12 sjove slægtshistorie-aktiviteter for familien

Har du overvejet at indarbejde sjove slægtshistoriske aktiviteter i dine familieplaner for 2021? Uanset om du er i karantæne derhjemme alene eller interagerer med familiemedlemmer ansigt til ansigt, er der måder, du kan få forbindelse med familien, hvor som helst i verden, ved at udforske din slægtshistorie kreativt!

En kombination af teknologi og slægtshistorie kan bringe os sammen på meningsfulde måder, selv når vi er adskilt. Her er 12 sjove slægtshistorie-aktiviteter du kan lave virtuelt eller personligt med familien.

Personlige samtaler eller videochat i realtid

Historietid

Folk i alle aldre kan lide at høre historier. Du kan dele de samme familiehistorier med både unge og gamle familiemedlemmer. Planlæg et tidspunkt, hvor familiemedlemmer kan mødes på et videoopkald eller personligt for at høre og dele familiehistorier. Når du beslutter, hvilken historie du skal dele, skal du tænke på en, der ville være sjov for alle. Hvis der er andre, der har historier at dele, skiftes I. Tænk på rekvisitter, du kan bruge til at gøre historien mere visuelt engagerende. Glem ikke at optage historietiden, så dine historier kan nydes af kommende generationer.

Family Tree Bingo

Planlæg en familiebingo-aften! E-mail en invitation til alle deltagere til at se dit MyHeritage slægtstræ. Lad hver person oprette sit eget bingo-kort med navne på forfædre fra træet. Hver person skal medbringe små genstande, såsom mønter, rosiner eller firkantede stykker papir, der skal bruges som markører til spillet. Som vært bliver du nødt til at have en beholder eller pose med hver forfædres navn på et lille stykke papir. Når du trækker et navn, skal du kalde det ud, og alle, der har navnet på deres kort, markerer det. Selvom spillet er virtuelt, kan du stadig have præmier. Præmier kan f.eks. omfatte et en-til-en telefonopkald med bedstemor og/eller bedstefar eller en overraskelse i posten.

Familietriviaspil

Der er mange trivia-spilformater at vælge imellem. Denne aktivitet kan tage form af Trivial Pursuit, Jeopardy eller ethvert andet trivia-spil, som din familie synes er sjovt. Du kan vise spillet med en plakat eller PowerPoint-præsentation. Træk på fakta, kilder, fotos eller historier fra dit MyHeritage-slægtstræ for at komme med dine spørgsmål. Hvis de familiemedlemmer, der deltager, ikke er bekendte med din families historie, skal du holde spørgsmålene enkle. Hvis de ved meget om din families historie, så gør du spørgsmålene mere vanskelige. Du kan også have præmier til dette spil.

Kasse med genstande

Vælg en forfader, du vil fremhæve. Saml genstande, der repræsenterer historier fra den forfædres liv, og læg dem i en kasse. Bed børn eller familiemedlemmer om at vælge en genstand fra kassen, og fortæl historien, der er knyttet til genstanden. Sørg for at optage det, så de delte historier kan bevares.

Vis og fortæl

Saml familiefotos eller arvestykker, og organiser et familieopkald eller en videochat-session for at vise og fortælle, hvad du ved om disse genstande. Hvis andre ønsker at deltage, skal alle medbringe et arvestykke eller foto til at vise og fortælle om. Og igen må du ikke glemme at optage opkaldet.

Interview familiemedlemmer

Vælg et familiemedlem, som du vil lære mere om, og planlæg et tidspunkt, hvor de skal interviewes og optag interviewet. Sørg for at lave en liste på forhånd med spørgsmål du kan stille, for at hjælpe dig med at holde orden og få mest muligt ud af den tid, I har sammen. Få nogle flere gode tip til, hvordan du interviewer familiemedlemmer i Grundlæggende om slægtsforskning 1. afsnit: Sådan interviewer du slægtninge.

Aktiviteter, der kan laves separat og derefter deles

Madlavningsshow

Bed hver familieenhed eller enkeltperson om at vælge en familieopskrift. De optager derefter sig selv mens de laver opskriften trin for trin og de deler det, de ved om opskriften, og den eller de personer, der oprindeligt lavede den. Videoen kan sammensættes af en kontinuerlig optagelse eller en række klip sammensat ved hjælp af en simpel filmfremstillingsapp. Del den færdige video med alle andre familiemedlemmer. De vil nyde at lære at lave familieopskrifter og prøve dem!

Gendan gamle familiefotos

Bed hver familie eller enkeltperson om at vælge et gammelt familiefoto at genskabe. Hvis de ikke allerede har et, kan du sende dem et. Når fotoet er genskabt, kan hver familie sende det originale foto sammen med det genskabte foto til alle andre.

Opret en familieplayliste

Vi har alle yndlingssange, og det havde vores forfædre også! Bed familiemedlemmer om at dele deres yndlingssang, og bed de ældste familiemedlemmer om at dele en yndlingssang fra deres forældres eller bedsteforældre. Det er okay, hvis de kun husker kunstneren, eller endda bare en genre. Du kan også vælge sange, der var populære på jeres forfædres tid og sted! Opret en playliste med alle disse sange, og del den med andre familiemedlemmer. Når du lytter til den med familien, kan du gøre det til en leg og få medlemmer til at gætte, hvis yndlingssang det er.

Kilder til historier

Saml kilder til flere forfædre du har gemt på MyHeritage. Send derefter e-mail med alle kilderne til en forfader til hver person eller familieenhed. De vil gennemgå kildedetaljerne og skrive en novelle (så kort som et par sætninger eller så lang som en side) om denne forfader. Derefter kan alle sende hinanden deres historier.

Ansigt til ansigt

Lær og spil spil

Oplev traditionelle spil fra dine forfædres hjemlande og tidsperioder. Spil dem sammen med din familie!

Lær en forfædres færdigheder

Opdag de færdigheder, dine forfædre havde, ved at lede efter spor i dokumenter, fotos eller historier om dem. Du kan også overveje tidsperioden og stedet, hvor de boede. Eksempler på færdigheder, som dine forfædre måske har haft, kunne omfatte: sæbefremstilling, fremstilling af stearinlys, vask af tøj med et vaskebræt, træskæring, spille et instrument eller en sport, maleri, keramik, overlevelsesevner, konservering af mad, kano, cykelreparation, dans , strikning, syning og så videre.

Hav det sjovt og gør de gamle minder til nye sammen!