Daniels Favoritter: 10 MyHeritage-funktioner vores ekspert i slægtsforskning ikke kan leve uden 

Daniels Favoritter: 10 MyHeritage-funktioner vores ekspert i slægtsforskning ikke kan leve uden 

Jeg elsker at bruge MyHeritage til at registrere og holde styr på mit slægtstræ – og ikke kun fordi jeg arbejder hos MyHeritage! Som slægtsforsker med årtiers erfaring, kan jeg ærligt sige, at platformens innovative funktioner sparer mig masser af tid og arbejde og hjælpe mig med at finde viden og opdagelser, som jeg måske ikke ellers havde fundet.

Tilmeld dig MyHeritage i dag for at bruge alle disse funktioner og meget mere

I dette indlæg vil jeg introducere dig for nogle af mine yndlingsfunktioner på MyHeritage – dem jeg vender tilbage til igen og igen for at få hjælp til min forskning – i tilfældig rækkefølge.

1. Konsekvenskontrol

Jeg anser Konsekvenskontrol for at være en af de bedste værktøjer på MyHeritage. Konsekvenskontrol gennemgår al den fakta jeg tilføjer på træet og søger efter mulige fejl. Nogle gange, når jeg transskriberer optegnelser ind på træet, opdager jeg ikke at årstallene jeg indtaster er forkerte eller har stavefejl. Konsekvenskontrol kan give mig 36 forskellige fejlrapporter, der kan advare mig om de mulige fejl jeg har lavet, når jeg importerer eller indtaster informationer.

F.eks. kan den se, om fødselsdatoen på et barn går forud fødselsdatoen for barnets forældre, eller barnet fødes længe efter en forælders død. Et andet eksempel er når der er en stor aldersforskel mellem ægtefæller eller et barn fødes til en forælder, som virker for ung. Konsekvenskontrol vil også spotte, når nogen er højt oppe i årene og jeg måske har glemt at markere dem som afdød.

The Consistency Checker

Konsekvenskontrol

Du kan tilgå Konsekvenskontrol fra Slægtstræ-fanen på din familieside. Lær mere om, hvordan man bruger den i denne artikel fra vidensbanken: Hold dit slægtstræ korrekt med Konsistenstjek

2. Relationsrapport

Jeg elsker den her, da den hjælper mig med at besvare alle spørgsmålene fra mine slægtninge om, hvordan de er beslægtet med mig eller andre i familien. Det sjove er, at de bliver ved med at stille de samme spørgsmål igen og igen – og hvem kan bebrejde dem, når svaret på spørgsmålet typisk er “hun er din bedstefars onkels kusines tipoldedatter” eller bare “hun er din grankusine”?! Men relationsrapporten kan hjælpe ved at give dem en klar, visuel graf, som forklarer hvert trin mellem to individer, og det gør det nemmere for dem at forstå deres relation. Jeg er glad for, at jeg kan printe rapporten eller gemme den som en PDF, så jeg kan dele det med dem næste gang de spørger.

An example of a relationship report

Et eksempel på en relationsrapport

Du kan tilgå relationsrapporten ved at klikke på “Mere” under fanen Slægtstræ og vælge den fra menuen, og herefter indtaste navnene på dem, hvis relation du ønsker at kortlægge. Du kan herefter downloade grafen som en PDF eller printe den ved at klikke på ikonerne i øverste højre hjørne.

Derudover, hver gang du ser en persons relation til dig i grå med en stiplet linje, kan du klikke på den for at se et diagram over den persons relation til dig.

3. PedigreeMap™

Den næste funktion jeg elsker er PedigreeMap™. Denne funktion lader mig se de steder, hvor betydelige begivenheder fandt sted i mine forfædres liv, såsom fødsler, dødsfald og vielser – selv fotos, der er taget på steder jeg har markeret som værende fra et bestemt sted.

PedigreeMap™

PedigreeMap™

Filterfunktionen på PedigreeMap™ lader mig se kortet med nåle for hele min familie, min nærmeste familie, kun forfædre, eller alle i mit slægtstræ, lige ned til hvert land samt hver by og landsby i det pågældende land. Funktionen giver mig også en liste over alle, der er relateret til et bestemt sted, og advarer mig endda, hvis der er en fejl eller manglende konsistens på lokationen.

Så PedigreeMap™ hjælper mig med at sikre, at mine informationer er nøjagtige, men derudover, så giver den mig også et indblik i, hvorfor min familie er forbundet på den her måde, især når vi ved, at vores forfædre ikke rejste særligt langt for at gifte sig.

Du kan finde PedigreeMap™ ved at klikke på “Mere” under fanen Slægtstræ på navigationslinjen.

4. Tidslinje for slægtstræ

Ved at bruge denne funktion kan jeg bygge en tidslinje for min familie hele 9 generationer tilbage for ethvert individ i mit træ. Dette hjælper mig med at forstå denne persons liv i konteksten af de begivenheder, der skete i deres levetid, uanset om det var historiske begivenheder eller fødsler og dødsfald i familien. Den kortlægger den alder personen havde da de fik børn i et letforståeligt og visuelt format.

Accessing options from Family Tree Timeline

Muligheder på tidslinjen for slægtstræet

Tidslinjen for slægtstræet hjælper mig med nemt at spotte, hvis jeg har indtastet en persons fødsels- eller dødsdato forkert eller der er manglende information.

Læs mere om at bruge slægtstræets tidslinje i denne artikel i vidensbanken: Udforskning af dit Slægtstræets Tidslinje

5. Photo Discoveries™

Det kan helt sikkert være sjovt at tilføje en helt ny gren på dit slægtstræ med Instant Discoveries™, men som en slægtsforsker, der foretrækker selv at tilføje informationer til mit træ, er jeg langt gladere for Photo Discoveries™.

