Expert i historiske optegnelser, Mike Mansfield, deler sin historie

Expert i historiske optegnelser, Mike Mansfield, deler sin historie

Har du nogensinde spekuleret over, hvordan MyHeritage SuperSearch™ finder den rigtige optegnelse du har brug for blandt de mere end 9,7 mia. historiske optegnelser i vores arkiv? Eller om magien bag en Record eller Smart Match™? Svaret finder du i MyHeritage’s indholdsteam. Teamet udgiver nye historiske optegnelsessamlinger og håndterer de eksisterende samlinger for at forbedre brugeroplevelsen. Vi fik mulighed for at sætte os ned med vores helt egen Mike Mansfield, Director of Content at MyHeritage, og spørge ham om optegnelsessamlinger hos MyHeritage, og hvordan hans passion for slægtsforskning påvirker hans daglige liv.

Fortæl os mere om indholdsteamet. Hvordan bliver indhold udgivet?

Indholdsteamet består af tre forskellige grene af aktiviteter. Først og fremmest er der Russ, Chief Content Officer. Russ kontakter arkiver, institutioner og partnerorganisationer i hele verden for at diskutere opkøb og samarbejdsprojekter.

Jeg er Director of Content Operations. Når Russ har en kontrakt på plads, arbejder jeg sammen med Russ og teamet i Utah for at lave en plan og beslutte alle niveauer af indholdsbehandling. Nogle gange visualiserer jeg indholdsbehandlingen som et olieraffinaderi. Vi lader indholdet køre gennem forskellige rør, og på hver skillevej anvendes forskellige behandlinger. Nogle gange får vi indhold, som næsten er klar til at blive offentliggjort. Andre typer indhold kan tage år, måske endda et årti, at offentliggøre.

Tal er produktchef og er stærkt engageret i planlægning af alle infrastrukturprojekter samt søgnings- og indholdssystemprojekter.

From left, Tal Erlichman, Mike Mansfield and Russ Wilding

Fra venstre: Tal Erlichman, Mike Mansfield og Russ Wilding

Det der er vidunderligt ved indholdsteamet hos MyHeritage, er den måde hvorpå vi udnytter slægtstrædata til at hjælpe med vores indholdsbehandling. Vi opretter algoritmer, som graver i vores slægtstrædata for at hjælpe med alle typer dataformål. I mange af vores dataindsamlinger er køn f.eks. ikke angivet, men dette er yderst hjælpsomme oplysninger at inkludere i SuperSearch™. Kønsdata hjælper også virkelig med at fastslå begrebet husstandsdata. MyHeritage besluttede at oprette en algoritme, vi kalder vores “gender deducer”. Baseret på data fra 45 millioner slægtstræer kan vi udlede et køn fra et indeks baseret på deres navn, land og kultur. Gender deducer anbefaler dog ikke et køn for fornavne der har et tvetydigt køn.

Hvad førte dig til at arbejde for MyHeritage?

Helt tilbage i min gymnasietid havde jeg allerede to konkurrerende interesser; datalogi og teknologi, samt historie og slægtsforskning. Det fortsatte på Brigham Young University, hvor jeg tog mange fag om slægtsforskning og overvejede endda i en periode at blive en professionel slægtsforsker. I sidste ende besluttede jeg at tage den teknologiske rute og færdiggjorde min uddannelse med en grad i datalogi.

Brigham Young University Campus, 2007

Brigham Young University Campus, 2007

Lige efter jeg blev færdig på universitetet, var mit første job at skrive software til en CD-ROM-publikation. Det var 1994, og internettet var stadig generelt ikke forstået så godt rundt om i verden. De fleste virksomheder stolede på CD’ere for at offentliggøre deres data. Mange af vores kunder var store advokatfirmaer og store virksomheder, der skulle offentliggøre store mængder data.

Jeg fik derefter muligheden for at tage en søge- og indholdsrolle på et andet slægtsforskningsfirma, hvor jeg kunne anvende min viden om søgesystemer på data som historiske optegnelser. I slutningen af 90’erne, da abonnementer online blev mere udbredt, begyndte vi at overveje at lægge samlingerne online.

