Vi introducerer MyHeritage DNA

Vi introducerer MyHeritage DNA

Vi er glade for at kunne annoncere lanceringen af MyHeritage DNA, der er vores nye, globale testservice med fuld integration i MyHeritage. Dette er en kæmpe nyhed: Fra i dag tilbyder vi en nem og brugervenlig DNA-testpakke, du kan bruge derhjemme til få penge, hvorefter du kan gå på opdagelse i vigtige familiehistoriske informationer, som kan fortælle dig mere om din oprindelse.

Bestil en MyHeritage DNA-pakke i dag så du kan gå på opdagelse i din etniske oprindelse – og finde nye slægtninge.

 

DNA page

Om MyHeritage DNA-pakken

Menneskekroppen består af celler, der har vores arvemateriale, også kendt som DNA, med en unik, genetisk optegnelse inde i sig. MyHeritage DNA-pakken giver dig muligheden for at teste din DNA, så du kan opdage nye kapitler i din familiehistorie.

MyHeritage DNA-pakkens indhold

MyHeritage DNA-pakkerne kan købes nu til en særlig introduktionspris på $79 + forsendelse (forsendelsesprisen varierer fra land til land). Besøg MyHeritage DNA for at bestille din testpakke. Du kan følge din testpakkes forløb på MyHeritage gennem hele processen.

Din pakke indeholder instruktioner om, hvordan du kommer i gang med at indsamle din DNA-prøve ved at pode indersiden af din kind; testen kræver hverken blod eller spyt. Testprocessen tager kun ganske få minutter. Derefter sender du blot prøven til vores laboratorium, der analyserer den. Efter 3-4 uger får du en invitation til at se resultaterne af din prøve på din MyHeritage-familieside. Alle DNA-resultater er fortrolige og bliver sikkert opbevaret.

MyHeritage DNA består af to hovedfunktioner: DNA-matchning til at finde slægtninge og en detaljeret etnicitetsrapport, som kortlægger brugerens etniske og geografiske oprindelse. Vi har yderligere funktioner og muligheder på tegnebrættet.

Tracking DNA status Følg DNA-forløbet

 

DNA Matchning

DNA Matchning er vores tjeneste til sammenligning af DNA-data fra alle individer, som har uploaded deres data til MyHeritage for at finde matches baseret på fælles DNA. DNA Matchning kan præsentere dig for slægtninge, du måske aldrig har kendt til – og åbne op for nye, spændende forskningsveje.

Har du en forfader til fælles med en anden person, er det sandsynligt, at I deler en vis procent DNA, I begge har arvet fra den pågældende forfader. DNA Matchning kan afsløre den mulige relation mellem to matches. Deler du og din match, eksempelvis, 50 % af jeres DNA, har I sandsynligvis et forælder/barn-forhold – eller I kan være søskende. Dette vil formodentlig ikke komme som et chok for dig, hvis du med vilje har testet dig selv og din forælder, men afsløringen kan ændre dit liv, hvis du er adopteret og søger efter en biologisk forælder.

MyHeritage viser matchene under DNA-fanebladet, hvor en liste med alle DNA Matches vil være tilgængelige og sorteret efter, hvor meget DNA du har til fælles med din match. Hver match vil vise basale informationer om vedkommende, der matcher din DNA, den mulige relation(er) mellem dig og personen, som DNA-karakteristikkerne antyder, informationer om DNA Match-kvaliteten og stamtræsoplysninger, hvis din match har et stamtræ.

 

main-dna-matches

Hver eneste DNA Match viser den mulige relation(er), som DNA’en fra dig og din match antyder, såsom I er nærmeste fætre og kusiner eller grandfætre og grandkusiner. Det kan til tider være svært at forestille sig disse forhold, så vi har udstyret dig med et praktisk vindue med hjælp til at forstå betydningen af jeres slægtsforhold. Hvis du vil åbne hjælpevinduet, skal du blot klikke på ?-ikonet ved siden af “Mulige forhold”. Hvis der er mulighed for flere forhold, vil disse blive fremhævet i vinduet.

 

MyHeritage har allerede samlet et større antal DNA-resultater, som er uploaded af vores brugere fra andre DNA-tjenester, hvilket giver dig muligheden for at finde værdifulde matches allerede fra dag 1.

Har du allerede testet din DNA, opfordrer vi dig til at eksportere dine rå DNA-data fra tjenesten, du har benyttet dig af, og importere disse data til MyHeritage, hvilket er gratis – her kan du drage fordel af gratis DNA Matches. For eksempel, AncestryDNA-kunder, som gerne vil matches med 23andMe-kunder og omvendt, kan ikke gøre dette på disse andre tjenester, men det vil de være i stand til på MyHeritage, der har muligheden for krydsmatchning – og det er fuldkommen gratis!

