Nu er DNA Matchning blevet endnu bedre!

Nu er DNA Matchning blevet endnu bedre!

DNA-Matchning er en af hovedfunktionerne, du kan benytte dig af, når du køber et MyHeritage DNA testsæt. Funktionen er stadig gratis tilgængelig for brugere, som har testet deres DNA hos andre tjenester.

Vi har lige tilføjet en række nyttige funktioner til DNA-Matchning, der gør det lettere for dig at finde og komme i kontakt med slægtninge, som deler DNA med dig:

Udvidede informationer om efternavne du deler med forfædrene

Vi introducerede i november 2016 en funktion til DNA-Matchning, som brugerne efterspurgte. Forfædrenes Efternavne identificerer automatisk, hvilke forfædres efternavne du og din DNA-match har til fælles. Disse vises på listen over matches, som er baseret på vores inspektion af stamtræer. Vi har netop tilføjet udvidede informationer, der beskriver relevansen af hvert efternavn, det forbindelse til dig og andre brugere, som matcher din DNA. Disse informationer kan vise dig, om forfaderens almindelige efternavn findes på din fars eller mors side. Du kan også søge på alle dine DNA-matches ud fra forfædrenes efternavne.

Du kan se forfædrenes efternavne hos dine matches på din DNA-Matches side, hvilket kan hjælpe dig med at finde ud af, hvem jeres fælles forfædre er.

gershon-2

Vil du have udvidede informationer om fælles forfædres efternavne at se, skal du blot køre musen henover dem. Du vil derefter se et tip, der dukker op med yderligere informationer. Her vil du kunne se på hvilken side af familien (din fars eller mors side), det fælles efternavn optræder – både i dit stamtræ såvel som i stamtræet, der tilhører din DNA-match. Du kan også se antallet af forfædre med efternavnet i dit stamtræ, ligesom i de øvrige træer og den korteste vej til slægtsskab med en forfader med det pågældende efternavn.

Her er to eksempler:

Søg efter Forfædrenes Efternavne

Vi har tilføjet en søgefunktion i øverste højre hjørne, hvor du, foruden at søge på navnet på en DNA-match og land, nu kan søge på fælles forfædres efternavne. Dette kan være nyttigt i tilfælde af, at du ønsker at fokusere på en særlig DNA-match, som du mener er forbundet med dig gennem en specifik familiegren.

 

search-boxBrug drop-down menuen til at vælge, hvilket søgefelt du vil bruge; søg efter alle (som udgangspunkt), fulde navn på DNA-match, land eller forfædrenes efternavne.

 

search

 

Sådan ser søgeresultaterne ud:

Vil du rydde en søgning, skal du blot klikke på “Ryd” i øverste venstre hjørne af dine søgeresultater.

clear-searchNye filtreringsmuligheder

Du kan filtrere dine DNA-matches, så du kun får vist de matches, der indeholder et stamtræ på MyHeritage, kun DNA Matches med Smart Matches™ mellem jeres træer, eller kun matches med dem du har forfædres efternavne til fælles med.

Klik på tragt-ikonet i øverste højre hjørne af dine DNA-matches, og en drop-down menu med filtreringsmuligheder vises.

filterTilføj notater til DNA Matches

Du kan nu skrive notater i dine DNA Matches, så du kan holde styr på din forskningsresultater for hvert match, og du bedre kan organisere dem. Har du, eksempelvis, en nyfunden grandfætter, som du har været i kontakt med omkring en fælles forfader, kan du tilføje notater om jeres kontakt og næste skridt. Du kan bruge denne funktion til at differentiere mellem matches, du har gennemgået, og matches du mangler at gennemgå.

For at tilføje eller redigere notaterne på en specifik match, skal du blot klikke på notatikonet i øverste højre hjørne som vist nedenfor:

notes-2

En notatsektion åbnes. Skriv dine notater og klik på “Gem notater”, før du lukker sektionen.

with-notes

Når du har gemt et notat, vil notatfanebladet ændre farve til orange, så du nemt og hurtigt kan finde de matches, der indeholder notater.

after-note-added

Vi håber, at disse nye forbedringer vil gøre DNA Matchning endnu mere brugervenligt for dig.

Hvis du har ventet med at teste din DNA eller bestille et testsæt til en slægtning, bør du ikke vente længere! Bestil dit DNA-testsæt i dag, og du kan stadig nå at få din introduktionsrabat.