mange brugere på vej i deres rejse tilbage i familiens historie, er hun faldet over nogle råd til nybegyndere:

  • Udnyt vores platform med dertilhørende funktioner til at forske i din families historie: MyHeritage-hjemmesiden, Family Tree Builder og vores app til smartphones
  • Betragt slægtsforskning som en lidenskab
  • Del din familiehistorie med dine slægtninge
  • Samarbejd med andre MyHeritage-medlemmer for at opdage samt lære mere.
  • Brug slægtsforskning til at forstå hvem du er i dag