Du kan følge disse simple instruktioner om, hvordan du eksporterer dine rå DNA-data fra tjenesten, du har købt din test hos, og importerer disse data til MyHeritage.

 

Etnicitetsrapporter

Ud over DNA Matchning kan DNA-resultaterne indeholde en fascinerende gennemgang af dine forfædres etnicitet. Du vil være i stand til at se, hvilke procenter af din DNA kommer fra andre befolkningsgrupper rundt omkring i verden. Denne gennemgang, som vist i listen og på verdenskortet, kan bekræfte mangeårige teorier om, hvorfra din familie stammer, eller måske afsløre rødder i uventet muld.

 

main-ethnicity-estimateDen foreløbige etnicitetsrapport indeholder 25 etniciteter, men dette tal vil stige markant takket være det nedenstående projekt.

 

Founders Population Project fra MyHeritage

Founders Populations, eller grundlæggende folkeslag på dansk, er moderne grupper, som nedstammer fra nogle få individer, der forlod et område for at slå sig ned i et andet af politiske, religiøse eller sociale årsager. Founder Populations forstærker visse genvariationer, mens betydelige strækninger af ensartethed bevares i andre DNA-sekvenser. Vi har været i kontakt med tusinde af MyHeritage-brugere fra hele verden, som er medlemmer af Founder Populations – deres stamtræer påviser en vedvarende arv fra den samme region eller etnicitet gennem mange generationer.

Vi er utrolig glade for, at 5.000 af disse brugere har valgt at deltage i projektet. Vi har i de sidste måneders tid sendt DNA-testpakker til projektdeltagerne nært som fjernt, fra Usbekistan til Fiji, fra Grønland til Sydafrika og hver afkrog af kloden. Resultaterne af disse tests vil føre til et omfattende DNA-datasæt bestående af flere end 100 etniciteter. Dette er det største studie inden for sin slags, der nogensinde er blevet udført. og Founder Populations Project vil give os muligheden for at vise dig hvilke rødder, dine forfædre har i langt større omfang end andre DNA-tjenester.

Standard etnicitetsrapporter er i øjeblikket tilgængelige som en del af dine MyHeritage DNA-testresultater, mens ekspertrapporter vil blive udgivet, når projektet er afsluttet – uden ekstra omkostninger.

 

MyHeritage DNA app’en til mobile enheder

Vi har i dag udgivet en ny, dedikeret mobilapp med navnet, MyHeritage DNA, til bestilling af MyHeritage DNA-testpakker og visning af resultaterne på farten.

 

MyHeritage DNA mobile app MyHeritage DNA-app’en til mobile enheder

mobile-5

Kombinering af DNA med forskning i familiehistorie

Tager du en DNA-test, komplimenterer du opbygningen af dit stamtræ og forskningen i historiske dokumenter og optegnelser. DNA kan bruges til at bevise eller modbevise en dokumenteret forbindelse i dit stamtræ, ligesom du med sikkerhed kan vide, om en person med samme efternavn som dig faktisk er i familie med dig. DNA kan også være metalkuglen, der river tunge mure ned i din traditionelle forskning. Omvendt er den traditionelle forskning en god måde at kortlægge slægtskabet med en DNA-match, som viser, at I deler en forfader. Her kan den traditionelle forskning med stamtræer og historiske dokumenter være essentielle, når det komme til at finde ud af præcis, hvordan I er relaterede.

 

Hvorfor bruge MyHeritage DNA?

Vi er selskabet med den største globale repræsentation inden for familiehistorie. Bruger du vores test, får du de bedste chancer for at blive matchet med slægtninge i andre lande.

Vi understøtter 42 sprog, og vores kundeservice taler mere end 20 sprog.

Vi har en enorm database med over 2,1 milliarder profiler, 7 milliarder historiske optegnelser og dokumenter og flere end 85 millioner registrerede brugere. På en typisk dag tilføjer MyHeritage-brugere 2 millioner profiler til deres stamtræer. Dette styrker DNA-resultaterne. I de fleste DNA Matches tilfælde vil du kunne se din matchs stamtræ, se hvilke efternavne og geografier I har til fælles. Dette er en funktion, som ikke findes hos andre tjenester.

Betil en MyHeritage DNA-testpakke i dag

 

Kommentarer

E-mail-adressen holdes privat og vises ikke

  • mette holm

    2. februar 2017

    Er det ikke stadig nødvendigt at have et y-kromosom for at se sin fædrende linie? hvor langt går det her tilbage?

    M.v.h.
    Mette Holm