Jeg husker at sidde i et møde, hvor vi kom op med denne idé om at forsøge at lægge US Federal Folketælling-billeder online og derefter oprette indekser, så folk kunne søge indekserne og derefter finde billederne. Der var tidligere lavet indekseringsarbejde, men ingen havde nogensinde bragt de to sammen, og slet ikke på den skala der blev overvejet for projektet. Jeg ser nu tilbage på hvordan det var en vigtig industriudvikling. Det grundlagde virkelig det som er blevet en standard i vores branche om at have onlineadgang til indekser, der forbinder brugerne direkte tilbage til de digitale billeder.

Hvor langt tilbage har du fundet slægtninge, og hvor langt tilbage går dit slægtstræ?

Jeg har fundet det meste af mine slægtninge med mit efternavn – Mansfield – som kommer fra Surrey, England, og jeg kan spore mine forfædre tilbage til 1600’erne.

Min mest karakteristiske slægtning er imidlertid min mors far, Thomas Joseph Griffiths, som blev født i Wales.

Thomas Joseph Griffiths, Mike's grandfather

Thomas Joseph Griffiths, Mikes morfar

Hans far var en kulminearbejder, og han arbejdede allerede selv som minearbejder. Men i en alder af 20 år, besluttede han at forlade sin familie og emigrere til USA.

Jeg kan ikke sige hvordan betingelserne var der, i modsætning til det han håbede at finde i USA, men jeg beundrer hvordan han rejste alene som ung mand, forlod sin familie og alt hvad han kendte til derhjemme for noget helt ukendt. Jeg lykkedes med finde flere informationer, for eksempel hed skibet Aquitanien, og han ankom til Ellis Island den 26. januar 1928.

The RMS Aquitania

RMS Aquitania

På optegnelsen over passagererne der ankom med skibet, viser det sig, at han var på vej til Provo, Utah for at være sammen med sin bror som allerede boede der.

Arrival Record of Thomas Griffith, from the Ellis Island and Other New York Passenger Lists, 1820- 1957

Disse indvandrere havde virkelig meget mod da de forlod deres hjem. Selv om han var i stand til at kommunikere via breve, tror jeg ikke at han nogensinde så sine forældre igen.

Hvad skiller sig ud ved at arbejde hos MyHeritage?

Dette er noget jeg ofte taler om – det brede internationale publikum. I modsætning til andre slægtforskningsplatforme og tjenester, der overvejende fokuserer på Nordamerika, er langt de fleste brugere af MyHeritage fra andre steder end Nordamerika.

Desuden er antallet af sprog, som vores hjemmeside og tjenester understøtter, helt utroligt. I modsætning til andre slægtforskningsplatforme er vores hjemmeside tilgængelig på 42 forskellige sprog. De fleste andre platforme har mindre end 10. At vide at vi har en så bred international rækkevidde, har været utrolig givende.

Det har også været sjovt for mig personligt. Jeg har meget skandinavisk arv fra Norge, Sverige og Danmark. At kunne opdage Smart Matches™ og nu DNA-matches med fjerne fætre og kusiner der bor der, er vidunderligt. Du ville ikke få den samme oplevelse på nogen anden platform.

På trods af at MyHeritage DNA kun har været tilgængelig i få år, har den oplevet enorm vækst og tilbyder nu en utrolig sofistikeret DNA-matching-teknologi og kromosombrowser. At få vist hvordan du er beslægtet med din fjerne familie der bor i Norge, kan være både en sjov og nyttig måde at udvide dit slægtstræ på og give dig flere oplysninger om din familie. Når jeg modtager en forbindelse via en DNA-match, er der et andet niveau af spænding og følelse af direkte slægtskab.

Er der en særlig samling som du er mest stolt af?

Jeg er mest stolt af Sveriges Husholdningsundersøgelsesbøger. Det er et projekt der faktisk er blevet forsøgt af andre slægtsforskningsfirmaer, men uden succes.

Når vi får billedsamlinger skal de indekseres eller transskriberes. Til dette projekt arbejdede vi med svenske slægtsforskere, der var specialuddannet i svensk paleografi, for at tilbyde en signifikant træning til et hold på over 700 personer, som hjalp os med at indeksere disse optegnelser.

Vi takker Mike for hans tid med at forklare os indholdsteamets flotte arbejde, samt at dele lidt fra hans passion for slægtsforskning og familiehistorie. At søge i MyHeritage-samlingerne for historiske optegnelser med SuperSearch™ er den bedste måde at finde flere oplysninger om dine forfædre og familiehistorie. Forsøg dig med at søge i samlingerne og fortæl os i kommentarfeltet nedenfor, hvad du fandt!