Photo Discoveries™ kan finde personlige billeder af folk, der allerede findes i mit slægtstræ – nogle gange folk, hvis ansigter jeg aldrig har set før. Nye billeder som disse er helt klart værdifulde fund. Jeg er glad for, at jeg kan gennemgå billederne én efter én og vælge dem, jeg vil tilføje til mit træ.

Du kan se dine Photo Discoveries™ ved at vælge “Instant Discoveries™” under fanen Opdagelser på navigationslinjen, og derefter klikke på Photo Discoveries™-fanen på toppen af siden.

6. Fototagger

Dette er en relativ ny funktion på MyHeritage og wow! Den er fantastisk!

Fototagger giver mig mulighed for, at tagge op til 25 billeder af den samme person på få sekunder. Som en, der ejer hundredevis af billeder af de samme tætte familimedlemmer, er det enormt nyttigt for mig at få deres ansigter genkendt og tagget på disse billeder.

Photo Tagger

Fototagger

For en mere detaljeret artikel om at tagge dine billeder individuelt eller med Photo Tagger, kan du læse artiklen Tagging af fotos: Sådan tagger du fotos og beriger dit slægtstræ på MyHeritage fra vores Vidensbase.

7. Record Matches

Der er en meget simpel årsag til, at jeg elsker denne funktion: Jeg er doven. Record Matches gør mit liv så meget nemmere, da det mindsker behovet for at aktivt søge efter optegnelser, der nævner individer på mit slægtstræ. Alt jeg skal gøre er at kigge på træet, klikke på de brune ikoner, der hvor de dukker op, og gennemgå de optegnelser, som algoritmen har fundet til mig helt automatisk.

Record Match-ikonet på en persons profilkort

Record Match-ikonet på en persons profilkort

Mens jeg generelt stoler på historiske optegnelser mere end andre menneskers slægtstræer, så bør de stadig tages med et gran salt. Nogle gange indeholder selve optegnelsen fejl, eller Record Matchet er forkert og giver mig en optegnelse af en person med det samme navn, som blev født eller døde det samme sted. Det er meget vigtigt at læse og gennemgå disse optegnelser for at sikre, at de omhandler den rigtige person.

8. Udforsk denne person

Hvis du vil være mindre doven, så er der en anden funktion, som du måske vil kunne lide: Linket med “Udforsk denne person”, der findes på det venstre profilpanel på hvert individ i dit træ.

“Udforsk denne person” på profilpanelet

“Udforsk denne person” på profilpanelet

Denne funktion ører automatisk en søgning ved at bruge de vigtigste detaljer om denne person, hvilket sparer dig besværet ved selv at skulle indtaste informationen i søgeformularen. Jeg anbefaler at give denne funktion et forsøg, hvis du ikke får nogen gode Record Matches for en specifik person, da søgningen nogen gange finder resultater, som Record Match-algoritmen ikke var “selvsikker nok” til at vise dig, men som faktisk er relevant for denne person.

9. Census Helper™

Apropos at spare tid når man søger i historiske optegnelser efter sine familiemedlemmer, hvorfor så ikke prøve Census Helper™?

The Census Helper™

Census Helper™

Dette er et super nyttigt værktøj, der scanner dit træ og laver en liste over individer, der sandsynligvis indgår i en bestemt folketælling. Census Helper™ dækker over folketællinger fra USA, Storbritannien, Canada, Irland, Skotland, Danmark, Norge og Frankrig, og den er super nem at bruge. Alt du skal gøre er at klikke på “Udforsk”-knappen for nogen på listen for at søge efter denne person i den relevante folketælling.

10. Etiketter til DNA-matches

Endelig vil jeg gerne nævne vores fantastiske etiketter til DNA-matches.

Labeled Shared DNA Matches

Etikker med delte DNA-matches

Med denne funktion kan jeg gruppere mine matches efter forskellige grene på slægtstræet. Dette gør det meget nemmere for mig at gætte, hvilken gren af træet som de ukendte DNA-matches tilhører, for når jeg kigger på mine delte matches med det mystiske match, så kan jeg se alle de etiketter, jeg har tildelt de delte matches og finde mønstre med det samme. Så er jeg er klar til at kigge på det nye match’s anetavle og kontakte den person, så vi kan finde ud af, hvilken forfader vi har til fælles.

MyHeritage har en masse gode funktioner, så det var svært at vælge bare 10 – og da vi konstant opfinder nye, er der altid flere og flere at vælge mellem! Jeg håber, at denne artikel har hjulpet med at introducere dig til nogle funktioner, du måske ikke har afprøvet endnu, eller kigge på dem, du allerede kendte til.

Tilmeld dig MyHeritage i dag for at nyde alle disse funktioner og meget mere!

Daniel Horowitz er ekspert i slægtsforskning hos MyHeritage. Daniel har slægtsforsket siden 1986 og var lærer samt redaktør for slægtsforskningsprojektet “Searching for My Roots” i Venezuela i 15 år. Han var bestyrelsesmedlem hos International Association of Jewish Genealogical Societies (IAJGS) i 10 år. Han er nu involveret i flere crowdsourcede digitaliserings- og transskriberingsprojekter, og har en bestyrelsespost hos Israel Genealogy Research Association (IGRA). Daniel har arbejdet hos MyHeritage siden 2006 og hjulpet slægtsforskningsforeninger, bloggere og pressen, samt deltaget og afholdt forelæsninger på konferencer rundt omkring i verden.